Mi5S Hakkında

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
Herkese merhaba geçen gün iPhone 6 ile takas etmek suretiyle mi5s 128 gb olan modelini aldım. Cihazın iki imei de kayıtlı. İmei atılmış bir cihaz. Bazı sorularım var bununla ilgili. Öncelikle 3 farklı konuda sorularım var hepsi için tek tek konu açmak istemedim. Umarım kurallara uygun olmayan bir şey yapmıyorum.

1) Telefonum imei atılı bazıları öyle ise cihazın bootloader kilidi açıktır diyor ama ben eski cihazımda bootloader başvurusu yaptığımda mail adresim üzerinden yapmıştım başvuruyu sormak istediğim şu şimdi ben bu cihaza root etmek için sadece root dosyasını kullanmam yeterli midir? Aldığım arkadaş cihazın hafızasında root diye bir dosya olduğunu söyledi sanırım cihazda custom recovery var. Oradan o dosyayı flashlasam cihaz root olmuş olur mu? Eğer oluyorsa root ettikten sonra daha güncelleme alamıyorum herhalde dimi?

2) Cihazda global rom yüklü buna haftalık güncelleme alan romu nasıl kurabilirim?

3) Birkaç tema ile denedim ancak sadece Spotify kullanırken bildirim çubuğundaki müzik ileri geri sar butonları rengi ve yazıları arka plandaki beyaz renkte görünüyor. Bu yüzden de yazılar net okunmuyor. Tema değiştir düzelir dediler ama birkaç tema deneme sonrası sonuç olumsuz.

4) Telefonun şarjı çok az gidiyor bu saatte sabah şarjdan aldığım telefon yüzde 22 şarjı kaldı. Daha henüz verdiğin ekran süresi 3 saate yakın.

5) Son olarak bu sorudan çok öneri isteği olacak. Kullandığınız temalardan ağır görünümlü tema tavsiyesi verir misiniz? Çok alaca bulaca renkli ve simgeleri çok kaliteli olmayan simgeler istemiyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Herkese merhaba geçen gün iPhone 6 ile takas etmek suretiyle mi5s 128 gb olan modelini aldım. Cihazın iki imei de kayıtlı. İmei atılmış bir cihaz. Bazı sorularım var bununla ilgili. Öncelikle 3 farklı konuda sorularım var hepsi için tek tek konu açmak istemedim. Umarım kurallara uygun olmayan bir şey yapmıyorum.

1) Telefonum imei atılı bazıları öyle ise cihazın bootloader kilidi açıktır diyor ama ben eski cihazımda bootloader başvurusu yaptığımda mail adresim üzerinden yapmıştım başvuruyu sormak istediğim şu şimdi ben bu cihaza root etmek için sadece root dosyasını kullanmam yeterli midir? Aldığım arkadaş cihazın hafızasında root diye bir dosya olduğunu söyledi sanırım cihazda custom recovery var. Oradan o dosyayı flashlasam cihaz root olmuş olur mu? Eğer oluyorsa root ettikten sonra daha güncelleme alamıyorum herhalde dimi?

2) Cihazda global rom yüklü buna haftalık güncelleme alan romu nasıl kurabilirim?

3) Birkaç tema ile denedim ancak sadece Spotify kullanırken bildirim çubuğundaki müzik ileri geri sar butonları rengi ve yazıları arka plandaki beyaz renkte görünüyor. Bu yüzden de yazılar net okunmuyor. Tema değiştir düzelir dediler ama birkaç tema deneme sonrası sonuç olumsuz.

4) Telefonun şarjı çok az gidiyor bu saatte sabah şarjdan aldığım telefon yüzde 22 şarjı kaldı. Daha henüz verdiğin ekran süresi 3 saate yakın.

5) Son olarak bu sorudan çok öneri isteği olacak. Kullandığınız temalardan ağır görünümlü tema tavsiyesi verir misiniz? Çok alaca bulaca renkli ve simgeleri çok kaliteli olmayan simgeler istemiyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı Olsun Hocam,
Üyelik Tarihinize ve Rütbenize Bakarsak Bu İşlerde Deneyimli Olmanız Gerekir. Üyelikten Bu Yana Forumu Sürekli Takip Ettiyseniz Bu Soruların Hepsine Cevabı Çoktan Almış Olmanız Gerekirdi.

1- Malum Yollardan İmei Atıldı İse, Bootloader Açıktır. Fakat Yasal Kayıtlı ise Kapalıdır. Cihazı Rootlar ve Farklı Recovery Yüklerseniz Haftalık Güncellemeleri Alırsız Ancak Yükleyemezsiniz. Yüklerken Sürekli Hata Alırsınız. Mi Flash ile Fastboot Rom Yükleyerek Orjinal Saf Roma Geçebilir ve Güncellemeleri Alabilir Hale Getirebilirsiniz..
2- Mi Flash ile Fastboot Rom Yükleyerek Orjinal Saf Roma Geçebilir ve Güncellemeleri Alabilir Hale Getirebilirsiniz..
3- Tema Olaylarına Çok Kafa Takmayın. Miui nin Orjinal Hali Çoğu Temadan Daha İyidir.
4- Aynı Cihazı Kullanmadığımız İçin, Kullananlar Yanıtlayacaktır.
5- Tema Olaylarına Çok Kafa Takmayın. Miui nin Orjinal Hali Çoğu Temadan Daha İyidir.

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
Pil cabuk bitmis. Oyun vs oymadiniz dimi?
Belki arkada calisan bir program takili kalip yemistir.
Ben sabah 9 da sarjdan aldim su an saat 13:37 ve benim sarjim ℅86.
Cift hat takili , normal kullandim , forumlara falan bakiyorum. 2-3 tel gorusmesi yaptim.
Cin romu yuklu bu arada.
Fazla kurcaladiniz demekki :)
Normal kullanim 2 gune yakin goturuyor.

Serkann2525

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi5
Konular
4
Sarj olayi hic normal degil ki o sure icerisinde full bir film bile uzlesem 22 den fazla kaliyor bende test etmistim 2 saatlik film ekran %50 wifi ile kalan sarj %39 idi ki arka planda calican programlari kapatmadan bu
Baska bir irnek : 1 saat online oyun oynadim ki online oyunlar batarya dusmanidir wifi acik mobil veri acik cift hat acik halde %87 kaldi bu degeri lg g2 g3 g4 / samsun s4 s5 te asla alamamistim

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun oynamıyorum ama yarın tekrar bakayım detaylara hatta burada da paylaşırım internette gezinmek, Spotify ile müzik dinlemek, sosyal medya vs onun dışında bir şey yapmadım. Forumda eski olduğum doğru ama genelde cihazları aldığım gibi kullanmayı seven birisiydim şimdiye kadar açıkçası hiç o bilgilere bakamadım.

Redible

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salim
Cihazım
LG D802
Konular
14
Bildirim panelinde spotify,tunein radio beyaz olarak gözüküyor yazılar okunmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz ?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı dertten muzdaribim

Serkann2525

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi5
Konular
4
Bildirim panelinde spotify,tunein radio beyaz olarak gözüküyor yazılar okunmuyor bu sorunu nasıl çözebiliriz ?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Temalardan tema ayarlarini bul bildirim panelini degistir baska kapali renk bir tema bildirim paneli kullan

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
32
Pil cabuk bitmis. Oyun vs oymadiniz dimi?
Belki arkada calisan bir program takili kalip yemistir.
Ben sabah 9 da sarjdan aldim su an saat 13:37 ve benim sarjim ℅86.
Cift hat takili , normal kullandim , forumlara falan bakiyorum. 2-3 tel gorusmesi yaptim.
Cin romu yuklu bu arada.
Fazla kurcaladiniz demekki :)
Normal kullanim 2 gune yakin goturuyor.

Çin romunda Türkçe dil seçeneği mevcut mu?

Üst Alt