Yardım Mi10i arama kaydetme pasif durumda

byks34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Musa
Cihazım
Mi 10i 5G 8/128
Meslek
Aşçı
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Stock rom
Telefon Modeli
Mi10i
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, aramaları otomatik kaydet seçeneğini için tikladigimda seçenek anında pasif duruma geçip seçeneklerden kalkıyor. Nedenini bilen var mı?

Ekli dosyalar

• Screenrecorder-2023-08-26-00-01-47-556.mp4
    1,8 MB · Görüntüleme: 0

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba arkadaşlar, aramaları otomatik kaydet seçeneğini için tikladigimda seçenek anında pasif duruma geçip seçeneklerden kalkıyor. Nedenini bilen var mı?
Google arama uygulamasında arama kaydetme seçeneği aktif değil. Bunun için Endonezya yada Tayvan rom yüklemeniz ve orijinal Mi Arama uygulamasına geçmeniz gerekiyor. Eğer önceden çalışıyorsa ama artık çalışmıyorsa, uygulama verilerini sıfırlamayı deneyebilirsiniz, yada güncellemesi varsa kaldırıp eski sürüme geçin.

Oyla:

byks34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Musa
Cihazım
Mi 10i 5G 8/128
Meslek
Aşçı
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Google arama uygulamasında arama kaydetme seçeneği aktif değil. Bunun için Endonezya yada Tayvan rom yüklemeniz ve orijinal Mi Arama uygulamasına geçmeniz gerekiyor.
Merhaba Endonezya romu kullanıyorum stock rom zaten. Google arama uygulamasından zaten ekran videosu çektim orda direk pasif duruma geçiyor. Google arama uygulaması uygulama ile birlikte geliyor. Google arama uygulamasını kaldır deyince guncellemeleri kaldırıyor ve arama kaydetme özelliği artık hiç gözükmüyor

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba Endonezya romu kullanıyorum stock rom zaten. Google arama uygulamasından zaten ekran videosu çektim orda direk pasif duruma geçiyor
Mesajıma ekleme yaptım. Endonezya romunda Google uygulamasını siz mi yüklediniz yoksa o şekilde mi kuruldu?

Oyla:

byks34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Musa
Cihazım
Mi 10i 5G 8/128
Meslek
Aşçı
Konular
13
Mesajıma düzeltme yaptım. Endonezya romunda Google uygulamasını siz mi yüklediniz yoksa o şekilde mi kuruldu?
Google arama uygulaması rom ile birlikte geliyor. Google arama uygulamasını kaldır deyince guncellemeleri kaldırıyor ve arama kaydetme özelliği artık hiç gözükmüyor

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Google arama uygulaması uygulama ile birlikte geliyor. Google arama uygulamasını kaldır deyince guncellemeleri kaldırıyor ve arama kaydetme özelliği artık hiç gözükmüyor
Güncellemeden sonra kaydetme özelliği geliyor doğru anladım sanırım. Bu cihazı kayıtlı mı aldınız? IMEI işlemi yapıldı mı? Üzerindeki romu siz mi kurdunuz yada sonradan mı kuruldu. Telefon hakkında kısmının resmini atar mısınız.

Oyla:

byks34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Musa
Cihazım
Mi 10i 5G 8/128
Meslek
Aşçı
Konular
13
Güncellemeden sonra kaydetme özelliği geliyor doğru anladım sanırım. Bu cihazı kayıtlı mı aldınız? IMEI işlemi yapıldı mı? Üzerindeki romu siz mi kurdunuz yada sonradan mı kuruldu. Telefon hakkında kısmının resmini atar mısınız.
Telefon bootloader kilidi açık biçimde aldım. Kendim custom rom denedim. Sonrasinda tekrar stock Roma döndüm. Ve telefonu rootladim magiskle. Endonezya romunun çağrı kayıt özelliği olduğunu daha öncede biliyordum ama çalışıyor mu diye hiç denemiştim. Şimdi lazım oldu denemek istedim. Videoda gördüğünüz gibi tıklıyorum otomatik kaydet seçeneği ortadan kayboluyor. IMEI daha kayıt yapılmadı süresi var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve şimdi arama esnasında kayıt yapmayı denedim. Bu arama kayıt ediliyor diye sesli mesajı hem ben hem karşı taraf duyuyor. Ve kayıt yapıyor gözüküyor arama kapanmadan kaydet seçeneği kapattım. Sonra kayıtlara baktım kayıt yok. Sonra aramayı sonlandırarak kaydı kontrol ettim ondada yok kayıt.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-08-26-10-02-00-007_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-08-26-10-02-00-007_com.android.settings.jpg
    247,7 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Cihazınızda yüklü olan rom Endonezya rom değil, Hindistan romu. O yüzden Google uygulaması ile geliyor ve Türkiyede bu özellik kullanılmıyor, yeni güncelleme ile o özellik eklendi ancak pasif. Bu özelliği kullanabilmek için ya Tayvan roma yada Custom roma geçmeniz gerekiyor.

Oyla:

byks34

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Musa
Cihazım
Mi 10i 5G 8/128
Meslek
Aşçı
Konular
13
Cihazınızda yüklü olan rom Endonezya rom değil, Hindistan romu. O yüzden Google uygulaması ile geliyor ve Türkiyede bu özellik kullanılmıyor, yeni güncelleme ile o özellik eklendi ancak pasif. Bu özelliği kullanabilmek için ya Tayvan roma yada Custom roma geçmeniz gerekiyor.
Ben Endonezya sanıyordum in yazıyor diye şimdi baktım evet öyle. Endonezya romuda yok bu modelde Tayvan romunu indiriyorum şimdi onu kullanicam. Destekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Ben Endonezya sanıyordum in yazıyor diye şimdi baktım evet öyle. Endonezya romuda yok bu modelde Tayvan romunu indiriyorum şimdi onu kullanicam. Destekleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
Rica ederim, sağlıklı günler.

Oyla:
Üst Alt