Yardım Mi8 Lite Almaya Değer Mi

Güvercin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Güvercin
Cihazım
-
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
Mi 8 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, birkaç gündür Mi 8 Lite cihazını araştırıyorum. Bazı sitelerde hakkında yazılanları detaylıca okudum. Sorunları ve bazı kullanıcıların bulduğu çözümleri de okudum fakat aklımda hâlâ birkaç soru var. Genelde sıkıntıların yazılımsal olduğunu ve bir sonraki güncellemede çözülebileceği yazıyordu. Telefon ne kadar hoşuma gitmiş de olsa insan okuduğu onca şeyden sonra tereddüt ediyor. Benim de normal olarak sorularım bunlara yönelik. Sıkıntıların çözülememesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi? Mi 8 Lite yerine başka bir telefona mı yönelmeliyim? Alternatif bir seçenek olarak ne önerirsiniz?

Sorularımı yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler.

Ökkeş Kökleyen

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ökkeş
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
0
Xiaomi şu anda MIUI 11 arayüzüyle meşgul ayrıca son 1 yıldır doğru düzgün güncelleme gelmiyor cihazlara çünkü Samsung ve Huawei ile rekabet edebilmek için birbirinin aynısı bir sürü telefon çıkarmaya başladı ve haliyle her birine güncelleme çıkması onlarca ay sürüyor.

Güncellemeye bel bağlayacaksanız o zaman gelmediği ya da gelip de sorunları çözmediği taktirde telefonun bootloaderını açıp garantiden çıkarıp Custom Rom kullanma ihtimalinizi de göze almalısınız.

Oyla:

Virtuoso

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevcut değil
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
26
Ben de almadan önce sizin gibi tereddüt etmiştim lakin şu an kesinlikle almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama tabii ki bütçeniz yeterli ise Mi 8 yönelin derim. Lite da ~2000₺ fiyatının yanında oldukça üst düzey bir cihaz.

Oyla:

thirdeye

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
berat
Cihazım
mi
Konular
5
Merhabalar gecen hafta ben de mi 8 lite cihazi aldim. Forumlarda okudugum kadariyla yazilimsal problemlerin sonradan gelen 10.2.2.0 guncellemesi kaynakli oldugunu gordum. Telefon bir alt surumde gelmisti, bu güncellemeyi yapmadim. Simdilik bir problemim yok cok memnunum cihazdan.

Oyla:

İğneciBey

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsa
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
2
Evde 2 adet mi8 lite 1 adet mi 8 var her türlü özellikte doğal olarak mi8 daha iyi fakat mi8litenin şarjı 45dakika falan daha uzun gidiyor oda işlemcisi mi8litenin düşük olduğu için

Oyla:

egeoozkurt

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ege
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
15
Hiçbir sorun yok güncellemeden dolayı ufak tefek var ama bütçeniz çok değilse tereddüt etmeden alın derim selamlar. :)

Oyla:

Güvercin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Güvercin
Cihazım
-
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi şu anda MIUI 11 arayüzüyle meşgul ayrıca son 1 yıldır doğru düzgün güncelleme gelmiyor cihazlara çünkü Samsung ve Huawei ile rekabet edebilmek için birbirinin aynısı bir sürü telefon çıkarmaya başladı ve haliyle her birine güncelleme çıkması onlarca ay sürüyor.

Güncellemeye bel bağlayacaksanız o zaman gelmediği ya da gelip de sorunları çözmediği taktirde telefonun bootloaderını açıp garantiden çıkarıp Custom Rom kullanma ihtimalinizi de göze almalısınız.

Rom kurma ve kullanma ile ilgili pek tecrübe sahibi değilim bu sebepten dolayı uzak durmaya çalışıyorum. Bir haberde 2019'un ilk çeyreğinde Android P güncellemesi alacağı yazıyordu. Bu güncellemede sorunlar düzelir mi?

Ben de almadan önce sizin gibi tereddüt etmiştim lakin şu an kesinlikle almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama tabii ki bütçeniz yeterli ise Mi 8 yönelin derim. Lite da ~2000₺ fiyatının yanında oldukça üst düzey bir cihaz.

Telefon için fazla bütçe ayırmıyorum. Mi 8 Lite ihtiyaçlarımı karşılayabilecek gibi gözüküyor fakat biraz uzun bir süre kullanmayı düşünüyorum bazı sorunlar bir süre sonra baş ağrıtabilir gibi duruyor özellikle mobil verinin kopması ve batarya süresinin azalması gibi. Eğer Mi 8 Lite'ı tercih edersem güncellemeyeceğim sorun olmaması için fakat güncel olmadan ne kadar süre kullanılabilir ki...

Merhabalar gecen hafta ben de mi 8 lite cihazi aldim. Forumlarda okudugum kadariyla yazilimsal problemlerin sonradan gelen 10.2.2.0 guncellemesi kaynakli oldugunu gordum. Telefon bir alt surumde gelmisti, bu güncellemeyi yapmadim. Simdilik bir problemim yok cok memnunum cihazdan.

Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaştınız mı?

Hiçbir sorun yok güncellemeden dolayı ufak tefek var ama bütçeniz çok değilse tereddüt etmeden alın derim selamlar. :)

Umarım bu sorunlar yakında zamanda çözüme kavuşur.

Oyla:

Güvercin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Güvercin
Cihazım
-
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi