Soru Mi8 Global 10.3.5.0 'den Miui 11 yada TWRP güncellenememe sorunu

darth78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
mi8
Konular
5
Arkadaşlar merhaba,

Xiaomi cihazlarda yeniyim ama deneyimli bir pc kullanıcısıyım. Forumlardan okuyarak elimdeki Mi8 global sürüm 10.3.5.0 cihazımı şu romlara yüklemeyi deniyorum ama beceremedim :) Yeni Miui için Ekim sonunu bekleyebilirim elbette ama amacım hem cihazı rootlamak hem de konuyla ilgili biraz uzmanlaşmak.

xiaomi.eu_multi_MI8_V11.0.3.0.PEACNXM_v11-9 rom
mi-globe.com_v11_dipper_9.10.11_cfg-nbwevrmgtlypa

Öncelikle cihazın güncelleme uygulamasının sağ üst üç noktasının içinde güncelleme paketi seçtirmiyor, dolayısı ile cihaz içinden yükleme yapamıyorum.

XiaomiMiTool2 ile pc üzerinden cihaza TWRP 3.3.1.1 son versiyonu kuruyorum ama güncel TWRP telefonu restart edince sıfırlanıyor. Aynı uygulama üzerinden cihaza root ya da yukarıda bahsettiğim romları yüklemeye çalışıyorum fakat yeni TWRP yüklenip sonraki aşamaya geçince XiaomiMiTool2 programı hata veriyor ve işlemi iptal edip telefonu normal açmak zorunda kalıyorum.

Güncel TWRP üzerinden cihazı format data yaptım olmadı. Wipe yaptım olmadı. Telefona yeni rom kurulmuyor. Kalıcı TWRP ya da root kurulmuyor. Telefon kendi romu ile sıfırdan kurulum aşaması ile tekrar açılıyor. Ayrıca yeni TWRP üzerinden backup yapmaya çalışırsam mesajı tam hatırlayamıyorum ama TWRP klasörü telefonunuza oluşturulamıyor gibi bir hata mesajı alıyorum. Sanki yeni TWRP cihaza sadece okuma yetkisi ile kurulu. TWRP içinden install bölümünde ise gördüğü klasörlerin hiçbirini tanımıyorum ve elimdeki rom dosyalarını bu klasörlerden birine nasıl gönderebileceğimi bilmiyorum çünkü cihaz TWRP menüsünde iken PC'de görünmüyor.

Miflash ile elimdeki romları cihaza doğrudan yazdırayım dedim elimdeki indirdiğim dosyaların sonu zip, dolayısı ile flash dosyasını göstertemiyorum sanırım bu romlarım fasboot versiyonu olmalı tgz uzantılı.

Kusura bakmayın uzun uzun yazdım ama mümkün olduğunca detay vermek istedim.

Sadece bu konuda uzman arkadaşlar neyi atladığımı, ne yapılması gerektiğini anlatabilirse minnettar olurum.

Hepinize saygılar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teker teker ilerlemek daha kolay olacak galiba :)

Öncelikle bu konudan xiaomi.eu romunu indirip rom dosyasını cihazınıza kopyalayın.

Daha sonra bu konudan TWRP yükleyin.

TWRP'yi açın, install zip ile daha önce kopyalamış olduğunuz rom dosyasını gösterin ve rom kurulumunu gerçekleştirin.

Root yetkisi almak istiyorsanız da bu rehberi kullanabilirsiniz.

EDIT : TWRP üzerinden rom yüklerken wipe yapmanız gerekecek dolayısı ile tüm yedeklerinizi almayı unutmayın.

darth78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
mi8
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Öncelikle bu konudan xiaomi.eu romunu indirip rom dosyasını cihazınıza kopyalayın.

TWRP'yi açın, install zip ile daha önce kopyalamış olduğunuz rom dosyasını gösterin ve rom kurulumunu gerçekleştirin.

EDIT : TWRP üzerinden rom yüklerken wipe yapmanız gerekecek dolayısı ile tüm yedeklerinizi almayı unutmayın.

Hocam cevap için teşekkürler. Akşam deneyip akibetini bildiriyor olacağım. Saygılar.

darth78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
mi8
Konular
5

Hocam dediklerinizi yaptım fakat dediğim gibi telefona TWRP 3.3.1.2 yazılımını kuruyorum güzel fakat ingilizce açılan yazılım bana dil değiştirme ya da Salt Okunur Tut şeklinde bir seçenek sunmuyor. Dil seçimini ayarlara girip de yapabiliyorum ama bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

install zip ile daha önce kopyalamış olduğunuz rom dosyasını gösterin dediniz fakat bahsettiğim üzere oldukça yabancı adlar ile bir yığın klasör grubu var ve bu klasörlerin hiçbirini telefon açıkken dosya yöneticisi içinden bildiğim klasörler değil. İlgili rom dosyasını bulamıyorum ve TWRP açıkken PC'den telefona ulaşamıyorum. Telefonu tekrar başlatmam ile birlikte güncel TWRP gidip orjinal 3.0 TWRP geliyor hani şu sadece 3 seçeneği bulunan.

Özetle bir ilerleme kaydedemiyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır, bu sorunu yalnız ben mi yaşıyorum ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam dediklerinizi yaptım fakat dediğim gibi telefona TWRP 3.3.1.2 yazılımını kuruyorum güzel fakat ingilizce açılan yazılım bana dil değiştirme ya da Salt Okunur Tut şeklinde bir seçenek sunmuyor. Dil seçimini ayarlara girip de yapabiliyorum ama bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

install zip ile daha önce kopyalamış olduğunuz rom dosyasını gösterin dediniz fakat bahsettiğim üzere oldukça yabancı adlar ile bir yığın klasör grubu var ve bu klasörlerin hiçbirini telefon açıkken dosya yöneticisi içinden bildiğim klasörler değil. İlgili rom dosyasını bulamıyorum ve TWRP açıkken PC'den telefona ulaşamıyorum. Telefonu tekrar başlatmam ile birlikte güncel TWRP gidip orjinal 3.0 TWRP geliyor hani şu sadece 3 seçeneği bulunan.

Özetle bir ilerleme kaydedemiyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır, bu sorunu yalnız ben mi yaşıyorum ?

Ya farkli bir TWRP denemeniz ya da Format data yapmanız gerekiyor hocam. TWRP verilerinizi şifreliyor.

Eğer format data yaparsanız rom dosyanız da silinecektir. Format sonrası telefonunuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra rom dosyasını kopyalamanız ve ondan sonra install zip ile kurmanız gerekir.

darth78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
mi8
Konular
5
Ya farkli bir TWRP denemeniz ya da Format data yapmanız gerekiyor hocam. TWRP verilerinizi şifreliyor.

Eğer format data yaparsanız rom dosyanız da silinecektir. Format sonrası telefonunuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra rom dosyasını kopyalamanız ve ondan sonra install zip ile kurmanız gerekir.
Hocam farklı sürüm bir twrp denemedim ama bugün format data ve wipe seçenekleri ile tekrar sıfır kurulum yaptmıştım cihazıma ama yeni twrp ile format data yapınca üstündeki rom silinmemişti. ( yeni Twrp menüsünde wipe a girince solda wipe, sağda format data vardı. Az altta advanced wipe seçenekleri. Format data için yes yazdırdı )

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam farklı sürüm bir twrp denemedim ama bugün format data ve wipe seçenekleri ile tekrar sıfır kurulum yaptmıştım cihazıma ama yeni twrp ile format data yapınca üstündeki rom silinmemişti. ( yeni Twrp menüsünde wipe a girince solda wipe, sağda format data vardı. Az altta advanced wipe seçenekleri. Format data için yes yazdırdı )
Hocam sizin sıkıntınız TWRP gibi duruyor. Farklı bir TWRP denemeniz gerekli. Yukarıdaki mesajımda vermiş olduğum bağlantıda bulunan TWRP'yi mi kurmuştunuz?

darth78

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
mi8
Konular
5
Hocam sizin sıkıntınız TWRP gibi duruyor. Farklı bir TWRP denemeniz gerekli. Yukarıdaki mesajımda vermiş olduğum bağlantıda bulunan TWRP'yi mi kurmuştunuz?
Evet hocam bağlantıdaki TWRP 'yi kurdum 3.3.1.2. Aynı şekilde XiaomiMiTool2 isimli bir uygulama var. Sizin yerinize herşeyi çok basitçe halleden bir uygulama. Onun üzerinden de TWRP kur dediğim zaman aynı sürümü kuruyor ama restart sonrası sonuç aynı, uçuyor. TWRP 'nin google store uygulamasını indirdim. O da aynı şekilde bu versiyonu indiriyor ama kurulum yapamıyor. Telefon rootlu değil şeklinde bir ibare beliriyor en altta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazda bir zamanlar devoloper sürümü kurulu idi, Haziran ile birlikte güncellemeleri sona erince globale geçeyim dedim. Bu geçişleri miflash üzerinden doğrudan cihazın üstüne yazdırarak yaptım. O zamanlar TWRP gibi bir olaydan haberdar değildim. Şu an telefona tekrar miflash ile EU rom atamaz mıyım, buna uygun bir rom bağlantısı var mıdır ? Yapabilirsem eğer, kalıcı TWRP kurabilir miyim denemek lazım. Ayrıca çıkınca Mi11 'e telefon kendi OTA üzerinden güncelleme alabilecek mi Global ya da EU sürüm ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet hocam bağlantıdaki TWRP 'yi kurdum 3.3.1.2. Aynı şekilde XiaomiMiTool2 isimli bir uygulama var. Sizin yerinize herşeyi çok basitçe halleden bir uygulama. Onun üzerinden de TWRP kur dediğim zaman aynı sürümü kuruyor ama restart sonrası sonuç aynı, uçuyor. TWRP 'nin google store uygulamasını indirdim. O da aynı şekilde bu versiyonu indiriyor ama kurulum yapamıyor. Telefon rootlu değil şeklinde bir ibare beliriyor en altta.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazda bir zamanlar devoloper sürümü kurulu idi, Haziran ile birlikte güncellemeleri sona erince globale geçeyim dedim. Bu geçişleri miflash üzerinden doğrudan cihazın üstüne yazdırarak yaptım. O zamanlar TWRP gibi bir olaydan haberdar değildim. Şu an telefona tekrar miflash ile EU rom atamaz mıyım, buna uygun bir rom bağlantısı var mıdır ? Yapabilirsem eğer, kalıcı TWRP kurabilir miyim denemek lazım. Ayrıca çıkınca Mi11 'e telefon kendi OTA üzerinden güncelleme alabilecek mi Global ya da EU sürüm ?
Hocam TWRP için Mi8 kullanıcısı bir arkadaşımızın tavsiyesini alalım o zaman. Size farklı bir TWRP önerilmesi gerekli gibi görünüyor.

xiaomi.eu romlarını maalesef miflash ile yükleyemezsiniz sadece resmi romlar Mi Flash ile yüklenebilir. (Mi Flash kullanırken her zaman lock seçeneğinin seçilmediğinden emin olun.)

Eğer resmi eu rom kurmak istiyorsanız .tgz uzantılı EU romu Mi Flash ile kurabilirsiniz.

Üst Alt