1- Derinlik Sensörü
Çift kameranın en temel ve en önemli özelliklerinden biri derinlik efekti. Birinci kamera, nesneyi algılar, ikinci kamera da derinlik efekti vererek nesneyi arka planda tanımlar. İkinci kamera, çekilmek istenen önündeki nesnelerin birbirine olan uzaklıklarını tanımlar. Bu bilgiyi daha sonra ön planda olan nesneyi arka planda ayırmak için kullanır. Sonrasında kamerası sistemi arka plan bulanıklaştırır. Böylece fotoğrafa sanal derinlik kazandırılır.
Kısaca özetlemek gerekirse, asıl çekmek istediğiniz nesne önde net bir şekilde görünecek, arka plan ise bulanık bir şekilde kalacak.
Ancak bu yöntemin bazen işe yaramadığı yerler de vardır. Yani ikinci kamera, siz istemediğiniz halde arka planı bulanıklaştırıp istemediğiniz görüntüleri çekmenize neden olabiliyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
2- Tek Renkli Kamera
Çift Kamera teknolojisinin sunduğu bir diğer imkan da tek renkli kamera. Bu teknolojide iki kamera da büyük oranda aynı özelliklere sahiptir. Her iki kamera da aynı sensörler, aynı mercekler ve aynı odaklama sistemleri mevcuttur. Fakat iki kamera arsındaki en önemli fark ikinci kamerada RGB renk filtresinin bulunmamasıdır. Bundan dolayı ikinci kamera renkleri ayırt edemez renkleri algılayamaz. Ancak birinci kameraya göre daha fazla ışık açısı yakalayabilir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
kaynak; incehesap