Yardım mi11t pro donanımsal tamir

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Güncelleme : Adıyaman da bir yer buldum konnektör değişimi için 1200 TL fiyat verdi

Merhaba mi 11t pro sahibiydim. Zira üst board daki (alt boarddan gelen) gelen flex kablunun soketi kırıktır. Belki aldığımda tamirliydi bilemiyorum. Telefon yerede düştü, düşmedi değil. Alalı 2 yıl kadar olmuştu 2.el direnç kayıtlı olarak almıştım. Bir süre sonra 120w hızlı şarj olmamaya başladı. Kablomu vs derken sorunun anakarttaki sokette olduğunu kapağın arkasına baskı uygulayınca hızlı şarj olduğunu gördüm. Baskıyı bıraktığında yavaş şarja dönmekte. Yoğun çalıştığım için bu şekilde idare ettim. Ama artık bastırsamda hızlı olmamaya başladı. Arka kapağı açınca öğrendim. Şarj alır vazziyette iken üstünü bantlayıp destek koyup o şekilde kapağı kapattım lastikle sardım bu şekilde kullanmaya başladım fakat en ufak bir sarsılmada yerinden oynayınca tekrardan açıp yapma durumunda kalıyordum. Yoksa yavaş şarj oluyor bu da saatler sürüyordu. Bu baskıya dayanamayarak arka kapakta patladı sonunda.
Yoksa telefonda çalışmayan bir yer yok. Tek sorunum bu şekilde.
Bana uygun fiyatlı tamir yapabilecek yetkin bir arkadaşımız varsa yönlendirirseniz sevinirim. Mümkünse Adana içi. Ben bir kaç yere gittim mısırr çarşısı vs ama yapmadılar. Yada uğraşmadılar bilemiyorum.
Durum bu şekilde. Telefon güzel bir telefon ve yaptırmak istiyorum.

Resimlerdeki main yazan flex kablonun üst boarda girdiği soket dağılmış vaziyette.

Not: ekranda koruyucu var o çatlaktı çıkarttım ekranda kırık yok.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
konektörü değişir sorun kalmaz. diye düşünüyorum. Sağlam bir tamirciye götürün hallederler.

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konektörü değişir sorun kalmaz. diye düşünüyorum. Sağlam bir tamirciye götürün hallederler.
Tamirci bulamadım hocam. Adanada 10-15 yeri dolaştım hep bu teknik servis diye ama kimse uğraşmadı. Bunlar sadece sök tak ekran vs yapıyorlar anladığım kadarıyla. Belkide parça bulunamıyordur. Bilemiyorum artık. Varsa bildiğiniz bir yer uygun fiyatlı yardımcı olursanız sevinirim.

Mami1985

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Nfc yani anakart koruma kapağını takınca baskı uygulamış olmuyormu zaten vidalarda eksik falan vardır koruma kapağının belki.

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Nfc yani anakart koruma kapağını takınca baskı uygulamış olmuyormu zaten vidalarda eksik falan vardır koruma kapağının belki.
O şekilde olmuyor eksik vida yok altına üstüne destek koyup sıkıştırıyorum soketi bir kısmı dağılmış durumda yani oturma durumu yok. Baskı uygulayarak ayakları bir şekilde denk getiriyorum yoksa olmuyor denk gelmezse yavaş şarj bile olmuyor. Şarj olur şekilde denk getirip elektrik bandıyla sabitliyorum sonrasında yine aynı banttan parçalar kesip üstüne tampon yapıp baskı oluşturuyorum o sıkışmaya şarj oluyor. Sonrası malum yine. Tamirat şart.

Mami1985

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
O şekilde olmuyor eksik vida yok altına üstüne destek koyup sıkıştırıyorum soketi bir kısmı dağılmış durumda yani oturma durumu yok. Baskı uygulayarak ayakları bir şekilde denk getiriyorum yoksa olmuyor denk gelmezse yavaş şarj bile olmuyor. Şarj olur şekilde denk getirip elektrik bandıyla sabitliyorum sonrasında yine aynı banttan parçalar kesip üstüne tampon yapıp baskı oluşturuyorum o sıkışmaya şarj oluyor. Sonrası malum yine. Tamirat şart.
Konektör değişmesi gerek ozaman.

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Konektör değişmesi gerek ozaman.
Adana içinde yapabilecek olan çıkmadı üstadım. Parça bulamadılar belkide uğraşmak istemediler. Parçayı bulsak bir kişi var o yapar diye düşünüyorum Zaten bir tek o arkadaş söyledi parça bulamam ona diye ama krık bir telefon aynı model bulursan ondan söker takarım demişti. Ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim parça olsa ona da razıyım en azından deneriz götürürüm olursa olur . Ama Şu tamirci var ona gönder dediğinizz varsa ona da razıyım.

Mami1985

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Konular
5
Adana içinde yapabilecek olan çıkmadı üstadım. Parça bulamadılar belkide uğraşmak istemediler. Parçayı bulsak bir kişi var o yapar diye düşünüyorum Zaten bir tek o arkadaş söyledi parça bulamam ona diye ama krık bir telefon aynı model bulursan ondan söker takarım demişti. Ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim parça olsa ona da razıyım en azından deneriz götürürüm olursa olur . Ama Şu tamirci var ona gönder dediğinizz varsa ona da razıyım.
Ucuz bir parça yani satılıyor ugraşmak istemiyorlardır yada bilgileri yoktur.

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Bizim Adananın sıkıntısı hocam hiçbirşey bulunmuyor bulunanda ateş pahası. Belki İstanbul da olsaydım bulurdum bir yer. PEki parçayı nereden temin edebilirim google ye yazdım ama birşey çıkmadı link vs atabileceğiniz bir yer varmıdır?

TiRaNTx

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ekrem
Cihazım
redmi pro
Konular
6
Adıyaman da bir yer buldum konnektör değişimi için 1200 TL fiyat verdi fiyat uygunmu bana biraz pahalı geldi ama 2 bin tl ekran yani bu biraz pahalı gibi ama yapacak başka yer yok mudur?

Üst Alt