Yardım Mİ5 4G Hız Testi : 3MBİT!!

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
İyi pazarlar diliyorum, ülkemizin başı sağolsun, terörü lanetliyorum...

Dün xiaomi 6.12.8 romuna geçtim android 7 tabanlı herhalde.
rom değiştirme sebebim, çekim gücünde ciddi bir düşüş vardı. wifi ile instragramda snapleri izleyemiyor videoları donarak izliyordum(wifi speedtest sonucu 45mbit)
4g hız testi yaptığımda ise 3 mbit çıktı. direk rom değiştirdim. Bu romda da aynı sorun var. Bulunduğum yerde yakın zamanda hız testi yapmadım ama en son 65 mbit görmüştüm 4g ile.
baz istasyonunda bir problem olabiilir bu bir ihtimal fakat dün başka bir semtde de aynı sorunu yaşadım, başkalarının 30+ aldığı yerde ben 3 mbit alıyorum. ek olarak wifi de tam hızı vermiyor
tam hızın yarısını dahi vermiyor. Sorun nedir?

3g öncelikli seçtiğimde ise hız testim 7 mbit.

edit: hat vodafone

Son düzenleme:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Edit ile beraber cevabı da vermişsiniz hocam... Muhtmelen vodafone bulunduğunuz bölgede Mi5'in desteklemediği 800 mhz bandı üzerinden 4g yayını yapıyor.
Hocam dedigim gibi daha once ayni noktada(evimde veya semtimde) ayni cihazla 65 mbit falan aliyordum. Ustelik gayet merkezi bir yer. 800mhz kirsal kesimde kullaniliyor diye biliyorum

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam dedigim gibi daha once ayni noktada(evimde veya semtimde) ayni cihazla 65 mbit falan aliyordum. Ustelik gayet merkezi bir yer. 800mhz kirsal kesimde kullaniliyor diye biliyorum

Hocam bantlar konusunda selduman hocam çok güzel bir açıklama yazmış bir bakın isterseniz. http://forum.miuiturkiye.net/konu/x...im-sistemli-tabletler.7596/page-19#post-89497

Ben de bir süre önce vodafone kullanıyordum ancak anlamsız bir şekilde hızım düştü. Çevremde kontrol edebileceğim başka Xiaomi cihazlar da olduğu için sorunun Vodafone'dan kaynaklandığını anladım ve başka operatöre geçtim. Şu anda sorunsuz kullanıyorum.

Eğer rom değiştirirken fastboot ile flashall yaparak yükleme yaptıysanız ve sorun düzelmediyse sorun ya operatördendir ya da donanımsaldır tahmin ediyorum.

Oyla:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
Hocam bantlar konusunda selduman hocam çok güzel bir açıklama yazmış bir bakın isterseniz. http://forum.miuiturkiye.net/konu/x...im-sistemli-tabletler.7596/page-19#post-89497

Ben de bir süre önce vodafone kullanıyordum ancak anlamsız bir şekilde hızım düştü. Çevremde kontrol edebileceğim başka Xiaomi cihazlar da olduğu için sorunun Vodafone'dan kaynaklandığını anladım ve başka operatöre geçtim. Şu anda sorunsuz kullanıyorum.

Eğer rom değiştirirken fastboot ile flashall yaparak yükleme yaptıysanız ve sorun düzelmediyse sorun ya operatördendir ya da donanımsaldır tahmin ediyorum.
Wipe yaparak rom yukluyorum hocam. Daha dogrusu xiaomi eu rom kurdum, zip halinde flashladim yani.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Wipe yaparak rom yukluyorum hocam. Daha dogrusu xiaomi eu rom kurdum, zip halinde flashladim yani.

Yazılımsal bir sorun olmadığından emin olmak için fastboot ile yükleme yapmanızı tavsiye ederim hocam.

Oyla:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
Yazılımsal bir sorun olmadığından emin olmak için fastboot ile yükleme yapmanızı tavsiye ederim hocam.
Merhaba konu yeniden güncel, global roma simdi gectim fastbootdan yükleme yaparak fakat sorun hala devam ediyor xiaomi eu romunda da evimde 6 aliyordum suanda 6 aliyorum. Xiaomi eu romunda farkli yerlerde test etme imkanim oldu en yuksek 8 aldım.

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Vodafone 4g hız berbat gerçekten ama o kadarda değil her işimi halledebilirim 14mbit hız en az 8mbit 4G ile normalde olması gereken hız 50 mbit+
malesef Vodafone'da bu hızları hiç göremedim :)

Oyla:

devrimseven60

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
berk
Cihazım
Oneplus 6
Meslek
Öğrenim görevlisi
Konular
133
Vodafone 4g hız berbat gerçekten ama o kadarda değil her işimi halledebilirim 14mbit hız en az 8mbit 4G ile normalde olması gereken hız 50 mbit+
malesef Vodafone'da bu hızları hiç göremedim :)
Sizde de 8 civari cikiyorsa fark yok öyleyse hocam

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s