Yardım Mi9t Pro/K20 pro VoLTE Sorunu

cuneytkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt
Cihazım
mi9t pro
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Sürümü 12.5.2 kararlı
Telefon Modeli
Mi9t pro/k20pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, mi9t pro/K20 Pro 256/8 kullanmaktayım. Vodafone'da VoLTE aktif. Telefonumda aktif ama çalışmıyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Forumda arkadaşların paylaştığı bir iki konuyu denedim ancak sonuç alamadım.

cuneytkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt
Cihazım
mi9t pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konudaki yöntemi denediniz mi? Ben bu şekilde sorunu çözmüştüm.
Hocam, bilgisayara hakim birisiyim ama, telefon işlerinde pek kafam basmıyor. :) Bahsettiğin konuda arkadaş, CMD komut dosyasında ADB Penceresi açın demiş. Programları yükledim ancak, ADB penceresi nasıl açılır bilmiyorum. Yani Komut Dosyası üzerinden verdiği kodları giremiyorum. Direk PDC açtığımda ise boş ekran ile karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misin?

Oyla:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Hocam, bilgisayara hakim birisiyim ama, telefon işlerinde pek kafam basmıyor. :) Bahsettiğin konuda arkadaş, CMD komut dosyasında ADB Penceresi açın demiş. Programları yükledim ancak, ADB penceresi nasıl açılır bilmiyorum. Yani Komut Dosyası üzerinden verdiği kodları giremiyorum. Direk PDC açtığımda ise boş ekran ile karşılaşıyorum. Yardımcı olabilir misin?
Minimal ADB Fastboot denilen bir program var. Bu programı kurmanız gerekiyor. Konu anlatımında bu ayrıntı belirtilmemiş.
Videonun altında programı indirme bağlantısı da mevcut. XiaomiTools sitesinde program vardı ama site bakıma alınmış. O yüzden videodaki paylaşımdan indirip deneyebilirsiniz.
Sonrasında ise konuda anlatılan adımları ve ekran görüntülerini takip ederek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
NOT: Değerleri değiştirdiğiniz yerlerin ekran görüntüsünü alın ki eğer düzelmezse tekrar eski haline getirirsiniz ayarlarınızı.

Kolay gelsin. angel~~

Oyla:

cuneytkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt
Cihazım
mi9t pro
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Minimal ADB Fastboot denilen bir program var. Bu programı kurmanız gerekiyor. Konu anlatımında bu ayrıntı belirtilmemiş.
Videonun altında programı indirme bağlantısı da mevcut. XiaomiTools sitesinde program vardı ama site bakıma alınmış. O yüzden videodaki paylaşımdan indirip deneyebilirsiniz.
Sonrasında ise konuda anlatılan adımları ve ekran görüntülerini takip ederek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
NOT: Değerleri değiştirdiğiniz yerlerin ekran görüntüsünü alın ki eğer düzelmezse tekrar eski haline getirirsiniz ayarlarınızı.

Kolay gelsin. angel~~
EFS yedeği, not dustugunuz kısım mi oluyor hocam. Ayrıca cevabınız ve açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Oyla:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
EFS yedeği, not dustugunuz kısım mi oluyor hocam. Ayrıca cevabınız ve açıklamanız için çok teşekkür ederim.
Hem evet hem hayır. :D
Tabii ki siz konuda anlatılan işlemleri yapmadan önce EFS yedeğini alın.
EFS Nedir? telefona özel bilgilerden cihazınıza ait olan IMEI, network MAC adresi ,ürün kodu gibi bir takım cihaza özel bilgilerin saklandığı bölümdür.
Konuda anlatılan değiştirilecek yer efs olduğu için olurda bir problem çıkarsa işlemlerden önce aldığınız efs yedeğini tekrar yükleyerek problemi ortadan kaldırabilirsiniz.
Benim not düştüğüm kısım ise konuda ekran görüntüsü ile anlatılan yerlerde size değiştirmeniz gereken yerleri söylemiş. Bu yerleri ya da bu yerlerin dışında başka bir yerin ayarını değiştirirseniz diye bir kenara not edin böylece olurda yaptığınız işlem sorununuza bir çözüm sunmazsa değerleri ilk haline çevirip başka bir yöntem deneyebilirsiniz. angel~~

Oyla:
Üst Alt