Yardım Mi note 10 ön kamera sorunu

cengizce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
7
Kararlı endonezya rom kullanıyorum telefonun ön kamerasında yukardan aşağıya doğru çizikler oluşuyor bu sorunu nasıl halledebilirim.Bir çözümü varmı. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_20201022_210232.jpg
    7,1 MB · Görüntüleme: 59

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba. Bu durum sadece kamera uygulaması açınca mı oluyor. Eğer evetse kamera ayarlarınızı sıfırlayın. Yine çözüm olmazsa ekran testi başlatarak piksel kontrolü yapın, karanlık bir duvar kağıdı yükleyin onunla bakın. Eğer karanlık duvar kağıdında da aynı sorunlar varsa ekranınızda sorun olma olasılığı çok fazla. Bana pek yazılımsal bir sorun değilmiş gibi geliyor. Ama yine de emin olmak isterseniz farklı bir rom yükleyin ve onunla deneyin. Saygılar.

Oyla:

cengizce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba. Bu durum sadece kamera uygulaması açınca mı oluyor. Eğer evetse kamera ayarlarınızı sıfırlayın. Yine çözüm olmazsa ekran testi başlatarak piksel kontrolü yapın, karanlık bir duvar kağıdı yükleyin onunla bakın. Eğer karanlık duvar kağıdında da aynı sorunlar varsa ekranınızda sorun olma olasılığı çok fazla. Bana pek yazılımsal bir sorun değilmiş gibi geliyor. Ama yine de emin olmak isterseniz farklı bir rom yükleyin ve onunla deneyin. Saygılar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kardeş teşekkür ederim deneyeceğim biraz geç oldu ama tekrar teşekkür ederim

Oyla:

cengizce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef aynı düzelmedi ilgin için teşekkür ederim.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Maalesef aynı düzelmedi ilgin için teşekkür ederim.

Şöyle bir çözüm önerebilirim size. Öncelikle kullanmış olduğunuz romun tgz. uzantılı romunu indirin. İndirdiğiniz romu winrar ile klasöre çıkart diyerek ayıklayın. Klasör içindeki images klasörünü açın ve orada persist.img dosyasını telefona atın. Twrp ye geçin, oradan yükle kısmına sonrasında imaj yükle kısmına gelerek atmış olduğunuz persist dosyasını gösterin, sonrasında açılan yerden en altta persist seçin ve flashlayın. Bu yöntem cihaz üzerinde sorunlu çalışan yerlerdeki sorunları gidermekte kullanılan bir yöntemdir. Benim en sık kullandığım çözüm yollarından biri açıkçası. Burada sorumluluk size ait, ben bir sorun yaşamıyorum ancak cihazdan cihaza değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulundurarak, lütfen tam yedek alın ve bu işlemi o şekilde yapın. Sevgiler.

Oyla:

Mehmet414

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Merhabalar, ön kamerada tozlanma neden olur ? Kurtulmak için telefoncuda temizletmek ten başka çaresi var mıdır ?

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım