Yardım Mi Note 10 Lite eksik özellikleri

atakan66

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ata
Cihazım
mi note 10
Konular
1
Arkadaşlar merhaba konu doğru yerdemi bilmiyorum.Garantili aldığım Mi note 10 lite kafaları yedirdi bana.en sonunda garantiyi delip rom yükledim gene olmadı. Sorun şu
Parmak izi okumuyor
*Telefonla konuşurken sensör duyarlı çalışmıyor
*oyun oynarken telefon geldiğinde hoparlör seçeneği yok
*telefonla konuşurken ses kaydetme ve not alma özelliği yok.
sorunlarımı gidermek için çok araştırma yaptım çözemedim.
Şimdi sizden ricam bu sorunlarımı giderecek bir rom tavsiyesi istiyorum.
Teşekkürler..

Hsynhn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
11
Benim bildiğim kadarıyla konuşurken ses kaydetme özelliği yok bu modellerde bende kullanıyorum mi note 10 lite, sensörün duyarlı çalışmaması konusunda bir bilgim yok ama tuhaf bir durum, fakat son güncelleme sonrası bende de çift uygulamalarda sorun yaşıyorum, telefon çift uygulamalarda resim ve videoları görmüyor. defalarca format attım ama nafile... ilk defa bu model beni markadan soğuttu. Keşke mi 8 den hiç geçmeseydim bu modele diyorum

atakan66

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ata
Cihazım
mi note 10
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bildiğim kadarıyla konuşurken ses kaydetme özelliği yok bu modellerde bende kullanıyorum mi note 10 lite, sensörün duyarlı çalışmaması konusunda bir bilgim yok ama tuhaf bir durum, fakat son güncelleme sonrası bende de çift uygulamalarda sorun yaşıyorum, telefon çift uygulamalarda resim ve videoları görmüyor. defalarca format attım ama nafile... ilk defa bu model beni markadan soğuttu. Keşke mi 8 den hiç geçmeseydim bu modele diyorum
gözünü seveyim mi 8 in.pişman oldum valla 10 aldığıma daha mi telefon kullanmam.

Daryun

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Galaxy M52
Meslek
PC Teknisyen
Konular
6
Ses kaydı özelliği artık Türkiye ve Avrupa çıkışlı yani global olarak nitelendirebileceğimiz modellerde olmayacak. Hindistan ve Endonezya gibi romlarda var diye biliyorum ama hem emin değilim hem de bu cihaz o ülkelerde çıkmadı. Kısacası Avrupa birliği ve Google iş birliği bazı kısıtlamalara yol açıyor. Eski modellerde var olan şeylerin olmama sorunu Xiaomi ile alakalı değil, kanunlar ile alakalı.

atakan66

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ata
Cihazım
mi note 10
Konular
1
Ses kaydı özelliği artık Türkiye ve Avrupa çıkışlı yani global olarak nitelendirebileceğimiz modellerde olmayacak. Hindistan ve Endonezya gibi romlarda var diye biliyorum ama hem emin değilim hem de bu cihaz o ülkelerde çıkmadı. Kısacası Avrupa birliği ve Google iş birliği bazı kısıtlamalara yol açıyor. Eski modellerde var olan şeylerin olmama sorunu Xiaomi ile alakalı değil, kanunlar ile alakalı.
o kadar önemi yok ses kaydetmenin olmasada olur.mesela tv ye yansıtma yapamıyorum.buluyor tv ye bağlan dediğin zaman tv bağlanacak cihazlar arasından kayboluyor.ya yokmu adam gibi bi rom???

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
Dediğiniz sorunların hiç biri olmayan rom var hocam. Ben kendim de kullandığım için öneriyorum.

İlk olarak aşağıdaki hellas twrp'yi indirin ve flashlayın.

İkinci olarak greeshan 12.0.3 stabil romunu indirin ve twrp'den yükleyin.

Sonrasında magisk flaşlayın ve twrpden çıkmadan format data yapmayı unutmayın.(Cihazdaki tüm dosyalar silinir, temiz kurulum olur)

Telefon konuşma kaydı istiyorsanız cihaz açıldıktan sonra aşağıdaki dosyayı magiskten yükleyin.

En son ise root/data/system/package_cache klasörüne girip ordaki uzun isimli klasörü silin. Telefonu yeniden başlatın

atakan66

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ata
Cihazım
mi note 10
Konular
1
kardeşim dediklerini yapmaya çalıştım.twrp yi yükledim ama rom u yüklemiyor.telefon twrp de kaldı öylece.pc de telefon diskini görüyor ama rom u atamıyorum.bide rom u rarda çıkarıp mı atacam.telefonsuz kaldım valla

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
kardeşim dediklerini yapmaya çalıştım.twrp yi yükledim ama rom u yüklemiyor.telefon twrp de kaldı öylece.pc de telefon diskini görüyor ama rom u atamıyorum.bide rom u rarda çıkarıp mı atacam.telefonsuz kaldım valla
Twrp'ye girip format dataya bas kardeşimm Telefondaki şeyler silinecek. Sonra reboot to recovery demen lazım yani tekrar twrp'ye geleceksin. Sonra bilgisayar telefonu görür dosya aktarmana izin verir. Aşağıdan romu indir.

Bu rom zip şeklinde. Hiç elleme bunu telefona kopyala ve twrp'den flaşla.

İşlem bitince tekrar format data diyip telefonu yeniden başlat. İlk açılışı 10 dk sürebilir, ayarlarını yap güzelce kur.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
atakan66, Rom ana konusunda nasıl yapılacağını hem yazdım hem de video çektim,izleyin/inceleyin ve uygulayın...

Üst Alt