Yardım Mi5 Anormal Hardbrick sorunsalı

formalist

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
Arkadaşlar merhaba, bir yakınıma vermiş olduğum mi5 cihaz hard brick olmuş, daha doğrusu şimdilik ben öyle tabir ediyorum.​

Telefon hiç bir şekilde tuşlara ve tuş kombinasyonuna cevap vermiyor, mi logosu, fastboot ekranı falan hiç yok gelmiyorlar, ekranın tepki verdiğine şahit olmadım.

-Şarj olmuyor,
-Şarj kablosunu taktığımda tepkide vermiyor.
-Test point noktalarına kısa devre yaptığımda qloader 9008 portu geliyor ve miflash ile developer rom vs kurabiliyorum, ama yine açılmıyor ve ben müdahale etmemişim gibi davranıyor.Yani yukarıdaki 3-4 madde aynen devam.

Denediklerim :

Kamerları sökerek çalıştırma işe yaramadı
USB Portu değiştirmek işe yaramadı
Ekranı değiştirmek işe yaramadı
Pili değiştirmek işe yaramadı

Şimdi böyle bir acayip soruna rastlayan oldumu, çözüm hakkında değerli fikirlerinizi almak isterim.

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
1. görüntü çipi arizali
2. anakart arizali
Telefon brick degil arizali (anlatiminiza göre)
10 larca brick gördüm her marka model de boyle bir şey söz konusu değil
Siz qualcomm 9008 ile telefona rom atabiliyorsunuz yani cpu ram saglam
buyuk olasilik görüntü çipi veya baska bir çip arizali anakart gerekiyor size

not: telefoncu degilim teknik servis isinden anlamam sadece olasilik fikrimi paylaştım sizi yanıltmasın.

Son düzenleme:
Oyla:

dispanserZ

Mi5 64gb
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 5 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
28
Arkadaşlar merhaba, bir yakınıma vermiş olduğum mi5 cihaz hard brick olmuş, daha doğrusu şimdilik ben öyle tabir ediyorum.​

Telefon hiç bir şekilde tuşlara ve tuş kombinasyonuna cevap vermiyor, mi logosu, fastboot ekranı falan hiç yok gelmiyorlar, ekranın tepki verdiğine şahit olmadım.

-Şarj olmuyor,
-Şarj kablosunu taktığımda tepkide vermiyor.
-Test point noktalarına kısa devre yaptığımda qloader 9008 portu geliyor ve miflash ile developer rom vs kurabiliyorum, ama yine açılmıyor ve ben müdahale etmemişim gibi davranıyor.Yani yukarıdaki 3-4 madde aynen devam.

Denediklerim :

Kamerları sökerek çalıştırma işe yaramadı
USB Portu değiştirmek işe yaramadı
Ekranı değiştirmek işe yaramadı
Pili değiştirmek işe yaramadı

Şimdi böyle bir acayip soruna rastlayan oldumu, çözüm hakkında değerli fikirlerinizi almak isterim.
Anakart uzerindeki dislerin ve bellek uzerinde dislerinde kırılma vardır. Herhangi bir darbe gorduyse bu sorunu yasamis olursun. Qloader olarak goruyorsa mi logoyu felan goremezsin bataryani cikar tak. Tus kombinasyonunu yani fastboot acmayi dene. Olmazsa dedigim gibi dislerin kirilmistir. Ac kontrolunude et.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

formalist

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1. görüntü çipi arizali
2. anakart arizali
Telefon brick degil arizali (anlatiminiza göre)
10 larca brick gördüm her marka model de boyle bir şey söz konusu değil
Siz qualcomm 9008 ile telefona rom atabiliyorsunuz yani cpu ram saglam
buyuk olasilik görüntü çipi veya baska bir çip arizali anakart gerekiyor size

not: telefoncu degilim teknik servis isinden anlamam sadece olasilik fikrimi paylaştım sizi yanıltmasın.

Acaba çözüm bulabildiniz mi

Teşekkür ederim cevaplar için, işlemci arızalı olarak kanaat getirdim son olarak, öylece kaldı cihaz.

Oyla:

gssedat16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sedat
Cihazım
n7000
Konular
6
Aynısı bende de oldu şöyle çözdüm sorunu en güncel mi flashı indirdim qalcomm üzerinden flashlarken mi flash hata verdi bende power tusuna bastım 30 sn yi kadar pcden tepki sesi gelince yeniden flasladım düzeldi dene derim eski miflash flaslıyor ama cihazı açmıyordu dediğim gibi çözdüm global devp rom da dene

Oyla:
Üst Alt