MI4 Türkçe paketi.

Ahmet_B

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Konular
2
Merhaba arkadaşlar.

Aranıza yeni katıldım.

Yakın zamanda Çin'e giden bir arkadaşımdan Xiaom MI4 almasını rica ettim ve telefon şu an elimde. 16 GB hafıza ve 3GB Ram'li olan modeli kullanıyorum. Kutuyu henüz yeni açtım. Telefonun içinde Google Play falan hiç biri kurulu değil. Sadece dili ingilizceye çevirmişler ve kutuya koymuşlar.

Daha Önce ROM yükleme gibi deneyimlerim olmadı. Sitede arama yaparken şu konuyu buldum.

Mi4 Türkçe Dil Yükleme Rehberi

Adım adım söylenenleri yapacağım ancak kafama takılan sorular var. 

Öncelikle telefonda tuş takımı açılmıyor. Yani kablosuz şifresini girmek istediğimde ya da internet tarayıcıyı açtığımda ilgili alana tıklayıp tuş takımını açamıyorum. Bu normal midir?

İkincisi bu dil paketi Xiaomi'nin orjinal dosyası mıdır? Yoksa birileri mi hazırladı?

Son olarak telefonu brick yapma gibi bir durum oluşur mu?  Herhangi bir terslik ile karşılaşır mıyım?

İyi çalışmalar.

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
@ahmet_b kardeşim klavyende sıkıntı var o yüzden çıkmıyor, ek olarak stabil rom kurmanızı öneririm içerisinde Türkçe dili google uygulamaları mevcut.

Bknz.

Oyla:

Ahmet_B

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba catlax66,

Verdiğin linkteki ROM'u indiriyorum. Bunu kurduktan sonra herhangi bir Türkçe paket ya da başka bir ek (CWM Recovery) kurmama gerek kalmayacak mı?

Oyla:

Ahmet_B

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
catlax66, dosya indi.

Wipe yapmak için öncelikle CWM Recovery kurmam gerekiyor sanırım. Şu linkteki konuyu okudum ve [font='Open Sans', sans-serif]'[font='Open Sans', sans-serif]CWM_reco[font='Open Sans', sans-serif]very_r8[font='Open Sans', sans-serif]_[font='Open Sans', sans-serif]cancro_4.4.zip' dosyasını indirdim. Ancak şöyle bir problem var. Linkte bahsedilen "updater" menüsü sanırım çince. Ayrıca resimlerin linkleri de kırık. Bu sebeple bulamıyorum. Ne yapabiliriz bu durumda?

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]Edit: Yanlış klasöre bakıyormuşum. Updater'ı başlatıp Recover'ı çalıştırdım. Bu esnada wwipe cache yaptım. Sonra linkini verdiğin ROM'u kurdum. Gmail hesaplarımı ekledim. Şu an sorunsuz çalışıyor.

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]Yardımın için çok teşekkürler,

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]İyi günler.

Oyla:

elektrong

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
erol
Konular
0
catlax66' Alıntı:
@ahmet_b kardeşim klavyende sıkıntı var o yüzden çıkmıyor, ek olarak stabil rom kurmanızı öneririm içerisinde Türkçe dili google uygulamaları mevcut.

Bknz.

İyi akşamlar.Ben de dediğiniz gibi linkten rom'u indirdim.Update ekranına girip güncelleştirme paketi seçin seçeneğine tıklıyorum.İndirdiğim rom'u seçiyorum update/cancel yazan ekran geliyor fakat tıklayamadan iki saniye sonra kapanıyor.Nasıl düzeltebilirim.Şimdiden teşekkürler

Oyla:
Üst Alt