Yardım Mi Box 4ks Ekran Çözünürlük sorunu

swan3428

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
birol
Cihazım
samsung s7 edge
Konular
1
Merhaba Arkadaşlar,,

Mi box 4k s kullanıcısıyım cihazı yeni aldım.
ekte yer alan fotoğraflardan görüleceği üzere cihaz da 2 sorun var
1- açılış ve görüntü formatı değiştirdiğimde oluşan renk bozulması
2- tv nin kendi özelliği olan smart iptv üzerinden izlediğim iptv kalitesi ve mibox eşleştirmesi görseldedir. ( sol mibox sağ smart tv iptv)
televizyonum 4k özellikli samsung markadır. hem mibox hem tv nin ayarlarıyla ne kadar oynasamda tv de kurulu iptv ile aynı kaliteyi alamadım. Hdmi kablosunu da değiştiridim yine aynı. sorunuma çözüm bulacak arkadaş varmı? cihazı son süreme güncelledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba Arkadaşlar,,

Mi box 4k s kullanıcısıyım cihazı yeni aldım.
ekte yer alan fotoğraflardan görüleceği üzere cihaz da 2 sorun var
1- açılış ve görüntü formatı değiştirdiğimde oluşan renk bozulması
2- tv nin kendi özelliği olan smart iptv üzerinden izlediğim iptv kalitesi ve mibox eşleştirmesi görseldedir. ( sol mibox sağ smart tv iptv)
televizyonum 4k özellikli samsung markadır. hem mibox hem tv nin ayarlarıyla ne kadar oynasamda tv de kurulu iptv ile aynı kaliteyi alamadım. Hdmi kablosunu da değiştiridim yine aynı. sorunuma çözüm bulacak arkadaş varmı? cihazı son süreme güncelledim.
şunu fark ettim mağlum 4k kanalında maç vardı mesela ordaki kalitede sıkıntı çıkmadı hatta smart tv den daha kaliteli olduğunu fark ettim. ama diğer kanallar çamur gibi ve hareketler titriyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-01 at 09.59.08.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-01 at 09.59.08.jpeg
    370 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2020-12-01 at 09.55.04.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-01 at 09.55.04.jpeg
    172 KB · Görüntüleme: 49

aliservi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
mi box s
Konular
0
Kullandığınız HDMI kablonun modeli nedir ? , 4k uyumlu olması gerekiyor

eren57

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
ozan
Konular
0
Ekran çözünürlüğünü ayarlarının bulunduğu kısımda renk ayarları var RGB yapınca yeşil ekran sorunu düzeliyor bilginiz olsun.

swan3428

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
birol
Cihazım
samsung s7 edge
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığınız HDMI kablonun modeli nedir ? , 4k uyumlu olması gerekiyor
Hocam 3 ayrı kablo denedim sarı uçlu kablo dahil 4k modda ekran titriyor 1080p modda bazen düzeliyor fakat sorun devamlı tekrarlıyor cihazdan soğudum açıkcası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tv nin kendi smart iptv özelliği mibox tan daha kaliteli ekran sunuyor bu sorun kablo ile alakalı mı yoksa başka ayar mı var çözemedim

furkan55552

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İbrahim erk
Cihazım
Xioami TV stick
Konular
0
Ekran çözünürlüğünü ayarlarının bulunduğu kısımda renk ayarları var RGB yapınca yeşil ekran sorunu düzeliyor bilginiz olsun.
Hocam benim RGB ayarlarında kapalı gözüküyor giriyorum fakat açık yapamıyorum yani açık diye bi seçenek yok kapalıdan başka bir şey seçemiyorum

eren57

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
ozan
Konular
0
Hocam benim RGB ayarlarında kapalı gözüküyor giriyorum fakat açık yapamıyorum yani açık diye bi seçenek yok kapalıdan başka bir şey seçemiyorum
Açıkcası neden pasif olduğunu anlamadım farklı tv veya hdmı kablo denemişsinizdir diye düşünüyorum. Ayrıca hdmı ayarlarını da değişitirip deneyin bence ben sadece güncellemeler geldikten sonra tekrar bu ayarı yapmak zorunda kalıyorum sonrasında sorunsuz kullanıyorum.

blacktxn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
blacktxn
Cihazım
Mibox S 4K
Konular
1
Sevgili arkadaşlar bende bir süredir mi box s 4k kullanmaktayım. Viewsonic 2k monitöre bağlayıp kullandığım Tv'nin ayarlarında malesef en yüksek 1080p çözünürlük seçilebilmekte. 2k monitörde 2k izleyemiyorum. Bunun bir çözümü var mıdır?
Not: HDMI kablosu 4k desteklemekte. Aynı kablo ile pcden 2k çözünürlük kullanabilmekteyim fakat tv box ta seçemiyorum.

Üst Alt