Yardım Mi Max 2 üst mini bar sorunu,,

anarkhy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
Mi Max 2
Konular
7
Arkadaşlar mi Max 2 aldım 2 hafta önce şöyle bir sorunum var. Günlük rutin kullanımda üst çubuk resimlerdeki gibi üzerine siyah bir şerit gelmiş gibi koyu renk oluyor. Ne yapmam gerekiyor düzeltmek için? Tema değişince düzeliyor ama bir süre sonra yine üst bar koyu renk oluyor?
Üstteki resim gibi olan üst bar alttaki resimdeki gibi üzerine siyah opak bir şerit gelmiş gibi koyu kalıyor, lütfen yardım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Arkadaşlar mi Max 2 aldım 2 hafta önce şöyle bir sorunum var. Günlük rutin kullanımda üst çubuk resimlerdeki gibi üzerine siyah bir şerit gelmiş gibi koyu renk oluyor. Ne yapmam gerekiyor düzeltmek için? Tema değişince düzeliyor ama bir süre sonra yine üst bar koyu renk oluyor?
Üstteki resim gibi olan üst bar alttaki resimdeki gibi üzerine siyah opak bir şerit gelmiş gibi koyu kalıyor, lütfen yardım.

Ayarlar/Yüklü Uygulamalar üzerinden arama yerine
- Sistem Başlatıcı
-Temalar
-Sistem Arayüzü
Uygulamalarını bularak uygulamara tek tek girin ve sırayla aynı işlemleri yapın.
En alt sağ da bulunan verileri temizle seçeneğine basın.
Sonra Üst bar'ın düzelip düzelmediğini kontrol edebilirmisiniz.

Oyla:

anarkhy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
Mi Max 2
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. yukarıdaki menülere girip "verileri temizle" içinden "ön belleği temizle" yaptım.
"verileri temizle" seçtiğimde tüm herşeyi sileceğini söyleyen bir uyarı verdi bende onun yerine "ön bellği temizle" yaptım. Bu durum öncesi varsayılan temayı yeniden yüklediğim için üst menü barı normale dönmüştü. Şimdi bıu işlemleri yaptım bekleyeceğim olup olmayacağını göreceğim. Eğer yine olursa başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. yukarıdaki menülere girip "verileri temizle" içinden "ön belleği temizle" yaptım.
"verileri temizle" seçtiğimde tüm herşeyi sileceğini söyleyen bir uyarı verdi bende onun yerine "ön bellği temizle" yaptım. Bu durum öncesi varsayılan temayı yeniden yüklediğim için üst menü barı normale dönmüştü. Şimdi bıu işlemleri yaptım bekleyeceğim olup olmayacağını göreceğim. Eğer yine olursa başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Sağlıklı olanı olarak Tüm verileri sil yapabilirsiniz.
Sadece ana menüde bulunan uygulama düzenlemelerini tekrar yapmanız gerekecek başka sorun teşkil etmez.

Oyla:

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Bu zamanında bir kaç xiaomi telefon da olan kronik yazılım sorunuydu şimdiye kadar halledildiğini düşünmüştüm ama demek hallolmamış. Telefonunuz güncel değil mi ?

Oyla:

anarkhy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
Mi Max 2
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlar/Yüklü Uygulamalar üzerinden arama yerine
- Sistem Başlatıcı
-Temalar
-Sistem Arayüzü
Uygulamalarını bularak uygulamara tek tek girin ve sırayla aynı işlemleri yapın.
En alt sağ da bulunan verileri temizle seçeneğine basın.
Sonra Üst bar'ın düzelip düzelmediğini kontrol edebilirmisiniz.
Denedim düzelmesi. Restart etmem de gerekiyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu zamanında bir kaç xiaomi telefon da olan kronik yazılım sorunuydu şimdiye kadar halledildiğini düşünmüştüm ama demek hallolmamış. Telefonunuz güncel değil mi ?
MIUI 9.5.5 yüklü. İlk aldığımda da güncellemesi vardı yaptım. Sanırım çözümü olmayan bir sorun.

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Denedim düzelmesi. Restart etmem de gerekiyor mu?

Restart(Yeniden başlatma) yapabilirsiniz.
Tabi bu da çözüm olmaz ise cihazınızın en son Rom güncellemesi aldığına emin olun mutlaka güncel değil ise güncelleme yapın ve Ayarlar/Ek Ayarlar/ Yedekle&sıfırla menüsünden Fabrika ayarlarını sıfırlayın(Mutlaka bilgilerinizi yedekleyin mesaj/rehber/not defteri vb. silinebilir.)

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
@anarkhy
Onerileri uyguladıktan sonra düzelme olmaz ise Google Play üzerinden bir LAUNCHER yükleyerek bir de onun sonucuna bak.
Örneğin Microsoft Launcher'i deneyebilirsiniz.

Oyla:

anarkhy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
Mi Max 2
Konular
7
Kullandığınız uygulamaların arasında "gece modu" aktif olan var mı?
Merhaba.. evet moonreader adlı epub okuma programımda böyle bir mod var..o prgramı sildim. telefonu yeniden başlattım.. durumu bir gözlemliyorum. teşekkür ederim. umarım düzelir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@anarkhy
Onerileri uyguladıktan sonra düzelme olmaz ise Google Play üzerinden bir LAUNCHER yükleyerek bir de onun sonucuna bak.
Örneğin Microsoft Launcher'i deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim Bunu da bir deneyeceğim Umarım düzelir

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt