Yardım Mi Box S’de Gboard Mısır Arapçasına Döndü

mrtphlvn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi box S
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
9
Telefon Modeli
Mi Box S 4
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Gboard Mısır Arapçasına döndü ve Türkçe seçeneği yok. Otomatik yaptığında da Arapçaya dönüyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Gboard Mısır Arapçasına döndü ve Türkçe seçeneği yok. Otomatik yaptığında da Arapçaya dönüyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Diller ve Giriş bölümüne girdiğinde burada Klavyeler diye bir bölüm olması lazım. Buradan klavyeleri yönet seçeneğini seçeceksin oradan Gboard'ı seçeceksin. Seçtikten sonra Diller diye bir bölüm var oradan Arapça'yı tamamen sil ve yerine Türkçe veya istersen İngilizce koy. Bu arada yazı yazarken baktın başka bir dile döndü klavye o zaman boşluk tuşuna basılı tuttuğunda var olan dili değiştirir aklında olsun.

Oyla:

mrtphlvn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi box S
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlar -> Ek Ayarlar -> Diller ve Giriş bölümüne girdiğinde burada Klavyeler diye bir bölüm olması lazım. Buradan klavyeleri yönet seçeneğini seçeceksin oradan Gboard'ı seçeceksin. Seçtikten sonra Diller diye bir bölüm var oradan Arapça'yı tamamen sil ve yerine Türkçe veya istersen İngilizce koy. Bu arada yazı yazarken baktın başka bir dile döndü klavye o zaman boşluk tuşuna basılı tuttuğunda var olan dili değiştirir aklında olsun.
İlgilendiğin için teşekkürler. Yalnız yukarıda da belirttiğim gibi Türkçe seçeneği yok, önceden vardı. Boşluk tuşuna basılı tutma olayında herhangi bir işe yaramadı maalesef .

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
İlgilendiğin için teşekkürler. Yalnız yukarıda da belirttiğim gibi Türkçe seçeneği yok, önceden vardı. Boşluk tuşuna basılı tutma olayında herhangi bir işe yaramadı maalesef .
Belirttiğim gibi sıralamada ilerleyip Gboard ayarlarından Diller bölümüne gittiğinde Türkçe seçeneği çıkmadı mı karşına yoksa yazı yazarken klavye seçtiğin yerde mi Türkçe yok. Ayarlar kısmından istediğin dili ekleyebiliyorsun çünkü. İkisi farklı. Diğer bir konu ise boşluğa basılı tuttuğunda diller arası geçiş yapabiliyorsun bizzat arkadaşımda denedim. Ayarlardan bu özellik kapalı olabilir.

Oyla:

mrtphlvn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi box S
Konular
1
Belirttiğim gibi sıralamada ilerleyip Gboard ayarlarından Diller bölümüne gittiğinde Türkçe seçeneği çıkmadı mı karşına yoksa yazı yazarken klavye seçtiğin yerde mi Türkçe yok. Ayarlar kısmından istediğin dili ekleyebiliyorsun çünkü. İkisi farklı. Diğer bir konu ise boşluğa basılı tuttuğunda diller arası geçiş yapabiliyorsun bizzat arkadaşımda denedim. Ayarlardan bu özellik kapalı olabilir.
Maalesef dostum. Bunlar zaten normalde yapılacak şeyler, ancak bende normal olan şeyler yok; anormal olanda bu :) Teşekkürler

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Oyla:

mrtphlvn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi box S
Konular
1
SwiftKey klavye kullanın. Daha pratik ve kullanışlı.
Ben detaylıca açıklayamadım sanırım, kusura bakmayın. Mi Box 4 cihazımda yaşanan bir problem bu. Markette de swiftkey gördüğüm kadarıyla yok

Oyla:

globalromf2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Bende de Arapça oldu. Google klavyeyi sildim yeniden yükledim ama durum değişmedi. İngilizce olarak kullanıyorum ama yeni bi güncelleme bekliyorum

Oyla:

Toshio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Caner
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
0
Bende de güncelledikten sonra mi box türkçe Q klavye kayboldu.Sistem ayarlarını kullan dediğimde yerine arapça mısır klavyesi çıkıyor. Manuel ingilizce yapıyorum. Nedir bu sorunun çözümü? Telefondaki gibi Türkçe Q klavyede indiremiyorum

Oyla:

ismailemin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Aynı sorun bende de var seninle aynı zamanlarda oldu ve bir anda oldu güncellemeleri kaldırıp yüklesem de bir şey değişmedi. İngilizce kullanıyorum ama sıkça kullandığım klavyeye entegre olan konuşarak yazma özelliğini kullanamıyorum şu an saçma

Oyla:
Üst Alt