Arkadaşlar problemimi hallettim.
Yaşadığım süreci faydalı olabilir düşüncesiyle anlatmak isterim.
Bu konularda pek de profesyonel olduğum söylenemez yaptığım işlemlerin daha iyi ve basit şekli olabilir ama benim durumumdaki kullanıcılar için faydalı olabilir.
Öncelikle sorunlarımın başladığı noktaya dönmek istiyorum.
Yaklaşık bir hafta önce mi4 cihazıma ota dan Android 6.0.1 güncellemesi geldi.
Güncellemeyi yaptım cihazı yeniden başlattım ancak mi logosunda takıldı kaldı.uzun süre bekledim herhangi birşey olmayınca wipe menüsüne girdim ve wipe işlemlerini teker teker yaparak tekrar yeniden başlattım ancak yine hiçbirşey olmadı.En sonunda bütün verileri sildim ve tel birşekilde açıldı.
Ancak bazı sorunlar da beraberinde geldi.
En basitinden kilit ekranı olması gerektiği gibi açılmıyor bildirim menüsüne herhangi bir bildirim gelmiyordu.
Ve en önemliside bilgisayar telefonu görmüyordu.Bildirim ekranında herhangi bir seçenek çıkmıyordu.Tel şarj oluyor ama dosya aktarma vs yapılamıyordu.
Usb hata ayıklama ile ilgili problem olmalı düşüncesiyle ek ayarlardan geliştirici seçeneklerine girmeye çalıştığımda bu kullanıcı geliştirici seçeneklerine ulaşamaz uyarısı alıyordum.Yapım numarası üzerine 7 kez tıkladığımda zaten geliştiricisiniz demesine rağmen usb hata ayıklama seçeneğine ulaşamadım bir türlü.
Bütün bunlar yetmezmiş gibi dün gece gelen en son güncelleme ile tel 6.3.31 beta versiyonuna güncellendi belki sorunlar düzelmiştir diye beklerken bu kezde hiçbir şekilde arama yapamadığımı gördüm.Ben aranabiliyorum ama rehberden herhangi birini arayamıyordum.
Bende en temiz kurulum olan fastboot seçeneğini denemeğe karar verdim.Forumdaki rehberleri inceleyerek fastboot işlemlerine başladım ancak bu işlemler sonucunda miflash tools kurulum sorunsuz gerçekleşti demesine rağmen aynı tas aynı hamam herhangi bir gelişme elde edemedim.
Ben de sorunsuz kullandığım en son rom olan 5.12.17 sürümüne geri dönmeye karar verdim ama nasıl yükleyebilirimki bilgisayardan tel içeriğine ulaşamadığım için romu yükleyip çalıştırabilmek için es dosya yöneticisi uygulamasını indirdim play store den.Bu uygulama yardımıyla en.miui.com adresinden download sekmesinden developer rom olders versions 5.12.17 romunu tele indirdim.
İndirdiğim romun miui_MI3WMI4WGlobal_5.12.17_a2c137da91_4.4.zip şeklinde olan uzantısını update.zip yaptım.
Sonra ses açma ve güç tuşuna uzun basılınca ulaşılan menüden update.zip seçeneğini seçerek teli güncelledim cihaz ilk etapta açılmadı bu işlemi birkaç kez yenilemek zorunda kaldım ve en son wipe menüsünden teli sıfırladım.Sonunda açıldı ve sorunsuz kullandığım 5.12.17 versiyonuna ulaşmış oldum.
Artık bilgisayar teli gördüğünden fastboot işlemlerini yeniden yaptım ve cihaz şuan miui 7 global 6.3.31 beta versiyonunda ve herhangi bir problem görünmüyor.
Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olur.