Yardım Mi6 9.2.2 güncellemesi sonrası VoLTE açıkken arama yapamıyorum...

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
Merhaba sevgili arkadaşlar , saygıdeğer ustalar ;

Konuyu bayağı araştırdım fakat teknik olarak karşılaştığım sorunu anlatan bir forum başlığına rastlamadığım için bu konuyu sizlere danışmak istedim. Telefon olarak Mi6 kullanıyorum aldığım günden beri güncelleme yapmıyordum hatta yapmayı da düşünmüyordum fakat nasıl oldu bilemiyorum bir yıl üstüne cihaz gece şarj olurken wifi açık kaldığı için kendini 9.2.2 ye yükseltmiş otomatik güncelleştirmelerde kapalıydı halbuki , önceki versiyonu hatırlayamıyorum fakat sekizli bir sürümdü ve çok memnundum. Neyse konuyu uzatmadan , cihazın güncelleme sonrasın da VoLTE ayarı sim kart bölümünden silinmişti biraz araştırdım ve iki çözüm buldum, birincisi *#*#86583#*#* tuşlayarak VoLTE seçeneğini sim kart bölümünde aktif etmek , diğer bir çözümde bölgeyi değiştirdiğiniz de aktif etmek .Ben birincisini yaparak VoLTE açıp kapatma seçeneğini aktif edebildim ve VoLTE yi açtığımda üst bildirim çubuğunda kendisi görünüyor fakat hiçbir şekilde arama yapamıyorum , herhangi bir operatörü aradığımda direk olarak "Sunucusu hatası , daha sonra tekrar deneyin mesajı" geliyor , VoLTE yi kapatırsam her yeri arayabiliyorum , bu arada hattım "Vodafone"

Güncelleme öncesi yani sekizli sürümde VoLTE açıktı ve Vodafone'lu hatlar ile görüşürken HD yazısı arama ekranın da çıkardı ve diğer operatörler ile de hiç bir arama sorunu yaşamıyordum , Vodafone yanımda uygulamasını kurdum ve hat ayarlarıma baktığımda 4.5g ve 3g seçeneklerinin açık olduğunu gördüm , fakat VoLTE için müşteri hizmetlerini açıkcası aramadım çünkü önceden kullanabiliyordum sıkıntı yoktu. "Arasam acaba nasıl bir yardımları olabilir bilemiyorum"

Güncelleme sonrası nasıl bir sıkıntı olduysa VoLTE olayı artık mi6 telefonumda arama yaptırmıyor bana ama seçeneklerde gözüküyor , çözüm konusunda "imei" ile ilgili bazı yazılar okudum fakat bana çok mantıklı gelmedi. IMEI sorguladığımda ithalat yoluyla kaydedilen IMEI ve IMEI numarası kayıtlı diyor , cihazın modeli de Mi6 olarak görünmekte....

Varsa bu konuyu çözüme kavuşturan arkadaşlar , üstadlar yardımcı olabilirler ise çok memnun olurum. Herkese şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• screenshot.png
    screenshot.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2019-03-14-23-50-57-609_com.android.settings.png
    Screenshot_2019-03-14-23-50-57-609_com.android.settings.png
    199,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2019-03-15-00-45-10-666_com.vodafone.selfservis.png
    Screenshot_2019-03-15-00-45-10-666_com.vodafone.selfservis.png
    170,3 KB · Görüntüleme: 50

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Önceki kullandığınız sürüm sekiz ile başlıyorsa MIUI 8 sürümünü kullanıyorsunuz demektir. Sorun güncelleme sonrası olduysa muhtemelen artırımlı rom tam optimize olamadığı için olmuştur. Bu sebeple 3 çözüm yolu var.

1. Eğer benim bilgiler veriler programlar önemli temiz kurulum yapamam diyorsanız. Bir sonraki güncellemeye geçmek yani en güncel sürümü kullanıp sorunun ortadan kalkıp kalmadığına bakmak.

2. Şu anki mevcut sürümde fabrika ayarlarına döndürüp temiz kurulum yapmak.

3. Ben eski sürüme geçmek istiyorum diyorsanız da bl kilidinin açık olması lazım ve rom yüklemek için teknik bilgiye sahip olmak lazım. Çünkü eski sürüme normal bir şekilde dönmeniz mümkün değil.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dönüşünüz için teşekkür ederim ,

Şayet çok bilgili değilim , fakat sora sora Bağdat bulunurmuş o ayrı konu da .Benim telefon ile çok uğraşacak vaktim olmuyor , yani BL kilidi açmak , eski rom'a dönmek ve ayrıca daha garantisinin dolmasına bir yılı olan cihaz için çok yapmak istediğim bir şey değil. Sonuçta kullanıyorum ve telefonsuz kalacağım bir durum ile de karşılaşabilirim. Bu sürümde fabrika ayarlarına dönmek demişsiniz bu işlem cihaza yüklü bütün bilgileri ve programları siliyor anladığım kadarıyla , baktığımda telefona son güncelleme 10.2.1.0 gelmiş , yorumlarda okuduğum kadarıyla eksik yönlerinden çok bahseden var bu yüzden çok yükseltme taraftarı değilim. Herhalde bu çözüm yollarını denemediğim zaman çokta bir çare bulamayacağım anlaşılan. Birde bu çözüm yollarını denediğim de tekrar aynı sorunun olma olasılığı var mıdır?

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Dönüşünüz için teşekkür ederim ,

Şayet çok bilgili değilim , fakat sora sora Bağdat bulunurmuş o ayrı konu da .Benim telefon ile çok uğraşacak vaktim olmuyor , yani BL kilidi açmak , eski rom'a dönmek ve ayrıca daha garantisinin dolmasına bir yılı olan cihaz için çok yapmak istediğim bir şey değil. Sonuçta kullanıyorum ve telefonsuz kalacağım bir durum ile de karşılaşabilirim. Bu sürümde fabrika ayarlarına dönmek demişsiniz bu işlem cihaza yüklü bütün bilgileri ve programları siliyor anladığım kadarıyla , baktığımda telefona son güncelleme 10.2.1.0 gelmiş , yorumlarda okuduğum kadarıyla eksik yönlerinden çok bahseden var bu yüzden çok yükseltme taraftarı değilim. Herhalde bu çözüm yollarını denemediğim zaman çokta bir çare bulamayacağım anlaşılan. Birde bu çözüm yollarını denediğim de tekrar aynı sorunun olma olasılığı var mıdır?
Rica ederim.

Öncelikle mevcut sürümü fabrika ayarlarına döndürmek en mantıklısı eğer ki sorun devam ederse 10.2.1.0 sürümüne geçebilirsiniz. Sorunuza cevap fabrika ayarlarına dönülürse herşey silinir program, dosya, ayarlar. Bunun için yedek almanızda fayda var. Micloud hesabından programlari ve ayarları yedekleyebilirsiniz. Dosya ve fotoğrafları da PC ye atmanız gerekiyor.

Oyla:

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
Şöyle bir şeye rastladım ;

bu linkteki açıklamanın Google çevirisi aşağıdadır , miui 8 küsür sürümünde volte açıktı ve gayet sağlıklı kullanıyordum bu açıklama bana biraz saçma geldi "Türkiye yok" , kaldı ki en azından her operatörü ve yerel hatları arayabiliyordum şimdi hiç aramıyor telefon o ayrı konu. Konuyu takip ediyorum çözüm bulunca mutlaka paylaşacağım.....

"Selamlar MIUIers,
VoLTE sorunu hakkında birçok hata raporu aldık, bu yüzden VoLTE ile ilgili destekle ilgili bazı hususları netleştirmek için önemli bir duyuru yaptık. Bazı sorunlar nedeniyle, bazı ülkelerde ve cihazlarda VoLTE desteği devre dışı bırakıldı. VoLTE destekli cihazları, ülkeleri ve bölgelerin ayrıntılarını neden bilmek ve bilmek istiyor musunuz? Daha fazla bilgi için aşağıdaki ayrıntılara göz atın.

Volte işlevi neden cihazda devre dışı?
1. Modem parametresi tamamlanmadı ve bazı operatörler desteklenmiyor
2. VoLTE sertifikası almak çok zaman alıyor ve bu nedenle distribütörler bunu devre dışı bırakmak istedi
3. Taşıyıcının ağının iyileştirilmesi gerekiyor

Volte'u destekleyen Ülke ve Bölgelere sahip cihazlar:
Mi MIX 2: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Kamboçya, Amerika, Güney Kore;
Mi 6: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Kamboçya, Güney Kore;
Mi Not 2: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Kamboçya, Güney Kore;
Mi A1, Mi 5s, Mi 5s Artı, Mi MIX: Hindistan, Malezya, Hongkong, Kamboçya, Güney Kore;
Diğer cihazlar: Hindistan, Malezya

Diğer ülkeler için VoLTE devre dışı bırakıldı. VoLTE'yi etkinleştirmek istiyorsanız, * # * # 86583 # * # * tuşlarına basın. Ancak tüm riskler kullanıcı tarafından karşılanır. Siz etkinleştirdikten sonra VoLTE özelliğinin düzgün çalışacağını garanti etmiyoruz. Bu çözüm geçicidir. VoLTE, gelecekte ilgili test sonuçlarına dayanarak etkinleştirilecektir.

Not: Bu bir hata değil. Cihazınız veya ülkeniz veya bölgeniz listede yoksa, cihazınızda veya ülkenizde veya bölgenizde VoLTE kapalı olduğu anlamına gelir. Lütfen VoLTE ile ilgili hata raporu göndermekten kaçının. Ayrıca forum kuralını etkileyen alevli, suçlayıcı ve diğer türden cevaplardan kaçının. Teşekkürler

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Şöyle bir şeye rastladım ;

bu linkteki açıklamanın Google çevirisi aşağıdadır , miui 8 küsür sürümünde volte açıktı ve gayet sağlıklı kullanıyordum bu açıklama bana biraz saçma geldi "Türkiye yok" , kaldı ki en azından her operatörü ve yerel hatları arayabiliyordum şimdi hiç aramıyor telefon o ayrı konu. Konuyu takip ediyorum çözüm bulunca mutlaka paylaşacağım.....

"Selamlar MIUIers,
VoLTE sorunu hakkında birçok hata raporu aldık, bu yüzden VoLTE ile ilgili destekle ilgili bazı hususları netleştirmek için önemli bir duyuru yaptık. Bazı sorunlar nedeniyle, bazı ülkelerde ve cihazlarda VoLTE desteği devre dışı bırakıldı. VoLTE destekli cihazları, ülkeleri ve bölgelerin ayrıntılarını neden bilmek ve bilmek istiyor musunuz? Daha fazla bilgi için aşağıdaki ayrıntılara göz atın.

Volte işlevi neden cihazda devre dışı?
1. Modem parametresi tamamlanmadı ve bazı operatörler desteklenmiyor
2. VoLTE sertifikası almak çok zaman alıyor ve bu nedenle distribütörler bunu devre dışı bırakmak istedi
3. Taşıyıcının ağının iyileştirilmesi gerekiyor

Volte'u destekleyen Ülke ve Bölgelere sahip cihazlar:
Mi MIX 2: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Kamboçya, Amerika, Güney Kore;
Mi 6: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Tayvan, Kamboçya, Güney Kore;
Mi Not 2: Hindistan, Malezya, Hong Kong, Kamboçya, Güney Kore;
Mi A1, Mi 5s, Mi 5s Artı, Mi MIX: Hindistan, Malezya, Hongkong, Kamboçya, Güney Kore;
Diğer cihazlar: Hindistan, Malezya

Diğer ülkeler için VoLTE devre dışı bırakıldı. VoLTE'yi etkinleştirmek istiyorsanız, * # * # 86583 # * # * tuşlarına basın. Ancak tüm riskler kullanıcı tarafından karşılanır. Siz etkinleştirdikten sonra VoLTE özelliğinin düzgün çalışacağını garanti etmiyoruz. Bu çözüm geçicidir. VoLTE, gelecekte ilgili test sonuçlarına dayanarak etkinleştirilecektir.

Not: Bu bir hata değil. Cihazınız veya ülkeniz veya bölgeniz listede yoksa, cihazınızda veya ülkenizde veya bölgenizde VoLTE kapalı olduğu anlamına gelir. Lütfen VoLTE ile ilgili hata raporu göndermekten kaçının. Ayrıca forum kuralını etkileyen alevli, suçlayıcı ve diğer türden cevaplardan kaçının. Teşekkürler

Alakası yok ben mi6 da volteyi sorunsuz kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok aramada
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
Sizin MIUI sürümü 9.2.2 mi? Bir forum konusunda MIUI 8 den sonra VoLTE yazılımını mi6 için güncellemediler diye yazmış birisi!!!!

Bir şey daha rica edebilirmiyim , *#*#4636#*#* tuşladığınızda telefon bilgileri kısmında "Tercih edilen ağ türü ayarla : " kısmında ne yazıyor acaba ? Bende yazan "LTE/TD-SCDMA/UMTS" ayrıca alt tarafta "Hücresel radyo gücü : Açık , VoLTE temel hazırlığı yapıldı : Açık" yazıyor.....

Birde hattınız Vodafone mu eğer öyleyse APN ayarlarınızı paylaşabilirmisiniz....

Son düzenleme:
Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Benim kullandığım MIUI 10 9.3.7 fakat bu haftalık rom geçen hafta güncelleme aldı son sürüm

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:
Oyla:

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
VoLTE sorunumu çözmüş bulunmaktayım ;

Bir iki gündür yaşadığım ve yukarıda bahsettiğim sorunu ; ayarlar kısmından mobil internet bölümüne gelip IMS kaydı için yeni bir APN oluşturarak çözdüm. İlk başta IMS olarak girdiğim APN listeye kayıt olmadı bende herhalde yapamadım dedim fakat daha sonra VoLTE'yi tekrar aktif edip bir kaç yeri aradığımda arama yapabildim hiç bir sorun yaşamadım hatta Vodafone hattına ship bir kaç kişiyi aradığımda HD bağlantı gerçekleşti.

Tahmin ediyorum rom güncellemesi önce VoLTE'yi menülerden kaldırdı ve mevcut olan IMS ayarını da silmiş yada bozmuş olabilir , bunları aktif edip ayarı tekrar girdiğimde herhangi bir sorun şuan için yok. Hatta dün mesaj atacaktım fakat bir gün daha kullanıp test etmek istedim herhangi bir kesiklik şuan için görülmüyor.

Bilmeyenler için VoLTE konularında IMS ayarlarının nasıl yapılacağı mevcut ben herhangi birini denedim hepsi aynı gözüküyordu zaten. Değerleri not almadığım için şuan aklımda yok ve dediğim gibi IMS kaydı APN bölümünde listede gözükmüyor bilginize.

Ama dediğim gibi benim sorunum çözüldü ben bunu yaptığım işlem sonrası olduğunu düşünüyorum , fakat sorun benim bilmediğim başka bir şekilde çözüldüyse orasını gerçekten bilemiyorum arkadaşlar , herhalde böyle bir sorun durup dururken kendiliğinden düzelmez diye düşünüyorum .Son olarak öyle root yapmak yeni room'lar filan atmak gibi işlere hiç girmeden sorunu halletiğime seviniyorum doğrusu. . Herkese şimdiden kolay gelsin....

Ekli dosyalar

• IMG_20190316_220553.png
    IMG_20190316_220553.png
    133,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Oyla:

salihemre

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emre
Cihazım
Mi 6
Konular
1
Güncelleme : Şuan saat 20:54 ve 3 gün VoLTE tekrardan hata vermeye başladı , açıkken hiçbir yeri arayamıyorum fakat beni arayabiliyorlar. Yine başa sardık sorun telefon mu yoksa şebeke mi anlamış değilim. VoLTE özelliğinin bazen çalışıp bazen çalışmaması nasıl olabiliyor onuda anlamış değilim , sorun ya vardır ya yoktur ? Enteresan şuan için yapacak pek bir şeyim yok bakalım durup dururken tekrar düzelecek mi düzelirse buraya yazacağım …..

Oyla:
Üst Alt