- Adım
- Abdul Samet
- Cihazım
- Xiaomi Mi8
- Meslek
- Mekatronik Müh.
- Konular
- 10
Herkese merhaba
Android'e ROM atıyorum, MOD kuruyorum ama şimdiye kadar hiç kernel flashlamadım. Yazılımsal olarak daha ciddi sonuçlara yol açabileceğinden pek güvenememiştim açıkçası. Ancak forumda dolaşırken şöyle bir konuya denk geldim.
Konuyu incelediğimde, verilen bir dosya dizininden batarya ile ilgili bazı bilgilere ulaşıyorsunuz ve bataryanın aslında sahip olduğu kapasite ile, cihazın kullandığı batarya kapasitesini ve şarj döngü sayınızı görüyorsunuz. Buradan baktığımda, normalde 3400mah olan bataryanın kullanımdaki kapasitesinin 2636 olduğunu gördüm. Arkadaşlar direk text editörden düzenlemiş ama ben güvenemedim açıkçası. Sorunun yeni kernel ile çözülebildiği gibi bir durum var sanıyorum. Bu sebeple hem bu konudaki düşüncelerinizi, hem de mi8 için olan kerneller hakkında bilgi almak istedim.
Şuan Xiaomo.eu 12.0.1 stabil kullanıyorum. Hangi kernelleri yükleyebilirim? Yüklemeli miyim?
Android'e ROM atıyorum, MOD kuruyorum ama şimdiye kadar hiç kernel flashlamadım. Yazılımsal olarak daha ciddi sonuçlara yol açabileceğinden pek güvenememiştim açıkçası. Ancak forumda dolaşırken şöyle bir konuya denk geldim.
Rehber - (ROOT)Xiaomi Pil Sağlığı Kernel
Arkadaşlar kernel kodlarını kurcalarken Xiaomi'nin zamanında Apple'in yaptığı gibi batarya kapasitesini düşürme yaptığını gördüm kesin olmamakla birlikte. İlk resimde 3100 yazan charge full kapasitesi kernelin orjinal kodlarinda 2875 mah gösteriyordu. Ben düzenleyip 3100 yaptim. Normalde...
forum.miuiturkiye.net
Şuan Xiaomo.eu 12.0.1 stabil kullanıyorum. Hangi kernelleri yükleyebilirim? Yüklemeli miyim?