Yardım Mi arama ve mesaj uygulaması için rom değiştirme saçmalığı

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ 12.5.4.0
Telefon Modeli
Redmi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Tonlarca arama ve mesaj uygulaması var neden mi mesaj/arama uygulamaları için rom değiştirmeye çalışıyorsunuz? Bir de bunun için bootloadert açıp garantisini çöp edenler var.

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Bu kişisel bir tercihtir ama bence Xiaomi bir cihaz alıp içinde Google olması saçma

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu kişisel bir tercihtir ama bence Xiaomi bir cihaz alıp içinde Google olması saçma
İşte neden böylesine saçma bir tercihte bulunuyor herkes onu sordum ya da benim bilmediğim başka birşey vardır o yüzden romu değiştiriyordur ama kalkıp da sadece 1-2 uygulama beğenmedi diye rom değiştirmek de ne bileyim

Oyla:

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
İşte neden böylesine saçma bir tercihte bulunuyor herkes onu sordum ya da benim bilmediğim başka birşey vardır o yüzden romu değiştiriyordur ama kalkıp da sadece 1-2 uygulama beğenmedi diye rom değiştirmek de ne bileyim
En azından Google'ın bizi izlemesini biraz daha azaltmış oluyoruz

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Google uygulamalarının yerine MIUI uygulamalarının tercih edilmesinin en temel nedeni MIUI Çağrı uygulamasında çağrı kaydına izin verilmesi, bu kayıtların bulut alanında saklanabilmesi. Bunun yanında oldukça sade olarak tasarlanmış olan Google uygulamaları yanında MIUI uygulamaları hem estetik olarak daha şık görünüyor hem de daha işlevsel. Ek olarak Temalar gibi diğer MIUI özellikleri ile daha optimize çalışıyor. Yani tema değiştirdiğinizde Google çağrı uygulaması değişmiyor fakat MIUI çağrı uygulaması hem ikon hem de içerik olarak temaya uyum sağlıyor. Gizlilik anlamında ise pek fark olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak MIUI çağrı ve mesajlaşma uygulamaları da Google ile senkronize çalışıyorlar ve yedekleme Google hesabı üzerinde de saklanıyor.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Yasal zorunluluklar nedeniyle Global romda google arama ve sms uygulaması bulunduğunu da unutmamak gerek. Yoksa Xiaomi tüm romlara kendi uygulamasını ekleyecektir. Mi 9t den sonra değiştirdiler onun global romlarında mevcut..

Oyla:

aknozsoy57

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akın Özsoy
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
IT Dİzayn Etiket
Konular
15
Dostum miui dağıtımını Versiyon 9'dan beri kullanıyorum alışkanlık oldu artık hem arayüz bakımından hem kullanışı bakımından daha stabil daha yenilikçi geliyor note 10 pro aldım ilk işim rom aramak oldu o derece google uygulamarlı rahatsız edici eskiler eskiden güzeldi google her şeyi bozmaya başladı artık :/

Oyla:

beyazketchup

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Soner
Cihazım
Redmi note 8
Konular
2
Tonlarca arama ve mesaj uygulaması var neden mi mesaj/arama uygulamaları için rom değiştirmeye çalışıyorsunuz? Bir de bunun için bootloadert açıp garantisini çöp edenler var.
Garantili cihazım var ne root nede bootloader açtım garantiyi çöp yapmadan yapılıyor ve miui kendi mesajlaşma arama uygulaması daha düzgün stabil

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantili cihazım var ne root nede bootloader açtım garantiyi çöp yapmadan yapılıyor ve miui kendi mesajlaşma arama uygulaması daha düzgün stabil
Biliyorum bunu ben sadece sırf arama/msj için neden rom değiştiriliyor diye fikir almak istedim :)

Oyla:
Üst Alt