Yardım Mi5 Global | Stabil ve Developer Rom && 7.1.19 MIUI8

dizefurkan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Herkese merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum, dün gelen güncelleme ile hemen indirdim ve kurdum. (7.1.19)
linkinden developer romu "Author: MIUI Official TeamVersion: 7.1.19 (MIUI8) Size: 1.5G" kurdum fakat bir kaç sorum olacak;
  1. Öncekinde de root yetkim yoktu super su aracılığı ile root yetkisi almıştım. Bu normal bir şey mi? Yani root yetkisi olmaması; developer rom olmasına rağmen?
  2. Search app kaldırılmış, China rom kullanırken var dı (ilk aldığımda üzerinde gelen romda) Stabil sürümde var mı eğer onda da yoksa harici olarak kurabilir miyim, araştırdım, yabancı miui forumunda da baktım fakat sorular cevapsız kalmış.
  3. Stabil ve Developer rom arasında (kullananlar yahut bilenler için soruyorum) nasıl bir fark var, ona göre stabile geçeyim çünkü şu an ram kullanımı 1.5 GB | 3 GB olarak gözüküyor ki son uygulamalar kısmında çalışan bir uygulama yok. Bu normal mi?
  4. Son sorum ise; Şu an root yetkisi ile link2sd de chrome ve gmail uygulamaları kaldır yaptığımda herhangi bir hata vermiyor, cihazı yeniden başlatın diyor, başlatıyorum fakat hala oradalar, yani hiçbir şey değişmemiş.
Ekran görüntüleri ektedir. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

akıncı42

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İhsan
Cihazım
Mi 5S plus
Konular
0
merhaba Furkan benim telefona imei atmıştık akşam miui sürüme tıklayıp yetki alıyorsun ya ben işlem bitince kapatmayı unutmuşum şimdi sabah miui güncellemesi için yeniden başlatın dedi bende başlattım şu çince 8 kutulu ekran çıktı ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisin

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Herkese merhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum, dün gelen güncelleme ile hemen indirdim ve kurdum. (7.1.19)
linkinden developer romu "Author: MIUI Official TeamVersion: 7.1.19 (MIUI8) Size: 1.5G" kurdum fakat bir kaç sorum olacak;
  1. Öncekinde de root yetkim yoktu super su aracılığı ile root yetkisi almıştım. Bu normal bir şey mi? Yani root yetkisi olmaması; developer rom olmasına rağmen?
  2. Search app kaldırılmış, China rom kullanırken var dı (ilk aldığımda üzerinde gelen romda) Stabil sürümde var mı eğer onda da yoksa harici olarak kurabilir miyim, araştırdım, yabancı miui forumunda da baktım fakat sorular cevapsız kalmış.
  3. Stabil ve Developer rom arasında (kullananlar yahut bilenler için soruyorum) nasıl bir fark var, ona göre stabile geçeyim çünkü şu an ram kullanımı 1.5 GB | 3 GB olarak gözüküyor ki son uygulamalar kısmında çalışan bir uygulama yok. Bu normal mi?
  4. Son sorum ise; Şu an root yetkisi ile link2sd de chrome ve gmail uygulamaları kaldır yaptığımda herhangi bir hata vermiyor, cihazı yeniden başlatın diyor, başlatıyorum fakat hala oradalar, yani hiçbir şey değişmemiş.
Ekran görüntüleri ektedir. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

1- Resmi Orjinal Romlarda, Root Ve TWRP Gibi Sonradan Eklenen Programlar Gelmez. Güvenlik Açısından. Bootloader Kilidi Gibi Mesela..
2- Sİstemde Sorun Yaptığı İçin Kaldrılmış Olabilir.
3- S.S.S Bölümünde Bunun Açıklamaları Var. Bir Göz Atın İsterseniz.
4- RootExplorer İle APK Dosyalarını Root Ana Dizindeki "system" klasörü içinde Bularak Silin.

Oyla:

dizefurkan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba Furkan benim telefona imei atmıştık akşam miui sürüme tıklayıp yetki alıyorsun ya ben işlem bitince kapatmayı unutmuşum şimdi sabah miui güncellemesi için yeniden başlatın dedi bende başlattım şu çince 8 kutulu ekran çıktı ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisin

Merhaba, konu ile alakalı olarak tavsiyem forumun şu an ki bölümünde (Sorular ve Yardım) problemini daha detaylı bir şekilde açıklayan bir konu açmandır.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Merhaba, konu ile alakalı olarak tavsiyem forumun şu an ki bölümünde (Sorular ve Yardım) problemini daha detaylı bir şekilde açıklayan bir konu açmandır.

Bahsettiği Ekran TWRP Ekranıdır. Özelden Yardım Edilmiştir ;)

Oyla:

dizefurkan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Bahsettiği Ekran TWRP Ekranıdır. Özelden Yardım Edilmiştir ;)
Yardım edildiyse ne güzel
Fakat 2. Soruma vermis olduğunuz cevap kafama takıldı.
Şu an china romunda search app çalışıyor, sizce de biraz desteksiz bir cevap olmadı mı su anki rom da mevcut bile olmamasi

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Yardım edildiyse ne güzel
Fakat 2. Soruma vermis olduğunuz cevap kafama takıldı.
Şu an china romunda search app çalışıyor, sizce de biraz desteksiz bir cevap olmadı mı su anki rom da mevcut bile olmamasi

Xiaomi.eu Romlarıda Dahil Global Romlardan Çıkarılmış. Bunun İçin Benim Yada Senin Neden Çıkarıldığını Bilmemiz Mümkün Değil :) Var Demek Ki Bir Sorunu/Nedeni Kaldırılmıştır.

Çin Sürümdeki Apkyı RootExplorer İle System/App klasörüne atarak izinlerini "rw-r-r" oalrak ayarla. belki çalışabilir.

Oyla:

CommaL

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kemal
Cihazım
Mi5
Konular
1
dün twrp yi yüklemeye çalışırken cihazım mi ekranında kaldı mecbur yazılımı yeniden yüklemek zorunda kaldım tesadüf eseri gemini_global_images_7.1.19_20170119.0000.00_7.0_global_409e0dc1a0 indirdim yükledim cihaz 7.0 oldu dün geceden beri stabilize çalışıyor ama çok fark görmedim birkaç yazılım eklenmiş birkaç yazılım kaldırılmış

Oyla:

dizefurkan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Xiaomi.eu Romlarıda Dahil Global Romlardan Çıkarılmış. Bunun İçin Benim Yada Senin Neden Çıkarıldığını Bilmemiz Mümkün Değil :) Var Demek Ki Bir Sorunu/Nedeni Kaldırılmıştır.

Çin Sürümdeki Apkyı RootExplorer İle System/App klasörüne atarak izinlerini "rw-r-r" oalrak ayarla. belki çalışabilir.
Vakit ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim :)

Oyla:
Üst Alt