Rehber Mi5 gps (gprs) / wifi / ses / sorunu sorunları ve çözümleri

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Merhaba ,

Yeni 2 el aldığım mi5 yaşadığım sorunlara istinaden son 3 haftadır yaptıklarım ve sorunları nasıl çözüldüğü ve ekstra diğer yaptıklarım , Telefonda sorun yok arkadaşlar Nette bir çok yerde bu sorunları yaşayıp yazan var Global Forumda da Eu Forumlarında da yazmışlar , hepsini okuyarak deneyerek sonuca ulaştım sizlerde de umarım işe yarayacaktır ,

öncelikle bl kilit açık ve twrp yüklü olması gerekli bazı sorunlar için şart ancak bazılarında gerekmemektedir ,
--------------------------------------------------------------------------------------
1.Ses sorunu mi 5 de en büyük sorun ses ve görüşme sesinin az olması , root twrp gerekir

Bunun için en iyi yol çin romundan alınan ses dosyalarını kullandığın rom yüklemek yada , en kolay yolu magisk kurulumu yaparak kendi deposundaki mi5 ses dosyasını yüklemek , Çin romunu baz alan costum romları de deneye bilirsiniz onlarda ses sorunu olmayacaktır.

Konuşma ile ilgili paketin ismi : mi5 headphone volume fix ,
Hoparlör ile ilgili paket ismi : Ainur Sauron

ek olarak üst kısımdaki konuşma Hoparlörden ses alarak stereo ses almak için de paket : mi5 stereo

-------------------------------------------------------------------
2. Gprs kilitlenme konum bulma sorunu , root twrp gerekir

Bunun en önemli sebebi Türkiye nin ayarlarının gprs config dosyasında olmamasıdır, resmi olarak Türkiye de olmamasından kaynaklı bence ,

Config doyasını nette Türkiye uyumlu hale getirerek yada direk türkiyede ki geliştiricilerin romlarını yükleyerek aşa bilirsiniz ancak kesin çözüm değil hala genede yavaş bağlantı olacaktır.ancak gene Çin romunu baz alan herhangi bir rom kurarsanız bu sorunda ortadan kalkmakta , saniyeler içinde bağlantı olmaktadır,
a-gprs bilgileri buradaki kilit ayar ,

android versiyonuna göre değişmekte olup gprs dosyası 7.0 da sytem etc aldında 8.0 da sytem vendor etc altında pc de kopyalayıp içine baka bilirsiniz ,

aşağıdaki verdiğim romda direk bağlantı yakalaya bildim ben ,

---------------------------------------------------------------
3.Wifi hız sorunu root twrp gerekmez

en önemli can alan beni uğraştıran wifi 300 kb 500 kb üstüne çıkamama sorunu çok yüksek İnternet diğer sorunları bir şekilde hallettim ancak wifi beni özellikle pubg oynarken çileden çıkartınca artık öncelik haline geldi elzem nette dolaşan tüm zipli dosyaları limit kaldırma dosyalarını denedim her seferinde yüklü rom pert oldu , gata vermeye başladı ,

bu sorunda aslında miui kısıtlamalarından kaynaklı bunu da aşmanın yolu , geliştirici modunu açıp oradan en altta MIUI iyi hale getir kısmını kapatmanız gerekmektedir . telefonu yeniden başlattık dan sonra limitsiz wifi hızı kullana bilirsiniz ,

----------------------------------------------------------------------------

umarım işinize yarar arkadaşlar, ben uğraşdım siz uğraşmayın ,

birde tavsiye bu sorunların olmadığı ve Çin romu baz alınarak yapılan aşağıdaki romu takip edebilirsiniz ben bunda bütün sorunlardan kurtuldum açıkçası ,

Bu süreç de test ettiğim ve denediğim romlar ve kernel dosyaları ,

LineageOS 15.1
Pixel Experience
Floppy Kernel
Global beta
Global Stable 8.0 7.0 6.01 sürümleri
Eu Beta
Eu Stable 7.0 6.01 sürümleri

neresionline

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cihazım
mi5
Konular
0
ses sorunu için dosya varsa paylaşır mısınız?

hosaf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 5 64 gb
Konular
4
Merhaba,

Gps sorunu için yapmadığım şey kalmadı. Yandex ve google maps sürekli gps bağlantı sorunu veriyor.
Hazırda gps.config dosyasını paylaşabilir misin. Bu şekilde senden aldığım config dosyası ile senin gönderdiğin rom u kurmadan düzeltebilir miyim.
Yoksa senin göndermiş olduğun rom üzerinden mi gitmem gerekiyor.

Düzeltme : Bu arada romu indirdim. Gps.config dosyası telefonumda ki gps.config dosyası ile aynı.

Son düzenleme:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben en son nokia a-gprs sunucusu ile biraz düzelttim normal romlarda hiç bağlanmıyor sadece net üzerinden şebekeden buluyor aslında gpr hiç çalışmıyor gibi ,

2 tane mi 5 var eşimde ve bende onda kin de hiç sorun yok , jdi panel o bende ki lg panel çıktı ve sorunları bu telefonda yaşıyorum ,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ses sorunu için twrp ile yüklemek gerekli bunuda en kolay anlattığım gibi yapabilirsin ,

gprs config dosyası aynı ise miui rom kullanmıyorsun demektir, global rom da ki gibi değil ayarları

Üst Alt