Soru Mi5 Malzeme kalitesi

pinch2zoom

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
atakan
Cihazım
sony z3
Konular
2
Merhaba herkese,

Xiaomi mi5 teknik özellikleri herkesçe malum fakat birkaç yerde "alırken malzeme kalitesini göz önünde bulundurun" şeklinde uyarılar gördüm. Bu fiyat segmentinde kimse malzeme kalitesi için fiyatına göre kötü demiyor tabi ki ama büyük markaların amiral gemilerine kıyasla arada hissedilir fark var mı diye merak ediyorum.

Cihazı almak istiyorum fakat hiç bir yerde çıplak gözle göremediğim için bu konu soru işareti oluşturdu ister istemez. İnceleme videolarına gördüğüm; malzeme kalitesinin oldukça yüksek olduğu. Kullanan arkadaşlar bu konu hakkında yorumlarını esirgemezse sevinirim.

Bir de eğer ki bahsedildiği gibi bir durum var ise bunun seramik olan ile kıyası yapıldığında seramik almak daha mı mantıklı bu durumda?

Şimdiden herkese teşekkürler.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

miuici

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
4
malzeme kalitesi olarak kötü değil fakat kasada kullanılan aluminyum malzeme telefonu hafifletmesine rağmen mi4 deki dayanıklılığı sağlayamamış.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

Gurhan_Kocer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gurhan
Cihazım
Lg G2 D802
Konular
1
Seramik 128 gb cihaz kullanıyorum. Ve belkide piyasadaki her güncel telefonu kullanmışımdır.
Evet kesinlikle malzeme kalitesi ve cihazın yapısı göz önünde bulundurulmalı. Telefonun yapısı çok narin kesinlikle düşürmeye zorlamaya gelmez ve bunu teli eline aldığında da hissediyorsun.

Ancak telin hızı ve miui beni bu makinede tutuyor.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
mesut çevik denen adam zamanında mi4 içinde ağzına geleni söylemişti. mi5 sağlamdır değildir o başka konu ama ben bu adamın ve sitesinin hiçbir dediğini ciddiye almam. 1 sene önce apple için ağzına geleni söylüyordu şimdi göklere sığdıramıyor neden pazasını almıştırda ondan. apple bi tek bunları çağırdı iphone7 lasnmanına sağlam yedirmiştir.

Oyla:

pinch2zoom

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
atakan
Cihazım
sony z3
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlar için teşekkürler,

Attığınız videoyu da hemen izledim. Bu konuda müsamahakar olabilirim bir nebze. Peki cihaz ele alındığında "kalitesiz" ya da "az kaliteli" hissiyatı yaratıyor mu, esas bunu merak ediyorum. Aldığımda Samsung s4 almış gibi hissetmem herhalde? :)

Bu arada mendocino_610, bahsettiğin kişiyi çok uzun süredir takip ederim ve bana göre çok da tutarlıdır her daim yorumları. Bana (benim bahanemle bu konuya) yardımcı olmayacaksan anlarım tabi ama farklı bir forumdan farklı bir forum editörünü kötüleme isteğin bence yersiz biraz. Düşüncen dahi olsa ki saygı duyulması gerek, yeri burası değil.

Konu ile ilgili bilgin var ise ve paylaşırsan hepimizin yararına olur.

Teşekkürler.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

yasinsil

#Hash
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
OnePlus 5
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
11
Yukarıdaki videoda telefonun o kadar kolay kırılmasinin sebebi bataryasının telefonun yarısına kadar gelmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum denediği diğer telefonlarda uzun bataryalı olanlar daha dayanikli. Ama bu da telefonun sağlam olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Telefonu elime alinca sağlamlık hissini alamiyorum. Büyük ihtimalle önceki telefonumun takoz gibi olmasindan dolayı olabilir.

Oyla:

Gurhan_Kocer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gurhan
Cihazım
Lg G2 D802
Konular
1
Arkadaşlar neresinden bakarsanız bakın telefon gerçekten sağlamlık olarak zayıf. Hatta piyasanın güncel telefonlar içinde en zayıfı denilebilir. Çok kırılgan ve çizilmeye karşı da bir o kadar hassas.

Eğer biraz hor kullanıyorsanız telefonu mi 5 almayın derim.

Özellikle telefon çerçevesinin et kalınlığı ve kullanılan malzemenin sertliğinin yetersiz olmasından kaynaklanıyor bu kırılganlık. Telefonu elinize aldığınızda hafifliğinden de anlayabilirsiniz.

Netice teknik özellikler bakımından iyi olan ancak son derece kırılgan ve zayıf bir telefon mi 5

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

YahyaArslan52

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yahya
Cihazım
HuaweiMate10
Konular
10
Mi 5 Kullanıcısıyım Elınıze aldıgınızda çok hafif ala kalıte olarak cokta kotu degıl bıraz dıkkat ederek uzun sure kullanımı olan bır cıhaz bence tabı senın kararın...

Oyla:
Üst Alt