Yardım Mi Note 10 Pro Sorunlarım :(

YnsAxu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Konular
1
Arkadaşlar merhaba, büyük umutlarla aldığım birkaç yıl kullanırım dediğim note 10 pro'da malesef hiç görmediğim sorunlar yaşıyorum. Sizlerde de durum aynı mı acaba diye sormak istedim, sorunlarım şu şekilde:

1- Orijinal şarj aletiyle hızlı şarj olurken sanki telefon ultra güç tasarrufundaymış gibi çok yavaş çalışıyor, klavye sapıtıyor, resmen kullanılamıyor telefon. Hızlı şarjı kapatmanın veya hızlı şarj olurken böyle kendini yavaşlatmasını önlemenin yolu var mıdır?
2- Telefonla konuşurken bir bildirim geldiğinde (veya galiba gelmediğinde bile) sürekli ekran açılıyor. Ayarlarda telefonla görüşürken algılama ayarını açtım ama bir etkisi olmadı malesef düzeltemedim. (Şimdi yazarken hangi ayardı o diye baktım bulamadım)
3- Twitterda gelen bildirime basıyorum ama bildirimin olduğu tweet yerine en son twitterda kaldığım yer açılıyor. Ancak twitterdan tekrar ana sayfaya dönüp bildirime tıklayınca açılıyor.

Eski telefonum Sony XZ Premium'du 4 yıl kullandım ve bu sorunların hiçbirini yaşamamıştım. Daha aklıma gelmeyen birçok şey var ama bunlar hergün karşılaştıklarım :( Çözüm önerileriniz var mıdır?
Teşekkürler.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba. Hızlı şarj olayını iptal edemezsiniz, sadece düşük amperli bir adaptör kullanırsanız yavaş şarj eder, bu durumu böyle çözersiniz. Bildirim geldiğinde ekranın açılmasını istemiyorsanız, ayarlar menüsünden, bildirim geldiğinde ekranı aç seçeneğini iptal ederseniz ekran bildirim aldığında açılmaz. Twitter ve sosyal medya kullanmadığım için bu sorunuza yanıt veremeyebilirim, ancak uygulama ayarları içinden bazı düzenlemeler yaparak bunu da çözebilirsiniz diye umut ediyorum. En son çare olarak cihazınızda twrp yüklü ise rom değişin. Farklı romlarda farklı özelleştirmeler olduğu için söylediğiniz sorunların birini yada birden fazlasını çözebilirsiniz. Önerim OneOs, yada MasikP romudur. Umarım cevaplarım işinize yarar. Sevgiler.

Bu arada hayırlı olsun demeyi unutmuşum yeni cihazınız. Güzel bir cihaz almışsınız, iyi günlerde ve kazasız belasız kullanın :)

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
1- Voltaj dengesizliği olabilir şarj adaptöründe veya prizinizde. Satın aldığım bir şarj adaptöründe böyle bir sorunla karşılaşmıştım. Farklı bir adaptörü (aynı watt destekli) deneyin bir de.

2- Maalesef bu ayarı bilmiyorum.

3- MIUI kaynaklı bir sorun olabilir. Xiaomi'nin böyle saçma hataları çoktur. Bunlar küçük buglar, çok takılmayın derim.

Cihazınız garantisiz ise AOSP rom kurabilirsiniz MIUI'dan farklı olarak. Stabil bir rom kurarsanız belki sorunlarınız çözülür. Custom MIUI da kurabilirsiniz tabi ancak sonuçta onlar da MIUI. İlla ki bug olacak onlarda da.

micropod

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sarper
Cihazım
yok
Konular
7
2- bu yakınlık sensörü sorunu degil miydi ya, bütün mi note 10 serisinin sorunu bu. Note 10 lite forumuna bakmanı tavsiye ederim.

Üst Alt