Yardım Mi8 Lite Bootloop sorunu

gorkemkoc2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
Mi6
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Stabil son sürüm
Telefon Modeli
Mi 8 Lite (platina)
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,

Kardeşim eski cihazı olan Mi8 Lite telefonu (platina) yedekte tutmak için bana verdi. Ancak verirken Ayarlar’dan sıfırlamış. Yalnız sıfırlama esnasında ne oldu bilinmez sistem şu anda %80’lere gelip kapanıyor.

Çözmek için ne yaptım:

• Ses açma ve güç tuşuna basarak Recovery ekranına ulaşmayı denedim, orası da açılmıyor.
  • Ses kısma ve güç tuşuna basarak Fastboot ekranına ulaşabildim. Oradan Recovery ekranına ulaşmayı denedim. Yine açılmadı.
  • Üreticinin sunduğu fastboot ile yüklenen güncellemele dosyalarını (3 farklı sürüm) deneyerek yüklemeye çalıştım ancak bootloader kilidi açık olmadığından şu hatayı verdi: FAILED (remote: ‘Erase is not allowed in Lock State’)
  • Sisteme erişemediğim için Android hata ayıklama açamıyorum, MiUnlock aracı da işe yaramıyor.
  • EDL noktaları ile QFIL ile flashlamaya kalktığımda da “Sahara protokol error” hatası alıyorum.
Nihayetinde cihaza erişemiyorum ve açamıyorum. Alternatif önerisi olan var mıdır?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
emmc arızasıdır yüksek ihtimal eski cihaz normal bu şekilde olması. Pek tamir olan bir arıza değil.

Oyla:

gorkemkoc2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
Mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
emmc arızasıdır yüksek ihtimal eski cihaz normal bu şekilde olması. Pek tamir olan bir arıza değil.
Peki teknik olarak ne yapılmalı? Yani cihaz normal çalışırken birden oluşması garip. Gerçi arada rastgele kapanmalardan bahsediyordu kardeşim ama... Yani bir parça değişimi mi mi yoksa yazılımsal müdahale yeterli midir? Yaptıracağımdan değil ama artık bundan sonrası biraz inat ve merağa bağladı :)

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Peki teknik olarak ne yapılmalı? Yani cihaz normal çalışırken birden oluşması garip. Gerçi arada rastgele kapanmalardan bahsediyordu kardeşim ama... Yani bir parça değişimi mi mi yoksa yazılımsal müdahale yeterli midir? Yaptıracağımdan değil ama artık bundan sonrası biraz inat ve merağa bağladı :)
Eğer işlemciden değilseEmmc kalıplanırsa geçici olarak açılabilir. Ama bir süre sonra yine yapacaktır. Umutsuz vaka. Yine de bir tamire gösterin belki batarya vs. Olabilir

Oyla:

gorkemkoc2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Görkem
Cihazım
Mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer işlemciden değilseEmmc kalıplanırsa geçici olarak açılabilir. Ama bir süre sonra yine yapacaktır. Umutsuz vaka. Yine de bir tamire gösterin belki batarya vs. Olabilir
Batarya çok eski değil zira 1 yıl önce değiştirdik. Bir iki yere göstereyim, olmazsa üzerine pek düşmeyeceğim. Teşekkürler hocam.

Oyla:
Üst Alt