Soru Mi4 OTG Problemi

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Arkadaşlar elimde mi4 var. Cihazın OTG desteği olduğu halde kabloyu takınca hiçbir tepki alamıyorum. Cihazı Wipe'ledim. Rom attım. Ama çözüm bulamadım. Ne yapmam gerekiyorki bu sorunu aşayım?

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
herhangi bir bildirim çıkıyormu yukarıda,
bildirim yoksa kablo arızalı olma ihtimali var.telefonun şarj soketi arızalı olabilir.
başka bir otg kablo ile dene,kablonun sağlamlığından emin ol.

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ustam şarj soketini yeni degistim. Acaba ondan olabilirmi? Komple aldim taktim. Otg kablosunda sikinti yok. Mi tablet var onda calisiyor. Mi4 te en ufak bildirim falan cikmiyor.

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Sanırım problemi buldum. Bir ayrıntı çok dikkatimi çekti hocam. Sarj soketinde LTE yazıyor. Telefon LTE destekli degil. Telefonun çekimide cok dusuk otg kablosunuda tanımıyor. Buyuk ihtimalle bu yuzden. Hepimize tecrübe oldu bu :)

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sanırım problemi buldum. Bir ayrıntı çok dikkatimi çekti hocam. Sarj soketinde LTE yazıyor. Telefon LTE destekli degil. Telefonun çekimide cok dusuk otg kablosunuda tanımıyor. Buyuk ihtimalle bu yuzden. Hepimize tecrübe oldu bu :)
Biraz daha açabilir misiniz. Belki yoğunluktan kafam iyice durdu. Pek anlayamadım.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Hocam şarj soketi çok laşkalaştığı için komple değişmiştim. İnternetten sipariş ettiğim şarj soketi üstünden çıkan ile aynıdır diye hiç bakmadan taktım. Cihazda LTE(4G) desteği yok. Gelen şarj soketinin üzerindede LTE yazısını görünce şaşırdım. Yani fabrika 4G li telefona ayrı soket , 4G desteklemeyen telefona ise farklı soket takmış. Soket 4G bandlarına uygun anakart ise uyumsuz oluncada şebeke sürekli düşüyor hatta 2 3 saat boyunca hiç gelmiyordu. Eski çıkan komple soketini taktım , yeninin üzerinden ise sadece şarj giriş soketini lehimle ayırarak eskiye taktım. Şuan şebeke çekimide düzeldi , otg desteğide faliyete geçti :)

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Ottway hocam bu gerçekten zor erişilebilir bir bilgi olmuş. Şebeke sorununun soket farklılığından kaynaklanacağı hiç aklıma gelmezdi, teşekkürler :)
hocam valla en son çağre olarak soketi değiştirmiştim. soket 4.5g uyumlu telefon uyumsuz olunca böyle bir sorunla karşılaştım :) eninde sonunda çözüme kavuşturduk çok şükür :))

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
hocam valla en son çağre olarak soketi değiştirmiştim. soket 4.5g uyumlu telefon uyumsuz olunca böyle bir sorunla karşılaştım :) eninde sonunda çözüme kavuşturduk çok şükür :))

Geçmiş olsun hocam. Tebrik etmek lazım böylesine bir sorunu bulmak her babayiğidin harcı değil :)

Oyla:
Üst Alt