Yardım Mi5 donma sorunu

Cemaleddin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cemaleddin
Cihazım
s4 mini
Konular
2
Arkadaşlar merhaba. Bir hafta önce hepsiburada üzerinden mi5 aldım. Bir haftadır bir sıkıntısı yoktu ama 7-8 uygulama yükledikten sonra 1.7 kullanılabilir ram 1-1.1 gb arasına indi. Genel performans açısından bir sorun yoktu ama bu gün kendiliğinden 700mb civarına düştü ve cihaz baya kasmaya başladı. Kendiliğinden dondu hatta 3 kere tekrar başlattıktan sonra ekran kilidini anca açabildim. Sorun ne hiçbir fikrim yok açıkçası forumu okudum ve global romla gelmediğini, ithal eden firmanın kendi romu(miui 7 ) olduğunu okudum ama yükleme işlerine girmedim. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

__SEFA__

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SEFA
Cihazım
mix 3
Konular
15
öncelikle unlock başvurusu yapıp bl kilidini açın (boot loader)
sonra xiaomi mi 5 FASTBOOT romunu pc ye indirip c klasörüne atıp 7 zip ile 2 kere çıkartın.
sonrasındaysa pc ye mi flash kurup romu seçip mi flash ile fastboot tan kurun.

yada direk servise verin :) kolay gelsin

Oyla:

Cemaleddin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cemaleddin
Cihazım
s4 mini
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sefa bey sağolun cevap için. Başvuruyu yaptım, izin geldiğinde rom yükleyeceğim. Sizce sorun romdan mı kaynaklanıyor yani ? ram kullanımı çok ilginç telefonun fotoğraf çektiğimde ramin azaldığını görünce nereye kadar azalacak acaba diye düşünürken telefon dondu en sonunda. Miui 8 ile denemek ve sorun devam ederse garantiye gitmek mantıklı geldi açıkçası.

Oyla:

tahayusuf23

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha Yusuf
Cihazım
Mİ5
Konular
25
öncelikle unlock başvurusu yapıp bl kilidini açın (boot loader)
sonra xiaomi mi 5 FASTBOOT romunu pc ye indirip c klasörüne atıp 7 zip ile 2 kere çıkartın.
sonrasındaysa pc ye mi flash kurup romu seçip mi flash ile fastboot tan kurun.

yada direk servise verin :) kolay gelsin
Hocam ben bootlader kilidini global beta üzerindeyken açtım china da değil ardından direk global stable ı indirip images dosyasını seçip flashladım acaba bi yanlış mı yaptım cihazda sorun yok ama benimde ram kullanılabilirliği 1-1.6 Arası

Oyla:

enes*

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
enes
Cihazım
zte blade
Konular
1
Sefa bey sağolun cevap için. Başvuruyu yaptım, izin geldiğinde rom yükleyeceğim. Sizce sorun romdan mı kaynaklanıyor yani ? ram kullanımı çok ilginç telefonun fotoğraf çektiğimde ramin azaldığını görünce nereye kadar azalacak acaba diye düşünürken telefon dondu en sonunda. Miui 8 ile denemek ve sorun devam ederse garantiye gitmek mantıklı geldi açıkçası.
Ram kullanimin sebebi yukledigin uygalamalr. Androidin en kotu yani yuklenen uygalamal calismadiklari halde bile arkada calisabiliyor ram yiyor. Ram dusmani. Buna bi hal care neden bulunmuyor bilmiyorum...

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Mecarda

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Arda
Cihazım
Mi5
Konular
2
1-1,5 GB boş RAM hafızası normal değil mi zaten?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
1-1,5 GB boş RAM hafızası normal değil mi zaten?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

3 gb ramda 1.5 gb ram boştayken normal tabi yüklediğiniz uygulamlarada bağlı 22 tane uygulama yükledim yazılımla gelen uygulamalar hariç 2 gb ramda 1 gb boşta bende :)

Son düzenleme:
Oyla:

Cemaleddin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cemaleddin
Cihazım
s4 mini
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elbette normal olabilir ama 1gb'ın altı kasıyor. Dediğim gibi rom yükledikten sonra bakacağım sorun geçiyor mu geçmiyor mu. İlk defa android kullanmıyorum yani hepimiz 1.5 gblık telefonlar kullanmışızdır ama bunda 1gb altı telefonun donmasına neden olması, çin rom miui7 ile alakalı bir sorun olma ihtimali var. Yoksa 10 tane bile uygulama yok telefonda. Ayrıca farklı telefonların kullandıkları ram farklı olduğundan kıyaslamanız yanlış.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Elbette normal olabilir ama 1gb'ın altı kasıyor. Dediğim gibi rom yükledikten sonra bakacağım sorun geçiyor mu geçmiyor mu. İlk defa android kullanmıyorum yani hepimiz 1.5 gblık telefonlar kullanmışızdır ama bunda 1gb altı telefonun donmasına neden olması, çin rom miui7 ile alakalı bir sorun olma ihtimali var. Yoksa 10 tane bile uygulama yok telefonda. Ayrıca farklı telefonların kullandıkları ram farklı olduğundan kıyaslamanız yanlış.

Redmi 2 Prime (HM2014813) 2gb Ram, 16Gb Hafıza Olan Modelini Kullanıyorum.
58 ADET Uygulama Yüklü,
Otomatik Başlatmada Olan Uygulama Sayısı 7 ADET,
Ram Kullanımı 700mb, Kalan 1,3Gb..

Donma Kasma Hiçbirşey Yok.. Canavar Mübarek :)
Miui v8 Global Developer 6.12.8 Rom Yüklü...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt