Diğer Mi5 kullanıcısından Mi5X yorumu

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
Arkadaşlar merhaba, babama telefon ihtiyacı doğduğundan benim mi5i ona verdim ve kendime mi5 bakarken, Mi5x inceledim ve çok beğendim, 900 liraya mi5 bulmuştum akşam almak için anlaşmıştım fakat mi5xi görünce direk ilanlara baktım ve en yakınımdaki satıcıdan aldım 1200 tlye. Bu kararı vermemi sağlayan üstadlarıma teşekkür ederim..

Arkadaşlar açıkçası hoşuma gitmeyen ( alışamadığım diyim), tek kısım ön kamera.Arka kameranın da gece flaşsız çekimi, iyi netlemiyor. Onun dışında tasarımdan, arka kamera gündüz çekimleri, portre çekimleri, bataryadan oldukça memnunum. Çok rahat 7 saat ekran süresi alabiliyorum. Ben mi5e 900 lira vermektense mi6 alıyım diye de düşündüm ***

Telefon cidden çok şık. 1800 lira verip mi6 aldığımda ekran yine 5.1 inch olucaktı canımı sıkardı biraz, bu 5.5 inch.

Mi5in ön kamerası hem daha canlı hemde diyaframı daha geniş, bu kocaman gösteriyor :/ Ön kamerayı fazla kullanan biri olarak alışmam gerekiyor :)))
Ahize sesi çok yüksek ve net, ortanın altında kullanıyorum, 10 seviye var diyelim 7/10 Ssviyede ses dışarıdan duyuluyor. Hoparlörü çok kaliteli ve yüksek ses veriyor, mi5in hoparlörü çok kısık ses veriyordu.

Parmak izi okuyucu çok çok hızlı çalışıyor, anında! Ve arkaya konumlandırılması ergonomik olarak güzel duruyor ve kolaylık sağlıyor.

Şuan mi5x için serverlar kapalı, bootloader lock geldiği için rom root işlemlerine giremiyorum fakat custom rom deneyeceğimi düşünmüyorum uzun yıllar android kullanıyorum rom işlerindeyim(sadece yükleyici  ), iki romun birbirinden mükemmel bir farkı yok. Ne ben işkence çekiyim ne telefon sıkılsın benden :)

Ben lg g4’den mi5e geçtim, lg g4ü satmadan geçtim çünkü xiaomi mi5 elime almamıştım daha sever miyim sevmez miyim meçhul. Ama kutudan çıkardığım andan itibaren lg g4ü bir kenara attım :))

Dostlar benim zaten ömür boyu iphone kullanmama yeminim var, bir yerden ücretsiz gelirse de kutuyu açmadan satarım merak edip açmam bile. Ben bundan sonra htc samsung lg falan kullanamam :))
Herkese iyi günler.
Not: Mi5’i 1 sene kullandım.

Profesyonel fotoğraf isteyen arkadaşlar instagramdan seker.photography kullanıcı adlı mi5x kullanan arkadaşımın profilini inceleyebilir takip edebilir, likelarınızı da esirgemeyin :))

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

------ Mİ5X PORTRE MODU ----

Mİ5 AUTO MOD

Sorularınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

cengiz.mfc

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
furkan
Cihazım
a3 2016
Konular
0
merhaba, okuduğum kadarıyla memnunsunuz ama özellikle mi5 konusundaki düşüncelerinizi söyler misiniz? Aynı durumdayım ve almayı düşünüyorum.

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4

Mi5'i alırken tercih etme nedenlerim, hafiflik(129gr), ekranın 5.1" olması, 820 işlemci idi.

iPhone 6S plus'tan geçtim. 6S plus'ı ağırlığı (192 gr) ve 5.5" ekranla birlikte kötü kasa tasarımı yüzünden gereksiz büyük olması gibi nedenlerle kızıp satmıştım. Mi5X de onun kadar olmasa da bu bakımdan mi5'den kötü değerlere sahip. Çift kamera dışında hiç bir avantajı yok sanki.

Özetle seven güle güle kullansın. Almayan da değerlere dikkat etsin, ona göre karar versin.

Son düzenleme:

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
Mi6 ile lensler ayni denmiş ama öyle değil maalesef.

befearless76

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berkan
Cihazım
htc
Konular
0
hocam mi 5x i güle güle kullan,bende çinde bulunan bir arkadaşa aldrdım haftabası elıme geçecek,bir kaç sorum olacak,telefonda sadece çince ve İngilizce dili var galiba,geldiği zaman sim kartı takıp direk kullanabilirmiyiz,play store yüklümü veya yüklü değilse yüklememize izin veriyormu,Türkçe yapmak için ne yapmamız gerekli acaba,bu işlerden pek anlamıyorum açıkçası..

TahaKaradeniz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Taha
Cihazım
MI5
Konular
3
Mi5 kullanıcısı olarak incelemenize göre geçmem için ekran ve pil avantajı var gibi gözüküyor. Benim için şuan gereksiz.

İnceleme yapan herkese teşekkürü borç bilirim.

seyfifi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
seyfi
Cihazım
j7 plus
Konular
0
devrimseven60 rica etsem mi 5x ile bi kaç tane daha fotoğaf atabilir misin , hands-on gibi

eses2663

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
oğuz
Cihazım
mi 5x
Konular
0
merhabalar sitede ve miuı telefonlarda cok yeni ve acemiyim Mi 5x telefon almak istiyorum ziyaretci olrak sitede gezdiğim kadarıyla birçok soru işareti kaldı kafamda
1- ben tefonu n11 gibi bir siteden alsam forumda bahsedilen room problemini yaşarmıyım
yani telefonum türkçe olmayacak mı olsa bile kısıtlı mı olacak burada alan arkadaşlar hepsi çinden getirmiş ve kendiler room yükleyeek bu sorunları yaşamış ben siteden alınca bunkardan kurtulacakmıyım
2- telefonu alırsam güncelleme geldiğinde almak konusunda sıkıntı mı var

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
merhabalar sitede ve miuı telefonlarda cok yeni ve acemiyim Mi 5x telefon almak istiyorum ziyaretci olrak sitede gezdiğim kadarıyla birçok soru işareti kaldı kafamda
1- ben tefonu n11 gibi bir siteden alsam forumda bahsedilen room problemini yaşarmıyım
yani telefonum türkçe olmayacak mı olsa bile kısıtlı mı olacak burada alan arkadaşlar hepsi çinden getirmiş ve kendiler room yükleyeek bu sorunları yaşamış ben siteden alınca bunkardan kurtulacakmıyım
2- telefonu alırsam güncelleme geldiğinde almak konusunda sıkıntı mı var

Tavsiyem fake romlu bir cihaz satın almak yerine global desteği olan ve aynı donanıma sahip A1 modelini almanız yönünde olacaktır.

eses2663

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
oğuz
Cihazım
mi 5x
Konular
0
Tavsiyem fake romlu bir cihaz satın almak yerine global desteği olan ve aynı donanıma sahip A1 modelini almanız yönünde olacaktır.
çok teşekkür ederim
[doublepost=1510251048,1510250734][/doublepost]
fiyat olarak daha cazip geldği için 5x e yoneldim malesef 150 gibi bir fark var donanım aynı olmasına ragmen 5x i alsam ileri tarihlerde sıkıntı yaşar mıyım güncelleme ve kullanımda telefonu sabit kullanan cok fazla birşey bekleyen birisi degilim int girsin foto iyi çeksin falan gibi

Üst Alt