Yardım MI4 Batarya Sorunu

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Merhaba,

Eşim ve ben MI4 kullanıyoruz. Benim şarjım daha hızlı dolup daha geç biterken eşimin şarjı daha geç dolup daha çabuk bitiyor. Ki eşime telefonu benden yaklaşık 6 ay sonra falan aldık. Bataryanın ölmüş olabileceği aklıma geldi. Bunu nereden, nasıl öğrenebiliriz? Bir de eğer batarya ölmüşse nereden bataryasını edinebilirim? Herhangi bir telefoncu takabilir mi bu telefonun bataryasını?

Dipnot : İkimiz de MIUI 7.5.1 stable sürümü kullanıyoruz ve eşimin telefonunu daha haftasonu recovery ekranına girip wipe all data yaparak fabrika ayarlarına döndürdüm. Buna rağmen düzelen bir durum olmadı.

Yardımlarınızı rica ederim.

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Kullandığınız şarj aletleri aynı mı?

Oyla:

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır değil ancak farkeder mi o kadar? Bilemedim. Gerçi geçen gün benim şarj aletimle şarj ettik eşimin telefonunu. Yine benim telefona göre hızlı tükendi.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Hayır değil ancak farkeder mi o kadar? Bilemedim. Gerçi geçen gün benim şarj aletimle şarj ettik eşimin telefonunu. Yine benim telefona göre hızlı tükendi.
Fark eder. Zamanla yazdığın gibi batarya nın ömrü azalır performans düşer. Eski performansı alamazsın . Orijinal şarj aleti tavsiye ediyorum yada quick charge 2,0 destekli kaliteli aletlerde uygun. Pile operatör farkıda var senin ki turkcell onunkisi avea ise senin bataryan daha uzun gidecektir.

Oyla:

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok, şarj aleti dışında sıkıntı yok. İkimizin de vodafone ve ikimizin de kullandığı miui versiyonları aynı. Peki yanlış hatırlamıyorsam bataryanın ömrünü gösteren bir program ya da telefon içine gömülü bir özellik vardı. Onu bulamadım.

Bir de dediğim gibi yeni batarya alsam burada herhangi bir telefoncu takabilir mi? Sonuçta çok bilinmeyen telefonlar Xiaomi'ler.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Yok, şarj aleti dışında sıkıntı yok. İkimizin de vodafone ve ikimizin de kullandığı miui versiyonları aynı. Peki yanlış hatırlamıyorsam bataryanın ömrünü gösteren bir program ya da telefon içine gömülü bir özellik vardı. Onu bulamadım.

Bir de dediğim gibi yeni batarya alsam burada herhangi bir telefoncu takabilir mi? Sonuçta çok bilinmeyen telefonlar Xiaomi'ler.
Sanırım takabilir. Aslında birkaç video izledikten sonra siz bile takabilirsiniz bence. Aida 64 programı belki yardımcı olur

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam yüklü uygulamalardan kaynaklanıyor olabilir. Facebook, messenger, instagram vb. telefonu öldüren uygulamalardan yüklüyse bariz bir şekilde şarj daha az gidiyor ve genel performans da çok daha düşük oluyor. Diğer yandan parlaklık ayarları da oldukça etkili. Otomoatik parlaklığın açık ve parlaklık düzeyinin ortalarda olmasını tavsiye edebilirim :)

Oyla:

Tamay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
MI 5
Konular
0
bence rom sıkıntılı aynı romdan 6.8.25 betaya güncellendigimden beri batarya sıkıntısı cekmiyorum 2 rahat gidiyor video,müzik,mesajlasma 2 günü deviyorum sadece oyun oynamıyorum. iyi forumlar.

Oyla:

Tamay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
MI 5
Konular
0
Sarj aletini yazmayı unuttum orjinal sarj aleti 0.5A batarya hemen bitiyordu sonra 0.2A sarj aleti ile denedim simdi hemen bosalmıyor batarya bilmiyorum nekadar dogru.

Oyla:

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Emre adminim, eşim benden farklı olarak bi snapchat kullanıyor sosyal medya olarak. Bakalım yakında Miui 8 gelir. -yavaş yavaş tüm telefonlara geliyor- ondan sonra nasıl olacak durum. Değerli görüşlerini paylaşan herkese teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt