- Adım
- Fikret
- Cihazım
- Mi 5 Prime
- Konular
- 1
Xiaomi Mi5 Prime sahibiyim. telefonuma root için twrp kurmaya çalışıyordum. linkini attığım konudaki adımları sırasıyla yapmaya başladım.
https://forum.miuiturki...i-android-nougat.10254/
dosyalar bunlar:
ADB Programını İndirin:
PdaNet Driverlarını İndirin:
Twrp Dosyası:
ADIM -1:
Yukarıdaki Dosyaları İndirin ve Programları Bilgisayarınıza Kurun.
ADIM -2:
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Telefonu Kapatıp. Ses Kısma + Güç Düğmesine Basılı Tutun.
ADIM -3:
İndirdiğiniz "twrp-3.0.2-3-gemini.img" dosyasını Bilgisayarınızda "C:\" Sürücüsü İçine Atın ve Adını "recovery.img" Olarak Değiştirin.
ADIM -4:
ADB Programını Açın ve Aşağıdaki Komutları Sırasıyla Çalıştırın.
Kod:
fastboot flash recovery c:\recovery.img
fastboot boot c:\recovery.img
sadece buraya kadar olan adımları yaptım sadece, fakat telefonum hiç bir tepki vermedi. bende telefonumu kapatıp tekrar açtım sorunsuz açıldı. işlemi yaparken yüzde 20 civarı şarjım vardi. vazgeçip telefonu rebootlayıp açtıktan sonra şarja taktım fakat çok çok yavaş şarj olmaya başladı telefonum. normalde 1-1.5 saatte 100% olurken saatlerdir şarj oluyor ve sadece 30 civarı.
bunun sebebi yukarıda yaptığım adımlar olabilir mi? bunları nasıl geri alabilirim? yoksa kablom veya adabtörüm mü bozuldu durup dururken? neden yapıyor olabilir bunu?
https://forum.miuiturki...i-android-nougat.10254/
dosyalar bunlar:
ADB Programını İndirin:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
PdaNet Driverlarını İndirin:
Twrp Dosyası:
ADIM -1:
Yukarıdaki Dosyaları İndirin ve Programları Bilgisayarınıza Kurun.
ADIM -2:
Telefonu Fastboot Moda Alın.
Telefonu Kapatıp. Ses Kısma + Güç Düğmesine Basılı Tutun.
ADIM -3:
İndirdiğiniz "twrp-3.0.2-3-gemini.img" dosyasını Bilgisayarınızda "C:\" Sürücüsü İçine Atın ve Adını "recovery.img" Olarak Değiştirin.
ADIM -4:
ADB Programını Açın ve Aşağıdaki Komutları Sırasıyla Çalıştırın.
Kod:
fastboot flash recovery c:\recovery.img
fastboot boot c:\recovery.img
sadece buraya kadar olan adımları yaptım sadece, fakat telefonum hiç bir tepki vermedi. bende telefonumu kapatıp tekrar açtım sorunsuz açıldı. işlemi yaparken yüzde 20 civarı şarjım vardi. vazgeçip telefonu rebootlayıp açtıktan sonra şarja taktım fakat çok çok yavaş şarj olmaya başladı telefonum. normalde 1-1.5 saatte 100% olurken saatlerdir şarj oluyor ve sadece 30 civarı.
bunun sebebi yukarıda yaptığım adımlar olabilir mi? bunları nasıl geri alabilirim? yoksa kablom veya adabtörüm mü bozuldu durup dururken? neden yapıyor olabilir bunu?