Yardım Mi9t bluetooth kulaklık sorunu

soulless535

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soulless
Cihazım
mi9t
Meslek
Ö.Güvenlik
Konular
3
Arkadaşlar Android 11 güncellemesinden sonra bluetooth kulaklığın sağ tarafı sürekli cızırtılı çalmaya başladı.(kablolu kulaklıkta da var ama çok çok az) Hoparlör patlakmış gibi rahatsız edici bir ses müziğe eşlik ediyor. Cihazı yeniden başlatınca başlarda cızırtı gidiyor ama ne zaman araya bir telefon araması veya bildirim sesi karışsa cızırtı tekrar başlıyor. Cihazı sıfırlama veya fastbootan sıfırdan rom kurma sorunu çözmedi. Sürüm düşürmeye çalıştım telefon brick oldu zor kurtardım. Tırt romlardan da kullanmak istemiyorum. Bu tarz sorun yaşayıp çözebilen oldu mu?

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Tirt romlar derken hangileri den bahsediyorsunuz? Ona göre öneride bulunalım.

soulless535

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soulless
Cihazım
mi9t
Meslek
Ö.Güvenlik
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tirt romlar derken hangileri den bahsediyorsunuz? Ona göre öneride bulunalım.
Custom romları kastettim. Eu rom akıcı gelmedi diye global roma geçmiştim. Yanımda pc yok ama Çin romunu merak ediyorum. Rom önerisinden ziyade başka öneriniz varsa buyrunuz.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Custom romları kastettim. Eu rom akıcı gelmedi diye global roma geçmiştim. Yanımda pc yok ama Çin romunu merak ediyorum. Rom önerisinden ziyade başka öneriniz varsa buyrunuz.
Cihazı yeniden baslatmaniza gerek yok geliştirici seçeneklerinden yüksek kaliteli ses seçeneğini aç kapa yaparsanız düzelir aynı sorun bende de var ve romla alakalı değil kullandığım tüm romlarda oluyor.

China romlarda bildirim sorunu oluyor.

soulless535

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soulless
Cihazım
mi9t
Meslek
Ö.Güvenlik
Konular
3
Cihazı yeniden baslatmaniza gerek yok geliştirici seçeneklerinden yüksek kaliteli ses seçeneğini aç kapa yaparsanız düzelir aynı sorun bende de var ve romla alakalı değil kullandığım tüm romlarda oluyor.

Cihazı yaklaşık 3 yıl oldu kullanalı, İlk günden beri de bt kulaklık kullanıyorum ama 11 güncellemesinden sonra parazitler başladı. Başta kulaklık bozuldu deyip yeni kulaklık sipariş vermiştim :D Daha önce kurcalamıştım ama gün içinde tekrar bakacağım 👍🏻

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Cihazı yaklaşık 3 yıl oldu kullanalı, İlk günden beri de bt kulaklık kullanıyorum ama 11 güncellemesinden sonra parazitler başladı. Başta kulaklık bozuldu deyip yeni kulaklık sipariş vermiştim :D Daha önce kurcalamıştım ama gün içinde tekrar bakacağım 👍🏻
Android 10 ile kullandığım oldu bu cihazı ancak o zaman Bluetooth kulaklık kullanmıyordum. Bluetooth kulaklık ile minimum Android 11 ile kullandım ve rom fark etmeksizin Android 11,12 ve 13te bir sure sonra böyle bir sorun oluyor. 150 liralık kulaklikta da oluyor 1500 liralık kulaklikta da.

Sorunu tetikleyen şey tahminimce ses kalitesi, örneğin bir müzik dinliyorum, arada Twitter'da bir video oynattim ses kalitesi müziğe göre kotu olan. Ondan sonra bu cizirti kendini gösteriyor ve yüksek kaliteli sesi aç kapa yapınca düzeliyor. Sanırım cihazın kronik sorunu.

soulless535

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soulless
Cihazım
mi9t
Meslek
Ö.Güvenlik
Konular
3

Yüksek kaliteli ses seçeneği etki etmedi. Bir kulaklığımda o seçenek pasif zaten artı kablolu kulaklık için o seçeneğin aktif olması mümkün değil :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazı brick yapmadan Android 10 a düşürmenin yolu var mı? Adım gibi eminim ki 11 güncellemesinden sonra başladı. Hatta iki adet bt kulaklığı cızırtı yapmaya başladılar diye sağa sola hediye verdim 🤣

soulless535

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soulless
Cihazım
mi9t
Meslek
Ö.Güvenlik
Konular
3
Telefonun son android sürümü olan 12.0.9 a düşürdüm cızırtı sorunu bitti.

Üst Alt