Sohbet Mi Mix root hk.

Asiboyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi mix
Konular
6
Allah'ını seven yardım etsin yoksa bilgisayarı da tlf kırıcam...
İki ay önce letgodan mi mix cihaz aldım ikinci el cihazın kilidi açık ama bir türlü robot atamadım bütün yolları denedim twrp yükledim ne yaptıysa olmadı hata verdi birisi yardıö etsin Allah rızası için

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Robottan kastiniz root mu? Hangi rom yüklü?

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Forum kuralları gereği konu başlıkları "yardım, acil, önemli vb." kelimeler içeremez. Kurallara uygun olarak yeniden düzenlendi.

Asiboyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi mix
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Robot diye yanlış yazmışım root atamıyorum

Cakabox

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Caku
Cihazım
iPhone X
Konular
4
Esas zor olan bl kilidi açmak.
Twrpye girin ve magisk yükleyin. Yeniden başlatın oldu bitti.

Asiboyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi mix
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-10-18-22-50-10-995_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-10-18-22-50-10-995_com.android.settings.png
    43,1 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2018-10-18-22-46-28-952_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-10-18-22-46-28-952_com.android.settings.png
    137,7 KB · Görüntüleme: 14

tanertuna2687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taner
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Yönetici
Konular
28
Benim hep uyguladığım yöntem şu önce magisk APK yüklüyorum sonra yükle komutu ile zip dosyasını indirip yükle diyorum ardından yeniden başlat diyor ve cihazın açılmasını bekliyorum

saliharda

Xiaomi Sever
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
saliharda
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Teknokolik
Konular
22
Allah'ını seven yardım etsin yoksa bilgisayarı da tlf kırıcam...
İki ay önce letgodan mi mix cihaz aldım ikinci el cihazın kilidi açık ama bir türlü robot atamadım bütün yolları denedim twrp yükledim ne yaptıysa olmadı hata verdi birisi yardıö etsin Allah rızası için

Özelden ulaşmış olduğunuz mesaja istinaden cevabımın bir kopyasını buradan paylaşacağım.
Kendi cihazım mi max 3 olduğu için rom, root ve twrp dosyaları farklı olacak. Fakat mantık aynı şekilde işleyecektir. Eğer yanlışım olursa buradan düzeltilsin diye yazıyorum.

Daha önce açmış olduğum Rehber - Mi Max 3 TWRP Recovery ile Custom Rom Kurulumu konusuna istinaden,

1- Xiaomi USB driverlarını kurunuz.
2- Ayarlar > Ek ayarlar > Geliştirici Seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açmayı unutmayınız.
3- Bilgisayarınıza platform-tools.zip dosyasını indirelim.
4-Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz TWRP dosyasının ismini recovery yaptıktan sonra indirmiş olduğumuz platform-tools.zip dosyasını klasöre çıkarıp ismini adb olarak değiştiriniz. Sonra adb klasörünün içine recovery.img (TWRP dosyasını) kopyalayın. (Örnek klasör yolu : C:\adb)
Hazırlık işlemlerimiz bitti şimdi gelelim asıl kurulum işlemlerine:

>>>Adb klasörüne gidin klavyede SHİFT tuşuna basılı tutun farenin sağ tuşuna basın açılan pencereden komut penceresini buradan açıp aşağıdaki kodları yazın.
Kod:
adb devices
adb reboot bootloader
>>> Telefonunuz fastboot moduna komut yardımıyla girmiş olması gerekir. Eğer girmemişse aşağıda ki işlemleri uygulamaya devam ediniz.
  • Fastboot moduna girmek için (Ses Kısma ve Güç tuşuna birlikte basınız) - (Belki sizin cihazınızda farklı olabilir.)
  • Kod:
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot boot recovery.img
  • Kurtarma moduna Ses Açma ve Güç tuşuna birlikte basarak giriniz. (Belki sizin cihazınızda farklı olabilir.)

mi mix lithium kod adlı cihaz için
TWRP:
ROM:
ROOT:

Eğer ki twrp üzerinden kurulum yaparken hata alırsanız alternatif twrpler mevcutmuş. Bunları hata alırsanız yaparsınız.

Başarıllı şekilde twrp kurmayı başarırsanız. İlk işiniz backup menüsünden full yedek almanız olsun. Çünkü hatalı işlem yaparsanız geri dönmeniz kolay olur.

TWRP kurulduktan sonra aynı romda kalmak isterseniz sadece root yüklemek için Magisk seçip install yapınız.
ROOT:

Eğer ki Custom rom yani xiaomi.eu kurmak isterseniz aşağıda ki işlemi uygulayınız.

Wipe bölümünden >Advanced Wipe>Dalvik+System+Cache+Data kısımlarını seçiniz. İşlem bittikten sonra ana menüye dönünüz. Sonra yeniden recovery üzerinde başlatma yani reboot recovery seçeneğini seçiniz. Eğer ki yanlışlıkla internal storage seçmişseniz dahili bellek içerisinde ki romda silinecektir.
Telefonun dahili depolamasına attığınız Xiaomi.eu yada herhangi bir romu seçerek kurulumu başlatınız.
İşlemler bittikten sonra yeniden başlatınca yaklaşık 10 dakika sonra telefonunuz açılacaktır.

Üst Alt