Yardım Mi8 Se Ram yetmezliği (4Gb)

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Herkese iyi forumlar. K20 pro kullanıcısı iken askerlik sebebi ile askere gelirken bir adet 4 gb ramli mi8 se alıp geldim.
Xiaomi eu 11.0.3 yükledim geldim. Fakat çok ciddi şekilde ram yetmezliği var. Youtube dan müzik açıyorum. Arka plana alıp instagrama giriyorum müziği kapatıyor. Sonra çıkıp Chrome açıyorum instagramı kapatıyor. Tek uygulama açmama izin veriyor. Sorun beni delirtmek üzere. Askerde olduğum için herhangi bootloop sorununa karşı yazılım denemesi de yapamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? Veya bu telefonun 4 gb versiyonunu kullanan var ise onlardada bu problem varmı?

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Herkese iyi forumlar. K20 pro kullanıcısı iken askerlik sebebi ile askere gelirken bir adet 4 gb ramli mi8 se alıp geldim.
Xiaomi eu 11.0.3 yükledim geldim. Fakat çok ciddi şekilde ram yetmezliği var. Youtube dan müzik açıyorum. Arka plana alıp instagrama giriyorum müziği kapatıyor. Sonra çıkıp Chrome açıyorum instagramı kapatıyor. Tek uygulama açmama izin veriyor. Sorun beni delirtmek üzere. Askerde olduğum için herhangi bootloop sorununa karşı yazılım denemesi de yapamıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı? Veya bu telefonun 4 gb versiyonunu kullanan var ise onlardada bu problem varmı?
6 gb olanı kullanıyorum normal şartlarda 3.50 gb ram kullanıyor oyun, sosyal medya arka arkaya açınca 5-6 gb ram kullanımı görüyorum sizinki 4 gb olduğu için olabilir
rom yükleme şansınız olursa mi room 10.3.2 kurmanızı tavsiye ederim

Oyla:

Eminde

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8 se
Konular
20
Geliştirici seçeneklerinde arka planda çalışan uygulama sayısını kontrol et

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geliştirici seçeneklerinde arka planda çalışan uygulama sayısını kontrol et
Oraya baktım hiç oynanmamis. Sınırsız şeklinde. Bu olaylar olurken rami kontrol ediyorum ram dolu oluyor. Ram yetmezliği olduğu kesin ama nasıl yetmez bunu aklım almıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 gb olanı kullanıyorum normal şartlarda 3.50 gb ram kullanıyor oyun, sosyal medya arka arkaya açınca 5-6 gb ram kullanımı görüyorum sizinki 4 gb olduğu için olabilir
rom yükleme şansınız olursa mi room 10.3.2 kurmanızı tavsiye ederim
Rom yükleme şansı elbette var fakat en ufak hata da burda telefonsuz kalma riskim var. Askeriye de çarşı izinleri kapalı malesef.

Oyla:

Eminde

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8 se
Konular
20
İlginç bi durum vestel z20 var aynı özellik aşağı yukarı işlemci daha düşük olmasına rağmen çatır çatır hem oyun hem internet banamısın demiyor artı miui arayüzü saf androidi tokatlar düzeyde

Oyla:

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Oraya baktım hiç oynanmamis. Sınırsız şeklinde. Bu olaylar olurken rami kontrol ediyorum ram dolu oluyor. Ram yetmezliği olduğu kesin ama nasıl yetmez bunu aklım almıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rom yükleme şansı elbette var fakat en ufak hata da burda telefonsuz kalma riskim var. Askeriye de çarşı izinleri kapalı malesef.
o zaman uygulamalar dan otomatik başlatmayı kapat ( whatsap vb bildirim almak istediklerin açık kalsın) hepsinin arka plan işlemini kapat bu sayede bi nebze olsun düzelir

Oyla:

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Bu durum ramle alakalı değil hocam. Miui'de arka plan ayarları vardır, bir uygulamaya basılı tutup uygulama bilgisini açarsanız orada Pil Tasarrufu yazar. Eğer orada "Kısıtlama Yok" seçiliyse arka plana alınca kapatmaz. Diğer tüm seçeneklerde arka planda uygulamayı durdurur.

Oyla:

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi eu 11.0.3 den Miroom 11.0.3 kurarak sorun çözüldü. Eu nun o sürümü sanırım sorunlu bir sürümdü.

Oyla:
Üst Alt