Soru Mi5s 3gb/64 vs 4gb/32

ahmetrasittopal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Konular
9
Arkadaşlar mi5s ile aranıza katılmak istiyorum fakat iki model arasında kaldım malum 128 gelmiyor. Şuan iPhone se 16gb kullanıyorum hafıza konusundan bıktım o yüzden 64 istiyor gibiyim ama 3gb ram olması kıllandırıyor. 32gb yeterli mi ? Veya 4gb olanda ne kadar boşta ram kalıyor 3gb olanda ne kadar boş ram kalıyor kullananlar yazabilir mi?

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
Kullanım sonrası 1.4GB civarında boşta RAM kalıyor hocam. İlk açılışta daha yüksek tabii :)

bendede 1.7 ile 2.6 arası değişiyor boşta ram değeri

@ahmetrasittopal kullanım şeklini bilmiyorum ama root yaparım xposed yüklerim vs. yani kısaca telefonun suyunu çıkarırım diyorsan ram önemli ama zaten gündelik işlemler ve bir kaç oyunsa amacın öyle gözle görülür bir fark hissetmezsin...

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
"free ram is wasted ram" diye güzel bir özdeyiş var :) Günüzmüzdeki pek çok cihazda boştaki ram miktarı gerçekten önemli değil. Yıllar önce 256mb veya 512mb ramli cihaz kullanırken evet ram sıkıntısı yaşanıyordu ancak cihazdaki ram miktarı 2gb üzerine çıktıktan sonra standart bir kullanıcı için bu miktar fazlasıyla yeterli oluyor. İleri düzey kullanıcı ise zaten ram optimizasyonunu kendisi yapar ve yine sorunsuz kullanır. Oysa ki cihaz hafızasını -OTG benzeri yollar harici- artırmanız mümkün değil. Mi5s 4k video çekebilen bir cihaz. 3-5 tane video saklayayım deseniz hafıza sorunu yaşamamanız için bence tercihin hafızadan yana olması gerekir.

ahmetrasittopal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
iPhone dan geri android e özellikle xiaomi ye geçiş amacım root xposed zaten ama dediğinize bakarsak free 1gb zaten gayet yeterli gibi o zaman 3/64 alacağım gibi

Üst Alt