MI3/MI4 V7.5.1.0.MXDMIDE indirilebilir GLOBAL STABLE GEL VATANDAŞ

bhdratsy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
bahadır
Cihazım
mi4lte
Konular
3
Sonunda mi4 global stable 6.0.1 sunulmaya başlandı. Arkadaşlar resmi sitede henüz indirmeye sunulmadı 3 gündür.

Güncellemeyi telefonunuzun hafızasına atıp updater uygulamasından göstermeniz yeterli. Dosyanın adını update.zip olarak değiştirmenizi öneriyorum.

Sistem kesinlikle daha yumuşak çalışıyor. Yükseltme esnasında herhangi bir veri kaybı yaşamadım. Yinede yedek almanızda fayda var.

Android 5.0'la gelen ve 6.0'la geliştirilen güvenlik izinleri. Güvenlik uygulamasının içine dahil edilmiş. Buradan hangi uygulamanın telefonun hangi donanımına erişip erişemeyeceğini düzenleyebilirsiniz

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

iPhone tarzı kısayol menüsü seçeneği gelmiş bunun geleceğinden haberdardık.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Edit: chatin_62
Resmi siteden indirmek için link :

Sent from my MI PAD using Tapatalk

deneyin görün güncelleme dosyası bu 7.1.2' lere gelen ota güncellemesidir. Farklı sürümlerde ne gibi sonuç verir bilmiyorum.

4.4 e göre bildirim paneli seri daha yumuşak. Ama asla bir miui 8 hissiini vermiyor. Deneyenler bilir

Arayüzde değişen hiç bir şey yok galiba hava durumu uygulaması miui8inki.

Temel android yapısı güncellenmiş. Miui 8'e kadar beklerseniz pek bir şey kaybetmesiniz.

Android 6.0 size playstoreda yüklenemeyen uygulamaları sağlayacaktır bu önemli bir artı.

Şarj tüketimi artar mı derseniz artar arkadaşlar mm tüm telefonlarda daha fazla şarj yer bunun önüne geçemezsiniz.

Google play hizmetleri sistem kurulduktan sonra otomatik olarak kendini güncelleyecektir. Bu bir hata değildir. Güncelendikten sonra uyarı gider zaten. Uyumlu android sürümüne yükselecektir. Tıpkı face vs gibi

Buda 7.5 china changelogları. Farklı temel bir şey yoktur. Meraklısı inceleyebilir
Kod:
- Introducing Shortcut menu
- Introducing Mi Lanting system font
- Sogou input
- Protect apps with App lock
- Card design for notification messages
- New design for Weather
- Major optimization for Cleaner
- Wallpaper Carousel

MIUI 7.5 China Stable ROM Fulll Changelog
System
Optimization - System stability (06-23)

Messaging
New - Added card design for notification & service messages (04-12)
Optimization - Improved layout for message bubbles with S and XS-sized text (04-20)

Lockscreen, Status Bar, Notification Bar
Fix - In some cases pre-installed wallpapers blocked Wallpaper Carousel (06-23)

Backup
Optimization - Mi Mover transfer speed (05-09)

Weather
New - New white design (04-27)

Settings
New - Introducing Shortcut menu. Check out the new MIUI 8 feature early. You can turn it on in Additional settings. (05-17)

File Explorer
New - Upload small videos directly from Explorer (05-12)
Optimization - Sorting algorithm for small videos (05-12)
Fix - Couldn't use hidden folders (05-12)
Fix - Issues with KuaiPan (05-12)

Downloads
New - Card design for Downloads (04-26)

Mi Account
Optimization - Simplified sign-in process and creating Mi Account (04-19)

Cleaner
New - New design for Cleaner (04-27)

Optimization - Accessibility support (05-24)
Fix - FC issues (05-24)

Security
New - Fingerprint support for App lock in Redmi 3 Pro (04-27)
New - Added on/off switch for App lock (05-03)
New - Customized settings for App lock (05-03)

Mi Cloud
New - Added "Back up now" feature for fast backups (05-19)

MI Wallet
New - ID verification (05-10)
Optimization - Improved the display of available payment methods during checkout. (04-13)
Optimization - Mi Wallet start page opened by default. (04-13)
Optimization - Improved display for the payment page which appears after scanning a QR code. (04-13)
Optimization - Reasons and help for unsuccessful attempts to add cards (05-10)
Fix - Fixed the issue with recurring notifications after a successful credit card cash back. (04-13)
Fix - Fixed account error which appeared after resetting the password in some cases. (04-13)
Fix - The app crashed after an unsupported credit card was added in the English version. (04-13)
Fix - Checkouts were unsuccessful in some cases. (04-13)

Other
New - Custom Xiaomi keyboard by Sogou with support for Mi Account (05-26)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Sizin telefon bunu kurmadan önce Mi4 LTE-CU muydu hocam ?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

bhdratsy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
bahadır
Cihazım
mi4lte
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizin telefon bunu kurmadan önce Mi4 LTE-CU muydu hocam ?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
CU değildi ama kurmanızda bir sakınca yok. global rom. cu olup kullanan arakadaş var forumda

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu romu sadece 7.1.2.0 resmi kararlı sürüm sahip olanlar yüklesinler. Başkaları tedbir açısından yüklemesin.
Çünkü bilindiği üzere OTA güncellemeler full rom olarak gelmiyorlar. Yani System'i formatlayıp herşeyi yeniden kurmuyor. Sadece değişen dosyalar yeniden yükleniyor, diğerleri aynı kalıyor. Bu nedenle farklı sürümlerin farklı OTA dosyaları olur.
Farklı sürüm üzerine yüklenirse cihaz allak bullak olacak ve en iyi ihtimalle birsürü hatalar vermeye başlayacak. Mi Flash ile yeniden full rom yüklemek zorunda kalacaksınız.
Elbette verilen dosya full rom da olabilir. Ama bunu bilmiyoruz. Riski göze almaya değer mi değmez mi buna siz karar vereceksiniz. Bu işlere biraz aşina arkadaşlar zaten her türlü bu dosyaya ulaşıp yükleyecektir ama ortalama kullanıcıların buluşmasını tavsiye etmem.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

bhdratsy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
bahadır
Cihazım
mi4lte
Konular
3
Bu romu sadece 7.1.2.0 resmi kararlı sürüm sahip olanlar yüklesinler. Başkaları tedbir açısından yüklemesin.
Çünkü bilindiği üzere OTA güncellemeler full rom olarak gelmiyorlar. Yani System'i formatlayıp herşeyi yeniden kurmuyor. Sadece değişen dosyalar yeniden yükleniyor, diğerleri aynı kalıyor. Bu nedenle farklı sürümlerin farklı OTA dosyaları olur.
Farklı sürüm üzerine yüklenirse cihaz allak bullak olacak ve en iyi ihtimalle birsürü hatalar vermeye başlayacak. Mi Flash ile yeniden full rom yüklemek zorunda kalacaksınız.
Elbette verilen dosya full rom da olabilir. Ama bunu bilmiyoruz. Riski göze almaya değer mi değmez mi buna siz karar vereceksiniz. Bu işlere biraz aşina arkadaşlar zaten her türlü bu dosyaya ulaşıp yükleyecektir ama ortalama kullanıcıların buluşmasını tavsiye etmem.

zaten 7.1.2 ota güncellemesidir diye yazdım hocam. updater script var mı içerisinde bakılsa genel bir rom mu değil mi anlaşılabilir aslında. ben 7.1.2 ye dönüp öyle yükledim. arkadaşlarda böyle yaparsa sorun olmaz

Kdrtrnc

Mak mek mok..
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdülkadir
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
17
Yüklü uygulamalar falan gidiyor mu hocam. Şimdi bayram öncesi onlarla uğraşmayalım bide :)
Ek olarak telefonda rootlu tabi, root falan hiç gider mi net değil. Chatin hocanın dediği gibi riske atmaya değmez. Yedek alsak da kitkat kullanıyoruz şu anda. Marsmallow olduktan sonra o yedeğe geri dönemeyiz gibime geliyor. Kafam da deli sorular... :)

Son düzenleme:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72

Hocam kanımca tüm ROM paketi bu. Çünkü sistem partisyonlarını falan da yeniden yapılandırması gerekiyor bu paketin.

bhdratsy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
bahadır
Cihazım
mi4lte
Konular
3
Hocam kanımca tüm ROM paketi bu. Çünkü sistem partisyonlarını falan da yeniden yapılandırması gerekiyor bu paketin.
7.1.2 ye geçin kafanız rahat olsun. scripti incelemek en mantıklısı.

veri kaybı olmuyor güncellerken. bunu ilk mesajda belirttim.

bu arada xiomi ayıp etmiş betadakş hataların 2 si bu sürümde var 1.si arada bi yavaş şarj alma sorunu. 2.si uygulama izinlerini popuplarda onaylayamama.

eren2535

Canım kızım
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi8
Meslek
matbaa
Konular
3
Hocam 7.1.2.0 stabil kararlı kullanıyorum direk üstüne kursak
sıkıntı olurmu ( herhangi resim video silinirmi)

Üst Alt