Soru Mi4 hızlı şarj özelliği çalışmıyor mu?

babdeyd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Babdeyd
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
8
Arkadaşlar merhaba,
Mi4 te 30 dk da %60 şarj edebilme özelliği var diye biliyoruz, lakin 3-4 aydır kullanmakta olduğum mi4'üm bu hızda şarj olmuyor. Sizce telefonun orijinal şarjı bizim prizlere uyumlu olmadığından dönüştürücü kullandığımızdan dolayı hızlı şarj olmuyor olabilir mi? İnşallah mi5 in uluslararası versiyonu bizim prizlerimizle uyumlu şarj adaptorüyle satılır. Dönüştürücü kullanmak çok sinir bozucu (ya prizde takılı kalıyor çektiğinde çıkmıyor, ya da ilk takarken yamuk takılabiliyor), sırf bu yüzden eski LG sarjima dönmeyi planlıyorum.
Kendi şarkıyla değilde bir önceki telefonumdan kalan LG şarjıyla şarj etmemde sakınca olur mu sizce?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar merhaba,
Mi4 te 30 dk da %60 şarj edebilme özelliği var diye biliyoruz, lakin 3-4 aydır kullanmakta olduğum mi4'üm bu hızda şarj olmuyor. Sizce telefonun orijinal şarjı bizim prizlere uyumlu olmadığından dönüştürücü kullandığımızdan dolayı hızlı şarj olmuyor olabilir mi? İnşallah mi5 in uluslararası versiyonu bizim prizlerimizle uyumlu şarj adaptorüyle satılır. Dönüştürücü kullanmak çok sinir bozucu (ya prizde takılı kalıyor çektiğinde çıkmıyor, ya da ilk takarken yamuk takılabiliyor), sırf bu yüzden eski LG sarjima dönmeyi planlıyorum.
Kendi şarkıyla değilde bir önceki telefonumdan kalan LG şarjıyla şarj etmemde sakınca olur mu sizce?
Şarj adaptörünün üzerindeki yazılara bakın. 5V, 9V ve 12V yazıyorsa adaptör hızlı şarjı destekliyor.
Burada önemli nokta kablo. Eğer orjinal kablosunu kullanmıyorsanız hızlı şarj olmaz. Benim elimdeki hiçbir kablo desteklemedi. Sadece orjinal kablosu 9V veriyor.
Bahsettiğiniz priz çeviricisinin hiçbir etkisi yoktur ve olamaz.
Bir başka tavsiyem ; Xiaomi 'nin uzatma prizini alabilirsiniz. Sitemizde de satılıyor. Ben 2.yi aldım. Forumda videolu tanıtımını da yapmıştım. Prizlere hem bizim fişleri hem de Amerikan yada Çin fişlerini takabilirsiniz. USB çıkışları hızlı şarj desteklemiyor ama diğer cihazları şarj etmek için kullanabilirsiniz.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Sertifikalı güzel bir şarj aleti fiyatı da uygun tavsiye ederim
[ Qualcomm Sertifikalı] Aukey Hızlı Şarj 2.0 18 W USB Duvar Şarj iPhone iPad Samsung Galaxy Not Için Akıllı Hızlı Şarj Xiaomi

(from AliExpress Android)

Oyla:
Üst Alt