Çözüldü Mi9T Cihazımın Hızlı Şarj Tüketmesi

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
136
Telefonuma uygun olarak aldığım MDY-11-EZ cihazını 10 gün kullandım ve son günlerde hızlı bir şekilde şarj düşüşünü gördüm. Mesela akşam telefonun şarjını %100' den çıkarıp yattım ve sabah kalktığımda şarjın %75 civarına düştüğünü farkettim. Kendi şarj aleti ile şarj edip denediğimde büyük bir fark olduğunu gördüm, şarjım %90'nın üstündeydi. Bu şekilde benim gibi sorun yaşayan var mı ? :?

Ürünü iade etmek zorunda kaldım ve incelenmesini bekliyorum. İnceleme sonrası ne olacak bu konu hakkında bana bilgi verebilir misiniz ?​

Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
33W, 27W, 18W ve standart 10W şarj cihazım var. Ne kadar hızlı olanı kullanırsam şarjım benim de o kadar çabuk bitiyor. 33W ve 27W olan Xiaomi, 18W olan spigen ve 10W olan Samsung. Hepsi de orijinal. İlk fark ettiğimde neden böyle olduğunu araştırmıştım ama tatmin edici bir açıklama bulamadım... Çevremdeki arkadaşlarımın cihazlarında da farklı şarj cihazları ile denediğimizde onlarda da hep aynı şey oldu. Batarya ne kadar hızlı dolarsa o kadar hızlı boşalıyor. Eğer bulursanız lütfen belirtin, ben de öğrenmiş olayım.

Servise arıza için verdiyseniz muhtemelen test edip belirtilen akımı verip vermediğini kontrol edecek ve sorun yoksa size geri göndereceklerdir. Süreyi geçirmeden cayma hakkı kullandıysanız iade alacaklardır.

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
136
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
33W, 27W, 18W ve standart 10W şarj cihazım var. Ne kadar hızlı olanı kullanırsam şarjım benim de o kadar çabuk bitiyor. 33W ve 27W olan Xiaomi, 18W olan spigen ve 10W olan Samsung. Hepsi de orijinal. İlk fark ettiğimde neden böyle olduğunu araştırmıştım ama tatmin edici bir açıklama bulamadım... Çevremdeki arkadaşlarımın cihazlarında da farklı şarj cihazları ile denediğimizde onlarda da hep aynı şey oldu. Batarya ne kadar hızlı dolarsa o kadar hızlı boşalıyor. Eğer bulursanız lütfen belirtin, ben de öğrenmiş olayım.

Servise arıza için verdiyseniz muhtemelen test edip belirtilen akımı verip vermediğini kontrol edecek ve sorun yoksa size geri göndereceklerdir. Süreyi geçirmeden cayma hakkı kullandıysanız iade alacaklardır.
Ürünü 10 gün kullandım ve sonrasında iade talep oluşturdum, kendilerine de durumu anlattım. Servis tarafından kontrol edileceğini söylediler ve max iş günü 21 gün olarak belirttiler. Zaten iade süresi 14 gün içerisnde gönderdim sorun olacağını düşünmüyorum talep sonucunda konuyu güncellerim.

Benim anlamadığım hem uyumlu deniliyor hemde hızlı şarj tüketimi sorunu çıkıyor. Bu demek oluyor ki cihazın hızlı şarj desteği var ancak bataryanın desteği yok :?

M.Sami

Xiaomi Mİ 11 - 12/256 Special Edition
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7

bunu programla test edebilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürünü 10 gün kullandım ve sonrasında iade talep oluşturdum, kendilerine de durumu anlattım. Servis tarafından kontrol edileceğini söylediler ve max iş günü 21 gün olarak belirttiler. Zaten iade süresi 14 gün içerisnde gönderdim sorun olacağını düşünmüyorum talep sonucunda konuyu güncellerim.

Benim anlamadığım hem uyumlu deniliyor hemde hızlı şarj tüketimi sorunu çıkıyor. Bu demek oluyor ki cihazın hızlı şarj desteği var ancak bataryanın desteği yok :?
bugüne kadar 10 yakın xiaomi cihaz kullandım ilk defa bu dediniz duydum hızlı edilirse hızlı biter diye :)

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
136
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bugüne kadar 10 yakın xiaomi cihaz kullandım ilk defa bu dediniz duydum hızlı edilirse hızlı biter diye :)
Hocam şans işi herhalde biraz saçma geliyor ancak gerçek bu yönde yoksa ki ben memnunum aldığım üründen. Mi9T 27W kadar desteği varmış galiba belki fazla geldi ondan böyle yaptı tam olarak ne olduna emin değilim. Kendi şarj aletini kullanınca böyle bir sorun çıkmıyor, hem ekran süresinde azalma vardı oradan farkettim.

M.Sami

Xiaomi Mİ 11 - 12/256 Special Edition
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
Hocam şans işi herhalde biraz saçma geliyor ancak gerçek bu yönde yoksa ki ben memnunum aldığım üründen. Mi9T 27W kadar desteği varmış galiba belki fazla geldi ondan böyle yaptı tam olarak ne olduna emin değilim. Kendi şarj aletini kullanınca böyle bir sorun çıkmıyor, hem ekran süresinde azalma vardı oradan farkettim.
abi bende 55w mi 11 var yani ben program konrtol ettim ki, 2 3 farklı yazılımla telefon şart tüketimi normal gibi

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
136
abi bende 55w mi 11 var yani ben program konrtol ettim ki, 2 3 farklı yazılımla telefon şart tüketimi normal gibi
Bende kontrol ettim sürekli değişiyor hızları vs ne olduğunu anlamadığım için gönderdim bakalım ne cevap gelecek?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Neyi test edebilirim hocam anlayamadım? Şarj hızı ile ilgili değildi yazdığım...

Ek olarak Ampere uygulamasına kesinlikle güvenmiyorum. Bir ampermetre bağladıktan sonra cihazı şarja takar ve ampere uygulamasını açarsanız farkı göreceksiniz. :)

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
136
Neyi test edebilirim hocam anlayamadım? Şarj hızı ile ilgili değildi yazdığım...

Ek olarak Ampere uygulamasına kesinlikle güvenmiyorum. Bir ampermetre bağladıktan sonra cihazı şarja takar ve ampere uygulamasını açarsanız farkı göreceksiniz. :)
Rastgele ölçüler yazabiliyor düzgün ölçmüyor ben başka bir uygulamayı denemeye aldım bakalım sonuçlar ne gösterecek. Uygulamayı pro olarak satın aldım daha önce de kullanmıştım ama çok dikkat etmemiştim.

- Güncelleme! -

Telefonu 33W'lık şarj aleti ile doldurdum ve Resim-1 de gördüğünüz bir şekilde bıraktım sonrasında uyudum(Gece çalışıyorum). Uyandığım zaman biraz telefon ile sosyal medya üzerinde gezdim ve pil kullanımına tekrar göz attığımda Resim-2 deki bir tablo ile karşılaştım. Ekran görüntüsü süresi ile
Instagram kullanım süresi arasında 2 saat bir fark mevcut. Arka planda çalışmasını kısıtlaığım halde sonuç bu şekilde.:?

Daha önce de takip ediyordum ve bu sorunu diğer şarj aleti ile denediğimde sonucu yine aynısı ile karşılaşmaya başladım. facepalm~~

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sonrasında Instagram uygulamasının eski versiyonlarından kurdum ve bu sefer sadece 33W'lık şarj cihazı ile test ettim. Yine aynı şekilde bırakıp kullandığımda aldığım sonuç karşısında bir hayli şaşkınım çünkü bu kadar fark olacağını tahmin etmedim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt