Yardım Mi6 vs Note 3 hangi bana ait?

Rolnes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi Note3
Konular
5
Selamlar.
Mi6 ile Mi note 3 arasında kalmaktayım. Aralarında şu anda hepsiburada üzerinde 100 tl fiyat farkı bulunmakta. Benim batarya veya ekran boyutuyla ilgili bir takıntım bulunmamakta. Hocam arada 100 tl fiyat farkı varken mi6 ile gelen snapdragon 835'ten faydalanmak varken mi note 3'ü neden tercih etmeliyim? Benim için en önemli taraf her iki taraftaki kamera, eğer kameralarda BARİZ -şu varken şu alınır mı gibisinden- bir fark mevcut değilse gönlüm tabii ki snapdragon 835 işlemcisinden yana olucaktır. Açıkçası forum üzerinde çok fazla zaman geçirmekteyim ve herkesin görüşleri biraz fanatizm biraz kendi istek ve arzularını tatmin etmiş olduğu için haliyle objektif yorumlarla karşılaşamamaktayım. Bu açıdan size temel isteklerimin yanında olmasının daha sağlıklı olabileceğini düşündüğüm veya almak istediklerimden bahsediyim; Öncelikle P10 satın almak istedim; Leica ile güzel renkli fotoğraflar çekmesi pek umrumda değildi ben daha çok harikulade çekim yapan monokrom kamerayla ilgileniyordum, kirin'in güncel yeni işlemcisi olmadığı için snapdragon 835 karşısında yine de albenisini yitirdi. Şu an ciddi derecede yeni telefona ihtiyacım bulunuyor, sorunlu g3 kullanıyorum, telefonu günde 8 defa şarj ettiğim yetmiyormuş gibi bir de yük altında yeniden başlatıp uygulama ön belleğini siliyor (spotify kayıtlı müziklerin silinmesi) haliyle kanser oldum. Lütfen bana detaylı gerçekleri damıtın, isteklerimi az biraz anlamışsınızdır. Xiaomi'yi yaklaşık 4 yıldır yakından takip ediyorum fakat ithalatçı garanti nedeniyle bir türlü girişemedim, nasip zannediyorum bu dönemlereymiş, bu aileye kesinlikle katılmak istiyorum. Güncelleme destekleri ve özelleştirmeler nedeniyle ve tabii sohbetiniz sebebiyle. Benim istek ve arzularıma yönelik tavsiyeleriniz nelerdir? Mi note 3 mi6 veya öteki bir cihaz için... Tavsiyelerinizi güçlü nedenler ile bekliyorum, ayrıca hatalı kategoriye başlık açtıysam affedin, iyi forumlar.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Performas olarak mi6 çok üstün bir cihaz 835 ve 6gb ram sayesinde uzun yılar kullanıcısını üzmez . Kullanmayı bildikten sonra pili de gayet uzun gidiyor. 10 saat ekran süresi aldığım zamanlar oldu. M. Note 3 için kamerası daha iyi diyorlar fakat bence her ikiside gece ve düşük ışıkta vasat bu sorunuda google camera ile hallettim . tek el kullanım ve taşıma rahatlığı bakımından mi6 yı tercih ettim hem küçük hem performanslı. ben olsam 100 lira farkı verip mi6 alırdım

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hepsiburada fiyatları nasıl bilemiyorum ama Note 3 şu anda 1381, Mi6 ise 1729 TL.... Arada 350 liralık bir fark var.

Mi6 performans olarak çok daha üstün bir cihaz. Note 3'ün artısı ise ekran boyutu. Note 3 performansı ise standart bir kullanıcının aradaki farkı hissedemeyeceği kadar iyidir. Dolayısıyla şu an için 350TL fark vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. Eğer belirttiğiniz gibi arada 100TL olsaydı tercihim Mi6'dan yana olurdu.

Garanti konusunda çekinceleriniz olduğunu belirttiğiniz için; bir üçüncü seçenek olarak 1515 TL fiyatlı KVK garantili Mi Note 3'ü de değerlendirebilirsiniz bence.

Note 3 :
Mi6:
KVK Note 3 :

Oyla:
Üst Alt