İnceleme Mi4'e FlymeOS kurdum

vitiligo

MIU Fandroid <3
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mücahit
Cihazım
Mi4
Konular
25
Merhaba arkadaşlar,
Mi4 cihazımda yaşadığım rastgele restart sorununun yazılımsal mı, donanımsal mı olduğunu çözmek, biraz da MIUI 8.0.2 harici bir rom denemek adına CWM üzerinden FlymeOS'u kurdum. İzlenimlerim şu yönde:
- Tatlı, sevimli bir arayüzü var. İkonlar yuvarlak köşeli filan, hoşuma gitti. Ana ekrandaki yazılar küçük, ancak bildirim çubuğunu aşağıya indirince çıkan yazılar ters orantılı olarak büyük. Üstelik bu yazılar küçülmüyorlar da.
- Bağlantılarda "Open with.." fonksiyonu yok, ki bu skandal! Arkadaşınız WhatsApp'tan Youtube videosu attığında "bunu Youtube ile mi, Chrome ile mi yoksa standart tarayıcı ile mi açmak istersin?" diye sormuyor yani sistem. Direkt varsayılan tarayıcıyla açıyor. Twitter linkleri için filan da ayın mevzu söz konusu. Can sıkıcı.
- Bildirimler için LED kontrolü yok.
- Yarım saat e-kitap okudum yüzde 1 şarj azaldı. Bence şarjı iyi, en azından MIUI 8'den kötü diyemem.
- MIUI'de kurulu gelen çoğu sistem uygulaması Flyme'de var. Güvenlik uygulaması gibi.
- "T9 dialing" dediğimiz olay yok. Yani telefon uygulamasını açıp "24638"yi tuşladığınızda "Ahmet" kişisini karşınıza getirmiyor, yalnızca telefon numarasında "24638" olan kişilere arama yapıyor.
- Açık uygulamaları görmek için bastığımız kapasitif tuşa uzun süre basılı tutunca hiçbir tepki vermiyor. MIUI'de bu fonksiyon aktif olarak uygulamanın ayarlar menüsünü açıyor halbuki. Bir de home tuşuna uzun basılı tutunca Google arama uygulaması gelmiyor. Bunları ayarlar uygulamasından özelleştirebilmeniz ise mümkün değil. Üstelik tüm uygulamaları kapatmaya yarayan buton, MIUI'nin tersine ekranın en üstüne konumlandırılmış. Buna da alışamadım doğrusu, pek kullanıcı dostu değildi.

Velhasıl şuan 8.0.3'e yükselterek MIUI'ye geri dönüş yapmış vaziyetteyim. Denemek isteyenler için izlenimlerimi paylaşmak istedim. Sevgiler.

Üst Alt