Yardım Mi6 ekran kırığı

MustafaMi6

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
7
Sabah telefonun düşmesi sonucu sol üst köşede kırılma oldu. Dokunmatik ve sensörleri sağlam. Mi6 ekran değişiminde parmak izi okuyucu çalışmıyor diye okudum. Daha önce ekran değişimi yaptıran oldu mu? Ya da bilgi sahibi biri var mı? Ek olarak kime yaptırmalıyım. Geri gitme sorunu devam ettiği için garantiye göndermem ve orada da ekran değişimi yaptırmak uygun mudur?

Şimdiden yardımcı olacak bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

MustafaMi6

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçiş olsun hocam. "Geri gitme sorunu devam ettiği için garantiye göndermem" cümlenizi anlayamadım?
Mi6da geri kendi kendine geri gitme sorunu var. Bu sebeple garantiye yollayacağım. Hem geri gitme sorununu çözmek hem de ekran değişimi için göndermiş olacağım yani. Ama kafamdaki sorun, ekran değişimi sonrası parmak izinin çalışmaması.

Kısaca ekranı nerde degistirmeliyim

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi6da geri kendi kendine geri gitme sorunu var. Bu sebeple garantiye yollayacağım. Hem geri gitme sorununu çözmek hem de ekran değişimi için göndermiş olacağım yani. Ama kafamdaki sorun, ekran değişimi sonrası parmak izinin çalışmaması.

Kısaca ekranı nerde degistirmeliyim

Hocam eğer ekranı yetkili servis dışında bir yerde değiştirirseniz cihazınız garanti dışı sayılacaktır. Geri gitme sorunu eğer donanımsal bir problem ise farklı bir yerde cihazı açtırdığınız için servisin sorumluluğu kalmaz.

Diğer yandan ekran değiştirme için yetkili servise göndermiş olsanız dahi cihazınızdaki diğer problemin ekranının da kırılmasına neden olan darbeden kaynaklı olmadığını ispat etmeniz oldukça zor olacak gibi duruyor... Keşke ekrana zarar vermeden önce servise göndermiş olsaydınız.

Parmak izi okumama konusunda ise eğer yetkili serviste yaptırırsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Eğer oluşursa bile ekran değişimi garantili yapılacağı için her halükarda çözerler.

Cihazınız hangi yetkili servisin garantisi altındaydı?

Oyla:

MustafaMi6

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi6
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam eğer ekranı yetkili servis dışında bir yerde değiştirirseniz cihazınız garanti dışı sayılacaktır. Geri gitme sorunu eğer donanımsal bir problem ise farklı bir yerde cihazı açtırdığınız için servisin sorumluluğu kalmaz.

Diğer yandan ekran değiştirme için yetkili servise göndermiş olsanız dahi cihazınızdaki diğer problemin ekranının da kırılmasına neden olan darbeden kaynaklı olmadığını ispat etmeniz oldukça zor olacak gibi duruyor... Keşke ekrana zarar vermeden önce servise göndermiş olsaydınız.

Parmak izi okumama konusunda ise eğer yetkili serviste yaptırırsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Eğer oluşursa bile ekran değişimi garantili yapılacağı için her halükarda çözerler.

Cihazınız hangi yetkili servisin garantisi altındaydı?

Öncelikle teşekkür ederim. Ürünün servisi hakkında aldığım firma ile görüşüyorum. Geri gitme ile ilgili sorunu daha önce aldığım firmaya yazmıştım ve onlar fabrika ayarlarına dönmesi vs. Yazdı. Ama tabi ekran kırıklığınin ne zaman olduğunu bilemezler. O da ayrı bir sorun

Oyla:
Üst Alt