Yardım Mi5s telefon dokunmatik sorunu

artart

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
adım
Cihazım
mi5s
Konular
25
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global 10.2 kararlı (10.2.3.0) OAGMIXM
Telefon Modeli
Mi5s
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar, 2.5 yıl olacak mi5s telefonumu sorunsuz şekilde kullanıyordum ancak dün telefon herhangi bir düşme falan olmadan birden bire ekranın orta kısmında bir bölüm dokunmatik algılamaz oldu. Güncelle yapmıştı telefon virüste girmiş olabilir bilmiyorum. Fabrika ayarlarına geri dönderdim telefonu ancak sorun çözülmedi. Touch Test yaptığımda resimdeki gibi ekranın orta kısmını atlıyor algılamıyor. MİUİ global 10.2 kararlı sürüm kullanıyorum. Root yada blootloader kilit açmadım. 2.5 yıldır orjinal şekilde kullanıyorum telefonu. Ekran koruyucu çıkardım yine aynı ekranda herhangi bir renk değişimi kararma falan yok hiç çatlak çizik falanda yok ekranda. Acaba Mİflash uygulaması ile temiz kurulum yapsam düzelir mi? Miflash ile blootloader açmadan rootsuz şekilde hangi rom kurabilirim. Nasıl kurulum yapabilirim bilmiyorumda. Room mu yüklemeliyim yada ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Dokunmatik mi denir digitizer mi denir işte , panelin o katmanı ölmüş. Geçmiş olsun. Yakon zamanda ben de ekranı kırmıştım. Anakart yanmış bi mi5s ile işi çözdüm.
Önünde 3 seçenek var.
Orjinal ekran ( parmak izi çalışıyor, 450tl)
Yan sanayi ekran (parmak izi çalışmaz, home butonu normal çalışıyor, 250tl)
Çıkma 2. El ekran , yani bozulmuş bir mi5s( bulması zordur. Mi5s ler ekran harici kolay kolay sorun çıkartmazlar)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada tecrüben yoksa dokunmatiği kısmen çalışan bir makinede rom kurmaya kalkma. Sıkıtılı bir yere geldiğinde işlemin yarıda kalırsa, panikler hatalı iş yaparsın.

Oyla:

artart

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
adım
Cihazım
mi5s
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
galiba telefonun ömrü doldu şimdi ekran değişse batarya sorunu çıkar kapanıp açılma sorunları çıkar falan en iyisi 4. seçenek telefonu değişmek :) ölü piksel testi yaptımda tek bir nokta bile yok ölü bölge olarak pikselde ama dokunmatik digitizer o ayrı galiba. teşekkürler ilgileriniz için yine başka önerisi olan yada tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Oyla:

erhanbey2754

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erhan
Cihazım
Mi5s 3-64
Konular
1
galiba telefonun ömrü doldu şimdi ekran değişse batarya sorunu çıkar kapanıp açılma sorunları çıkar falan en iyisi 4. seçenek telefonu değişmek :) ölü piksel testi yaptımda tek bir nokta bile yok ölü bölge olarak pikselde ama dokunmatik digitizer o ayrı galiba. teşekkürler ilgileriniz için yine başka önerisi olan yada tecrübesi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum şu an çözüm bulabildin mi

Oyla:
Üst Alt