Yardım [Mi5] Arama yapamama(112'yi bile), Sms gönderememe, internete bağlanamama sorunu

hzmsrkc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.0
Telefon Modeli
Mi5 32GB
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba. Xiaomi Mi5 telefona sahibim. Telefon birkaç aydır arızalı. Sim kartı görmüyor, etkinleştirme sorunu veriyor. Ondan ayrı olarak sim kart rehberindeki kişileri görebiliyorum. Ama hiçbir türlü arama yapmıyor telefon(Arayınca telefonu uçak modundan çıkarın diyip kapanıyor direkt). Imeileri e devletten kontrol ettim sıkıntı yok. 112 yi aramayı denedim denemek için orayı bile aramıyor(sim kart yokken de). Wifi kullanabiliyorum sıkıntı yok ancak sim kartla alakalı hiçbir işlem yapılmıyor. Sizce sorun nedir? Yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu nasıl anlayabilirim ve alternatif çözüm önerileriniz var mıdır acaba? Bulunduğum şehirdeki telefonculara gösterdim becerebilen çıkmadı. İstanbul'daki Xiaomi tamir eden yerler becerebilir mi acaba ve aşağı yukarı kaça mal olur? Şimdiden teşekkürler.

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
yazılımsal olduğunu şöyle anlayabilirsiniz;
1: format atın yedeklerinizi alın ve recovery menusunden hard format yapin
2: stock rom yukleyin
bence yazilimsal

Oyla:

hzmsrkc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağolun hocam dediklerinizi yapıp sonucu paylaşacağım..

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Bende Anakart arızası çıkmıştı ritzy garanti kapsamında değiştirdi.

Oyla:

hzmsrkc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam malesef olmadı aynı sorun devam ediyor :( Telefonun sinyal alıp veren parçasında bir sıkıntı olabilir mi acaba? Bilginiz var mıdır? Bu parça anakarta bağlı değilse çok masraf çıkarmaz sanırım..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam biz de garantiye gönderdik malesef 600-700 lira gibi bir masraf çıkardılar anakart değişimi için.. Bir daha ithalatçı garantili telefon mu, asla..

Oyla:

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Hocam malesef olmadı aynı sorun devam ediyor :( Telefonun sinyal alıp veren parçasında bir sıkıntı olabilir mi acaba? Bilginiz var mıdır? Bu parça anakarta bağlı değilse çok masraf çıkarmaz sanırım..

Hocam biz de garantiye gönderdik malesef 600-700 lira gibi bir masraf çıkardılar anakart değişimi için.. Bir daha ithalatçı garantili telefon mu, asla..
hocam ben garantisiz telefon alıp sigorta yaptırma taraftarıyım telefona göre sigorta ucreti aliyorlar birsey olursa ucretsiz degistiriyorlar

hocam ben garantisiz telefon alıp sigorta yaptırma taraftarıyım telefona göre sigorta ucreti aliyorlar birsey olursa ucretsiz degistiriyorlar
fixpack.

Oyla:
Üst Alt