- Adım
- Alperen
- Cihazım
- Redmi Note 10 P
- Konular
- 5
Merhabalar Mi9T telefonuma geçen ay kendim imei repair yaptım ENG rom üzerinden. Telefonumun kendi modem, efs, qcn dosyaları bozulduğu için anabant(baseband) kısmında bilinmiyor yazıyordu yani doğal olarak cihaz tamamen hatta kapalıydı. Bende internet üzerinden ENG rom ve ENG QCN buldum imei repair işlemini yaptım. Lakin cihazda bazı şebeke problemleri çıkmaya başladı. Örneğin cihaz ilk açıldığında şebeke çok geç geliyor ve geldikten sonrada dakikalarca 4G ye geçmiyor 2G de kalıyor. Bazı yerlerde çekmeme yapabiliyor. Şebeke anlık gittiğinde örneğin çekmeyen yerler oluyor (ama onlar operatör kaynaklı diğer telefonlarımda öyleydi ip11 dahil). Çeken bir yere tekrar geçtiğimde şebeke ve 4G yine çok geç geliyor. Tahminimce kullandığım QCN dosyası ile alakalı acaba bunun bir çözümü varmıdır Mi9T yi orijinal haline (ilk çıktığındaki şebeke gücüne) geri döndürme şansım varmı ona göre bir QCN yada başka bir işlem varmı şimdiden teşekkür ederim. (Bu arada forumu gezdim aynı sorunu konu açanlar olmuş lakin istediğim cevabı pekte elde edebilmiş değilim iyice emin olabilmek için konu açıyorum.)