Yardım Mikrofon sorunu

Faydasız adam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Konular
17
Selamlar xiaomi mi4 konuşma esnasinda karşı tarafa ses çok az ve derinden gidiyor. Yalnız bağırdığım zaman ses iyi gidiyor bagirmaktan sesim kisilacak bu gidisle. Bu sorun hakkında fikri olan arkadaşlar buraya bakabilir mi

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bazı arkadaşlar bu sorunu çok kolay bir şekilde çözdüklerini yazmışlardı. Telefonu tutarken parmakları mikrofonu kapatıyormuş. Siz parmaklarınıza dikkat ettiniz mi?

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

Faydasız adam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonun alt tarafı suya değdi ama konuşma esnasında hoparlöru açtığım zaman karşı tarafa ses gidiyor

Oyla:

devourlove

Ahmed Tuğra Karaca
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mucahit
Cihazım
Mi 12 Lite
Meslek
otomotiv
Konular
6
Kameranin ust tarafinda bir nokta delik var sanirim orayi kapatmamak gerekiyor

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Telefonun alt tarafı suya değdi ama konuşma esnasında hoparlöru açtığım zaman karşı tarafa ses gidiyor

Muhtemelen mikrofonunuz arızalanmış yada hassasiyetini yitirmiş olabilir. Hoparlör ile konuşurken sesin gitmesi, üst mikrofonun sayesinde olabiliyordur. Üst mikrofon normalde gürültü önleyici olarak çalışır. Hoparlöre alınca normal mikrofon görevi görüyor olabilir. Tam bilmiyorum.

Oyla:

Hasqar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
G2
Konular
3
Dediklerinizle alakalı olduğunu sanmıyorum. Konuyu hortlatmış olucam ama ben de aynı sıkıntıdan araştırırken konuyu gördüm. Bende karşıdakilerin sesin gelmiyor demesinden bunalarak telefonun altına kompresör ile hava tuttum. Şimdi sesim hiç gitmiyor ve sadece telefon görüşmesinde gitmiyor. Whatsappdan ses yollarken, video çekerken, ses kaydederken sorun yok fakat telefon görüşmesi yaparken sesim gitmiyor. Kulaklık ile konuşabiliyorum ancak. Telefonu hoparlöre alsam da sesim karşı tarafa gitmiyor.

Oyla:

Rıfkı_Baydur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Orta
Cihazım
Mi4
Konular
2
Aynı sorun bende de var . Sıfır cihazda ses gitmezken 9 a güncelledim düzeldi . Sadece sesim az gidiyormuş . Ne yapabilirim ? Artık telefonu açmak bile istemiyorum

Oyla:

hkndymz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
red mi pro
Konular
0
Aynı sorun bende de var . Sıfır cihazda ses gitmezken 9 a güncelledim düzeldi . Sadece sesim az gidiyormuş . Ne yapabilirim ? Artık telefonu açmak bile istemiyorum
(Telefonların bazılarında ikinci bir mikrofon vardır.İkinci mikrofon ise genellikle başka bir konumda, örneğin telefonun üstünde veya arkasında bulunur. Böylece ikinci mikrofonun konuşma sesini çok fazla almaması, arka plan seslerinin algılanarak kaldırılması sağlanır.) Üst tarafta küçük bir nokta delik var kulaklık girişi yanında orayi kapatmak gerekiyor.Bir bant yardımı ile kapatınca konuşma esnasında ses de hiçbir sorun kalmaz.

Oyla:

Karohan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
Dediklerinizle alakalı olduğunu sanmıyorum. Konuyu hortlatmış olucam ama ben de aynı sıkıntıdan araştırırken konuyu gördüm. Bende karşıdakilerin sesin gelmiyor demesinden bunalarak telefonun altına kompresör ile hava tuttum. Şimdi sesim hiç gitmiyor ve sadece telefon görüşmesinde gitmiyor. Whatsappdan ses yollarken, video çekerken, ses kaydederken sorun yok fakat telefon görüşmesi yaparken sesim gitmiyor. Kulaklık ile konuşabiliyorum ancak. Telefonu hoparlöre alsam da sesim karşı tarafa gitmiyor.

Bende mi5 cihazımda aynısını yaptım bendede aynı sorun oluştu nasıl çözdünüz?

Oyla:
Üst Alt