Yardım Mi5 Fastboot ile Orjinal Rom Kurulum Hatası

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI V10.2.2
Telefon Modeli
MI5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar. Mi5 cihazıma Global Stabil son sürüm romu kurmak için miui sitesinden indirdiğim dosyayı hedefi seçerek yüklettirdim. Buraya kadar her şey normaldi ancak flash işleminden sonra ne olduysa ekran siyah ekran olarak kaldı ve hiçbir şekilde uyanmıyor. Fastboot moda girip tekrar kontrol etmeye çalıştığımda ise COM portuna bağlıyor. COM portu ile de fastboot modunda tekrardan yükleme yaptırtmıyor. Ekran siyah ve fastboot veya normal açılışta direkt COM portuna atıyor. Sürücüyle ilgili de bir sıkıntı yok, her zamanki yükleme yaptığım bir işlem zaten. Cihazda niye böyle bir sorun yaşadığımı anlayamadım, daha da önemlisi sorunu nasıl çözerim?

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Peki ekranda hiçbir şey çıkmaması siyah ekran olmasında bir gariplik var mı? Dummy.img'yi atmaya çalışıyor 300 saniyeyi geçiyor ama hâlâ atmıyor.
EDL modda her hangi bir şey görünmez hocam. Ekranınız normal.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Sorunu sanırım çözdüm. Aynı sorunu yaşayacaklar için not olarak bırakayım fayda sağlar belki. 64 bit bilgisayarda MiFlash uygulamasının 2016 yılına ait olan sürümünü buldum. (2017-2018 olanlarında işe yaramadı) Driverlar bilgisayarınızda kuruluysa hiç uğraşmanıza gerek yok direkt olarak bu uygulama ile flashlarsanız kendisi yükleyecektir. Yaklaşık 3 saattir her türlü yolu denedim ve yoruldum. Mümkün olduğunca yazılım kısmından ilerleyin donanımla ilgili pek sorun çıkmıyor genellikle. İyi forumlar. :)

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sorunu sanırım çözdüm. Aynı sorunu yaşayacaklar için not olarak bırakayım fayda sağlar belki. 64 bit bilgisayarda MiFlash uygulamasının 2016 yılına ait olan sürümünü buldum. (2017-2018 olanlarında işe yaramadı) Driverlar bilgisayarınızda kuruluysa hiç uğraşmanıza gerek yok direkt olarak bu uygulama ile flashlarsanız kendisi yükleyecektir. Yaklaşık 3 saattir her türlü yolu denedim ve yoruldum. Mümkün olduğunca yazılım kısmından ilerleyin donanımla ilgili pek sorun çıkmıyor genellikle. İyi forumlar. :)
cantara hocam da sorun yaşadığınızı belirttikten 10 dakika sonra aynısını önermiş zaten... Hatta link bile vermiş keşke onun yazdığını okuyup uygulamış olsaydınız boş yere 3 saat uğraşmışsınız :-x

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
cantara hocam da sorun yaşadığınızı belirttikten 10 dakika sonra aynısını önermiş zaten... Hatta link bile vermiş keşke onun yazdığını okuyup uygulamış olsaydınız boş yere 3 saat uğraşmışsınız :-x
O verilen adresteki mi flash uygulaması benim bulduğuma göre daha yeni sürüm. Tabi ki de cantara hocamın dediğini de yaptım ancak o verilen bağlantıdaki mi flash uygulamasında da aynı hatayla karşılaştım. Neyse ki sorun çözüldü. Buna da şükür. :)

Oyla:
Üst Alt