Yardım Mi5 Prime sarj sorunu (root'tan anlayanlar bakabilir mi)

fikretoksuz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fikret
Cihazım
Mi 5 Prime
Konular
1
Xiaomi Mi5 Prime sahibiyim. telefonuma root için twrp kurmaya çalışıyordum. linkini attığım konudaki adımları sırasıyla yapmaya başladım.

https://forum.miuiturki...i-android-nougat.10254/

dosyalar bunlar:
ADB Programını İndirin:
PdaNet Driverlarını İndirin:
Twrp Dosyası:

ADIM -1:
Yukarıdaki Dosyaları İndirin ve Programları Bilgisayarınıza Kurun.
ADIM -2:
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Telefonu Kapatıp. Ses Kısma + Güç Düğmesine Basılı Tutun.
ADIM -3:
İndirdiğiniz "twrp-3.0.2-3-gemini.img" dosyasını Bilgisayarınızda "C:\" Sürücüsü İçine Atın ve Adını "recovery.img" Olarak Değiştirin.
ADIM -4:
ADB Programını Açın ve Aşağıdaki Komutları Sırasıyla Çalıştırın.
Kod:
fastboot flash recovery c:\recovery.img
fastboot boot c:\recovery.img

sadece buraya kadar olan adımları yaptım sadece, fakat telefonum hiç bir tepki vermedi. bende telefonumu kapatıp tekrar açtım sorunsuz açıldı. işlemi yaparken yüzde 20 civarı şarjım vardi. vazgeçip telefonu rebootlayıp açtıktan sonra şarja taktım fakat çok çok yavaş şarj olmaya başladı telefonum. normalde 1-1.5 saatte 100% olurken saatlerdir şarj oluyor ve sadece 30 civarı.

bunun sebebi yukarıda yaptığım adımlar olabilir mi? bunları nasıl geri alabilirim? yoksa kablom veya adabtörüm mü bozuldu durup dururken? neden yapıyor olabilir bunu?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Xiaomi Mi5 Prime sahibiyim. telefonuma root için twrp kurmaya çalışıyordum. linkini attığım konudaki adımları sırasıyla yapmaya başladım.

https://forum.miuiturki...i-android-nougat.10254/

dosyalar bunlar:
ADB Programını İndirin:
PdaNet Driverlarını İndirin:
Twrp Dosyası:

ADIM -1:
Yukarıdaki Dosyaları İndirin ve Programları Bilgisayarınıza Kurun.
ADIM -2:
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Telefonu Kapatıp. Ses Kısma + Güç Düğmesine Basılı Tutun.
ADIM -3:
İndirdiğiniz "twrp-3.0.2-3-gemini.img" dosyasını Bilgisayarınızda "C:\" Sürücüsü İçine Atın ve Adını "recovery.img" Olarak Değiştirin.
ADIM -4:
ADB Programını Açın ve Aşağıdaki Komutları Sırasıyla Çalıştırın.
Kod:
fastboot flash recovery c:\recovery.img
fastboot boot c:\recovery.img

sadece buraya kadar olan adımları yaptım sadece, fakat telefonum hiç bir tepki vermedi. bende telefonumu kapatıp tekrar açtım sorunsuz açıldı. işlemi yaparken yüzde 20 civarı şarjım vardi. vazgeçip telefonu rebootlayıp açtıktan sonra şarja taktım fakat çok çok yavaş şarj olmaya başladı telefonum. normalde 1-1.5 saatte 100% olurken saatlerdir şarj oluyor ve sadece 30 civarı.

bunun sebebi yukarıda yaptığım adımlar olabilir mi? bunları nasıl geri alabilirim? yoksa kablom veya adabtörüm mü bozuldu durup dururken? neden yapıyor olabilir bunu?
emin olabilmek için bootkilidiniz zaten açık mi flash 64 bit ile stock romu kurun tekrar deneyin recovery dosyasının böyle bir zararı oldugunu hiç görmedim ama yinede emin olmak gerekiyor

Oyla:

fikretoksuz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fikret
Cihazım
Mi 5 Prime
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
emin olabilmek için bootkilidiniz zaten açık mi flash 64 bit ile stock romu kurun tekrar deneyin recovery dosyasının böyle bir zararı oldugunu hiç görmedim ama yinede emin olmak gerekiyor

Hocam boot kilidini geliştirici seçeneklerinden oem kilit açmaya tıklayıp açtığımi sandım. Yani siteye gidip kilidi aç filan demedim. Kapalı mı acaba şuan kilit? Kilit kapalıyken bu yaptığım işlemlerin bir etkisi varmı?
[doublepost=1527600032,1527581685][/doublepost]yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Hocam boot kilidini geliştirici seçeneklerinden oem kilit açmaya tıklayıp açtığımi sandım. Yani siteye gidip kilidi aç filan demedim. Kapalı mı acaba şuan kilit? Kilit kapalıyken bu yaptığım işlemlerin bir etkisi varmı?
[doublepost=1527600032,1527581685][/doublepost]yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Cihaz açılırken unlocked diyor mu

Diyor ise bootloader açıktır aynı zamanda Google hesabını telefondan kaldırıp telefonu fastboot modda (kapalı iken ses kısma tuşuna basılı kalıp USB takın) mi flash ile son global Beta veya Stable romu yükleyin

Bir de öyle deneyin

Oyla:
Üst Alt