Rehber Mi A3 A11 sonrası için çözüm

wrbn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
wrbn
Cihazım
redmi s2
Yaş
49
Konum
istanbul
Katılım
12 Temmuz 2019
Konular
2
Mesajlar
9
Tepkime puanı
5
Puanları
3
Merhaba,

Herkesin malumu, Android 11 sonrası Mi A3 cihazlar kullanılamaz hale geldi. Cihaz, ota update sonrasında hiçbir biçimde tepki vermiyordu. Fastboot, recovery vs hiçbir tepki vermiyordu cihaz. Ben de cihazımı garanti dışında olmasına rağmen (Xiaomi'nin tavsiyesiyle) Genpa servisine gönderdim ve Genpa cihazımı düzeltmedi. Olduğu gibi geri gönderdi ve ben de iş başa düştü diyerek araştırmaya başladım ve cihazı düzeltmenin yolunu buldum. Kendim, deneme yanılma yöntemiyle filan bulmadım, bir Rus arkadaşın yazdıklarından faydalanarak buldum.

Gereksinimler:

Win 10 PC, Mi A3 servis romu:
QPST:
Qualcomm Driver:
Ve elbette ki sabır lazım.

Öncelikle servis romunu extract edip bir klasöre çıkarın. C diskinde rom isimli bir klasöre çıkarın. Daha sonra Qualcomm driver ve QPST'yi kurun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, cihazın arka kapağını açın. EDL flash kablonuz varsa, arka kapağı çıkarmaya gerek yok. Benim kablom yoktu ve dolayısıyla arka kapağı açıp test point noktalarını kısa devre ederek cihazı edl moduna aldım. Test point noktaları aşağıdaki resimde görülüyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


Type-C kablosunu Mi A3 cihazınıza takın ve test point noktalarını bir kıskaç veya ataş ile kısa devre eder vaziyette iken, type-c kablosunun diğer ucunu pcye takın, bilgisayardan donanım takılma uyarısı sesi gelecektir. Eğer herşey yolunda giderse, aygıt yöneticisinde Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 isimli bir donanım görmeniz gerekiyor. Bu donanımı tanınmış bir biçimde görüyorsanız, herşey yolunda demektir. Devam edelim:

QPST isimli programı daha önceden kurmuştuk bilgisayarımıza. Başlat menüsünden QPST'yi buluyoruz ve altında yer alan QFIL isimli programı açıyoruz. Ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi SelectPort üzerinden Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 isimli cihazımızı gösteriyoruz ve muhtemelen yazılım otomatik olarak cihazınızı görecektir zaten.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


Daha sonra QFIL programının üst kısmında yer alan Configüration bölümüne tıkladığınızda açılan FireHorse Configuration'a tıklayın ve açılan menüden Device Type kısmını UFS olarak seçin ve altında bulunan Reset After Download kutucuğunun tikini kaldırın ve OK deyin. Şu anda tekrar QFIL programının ana menüsündeyiz. Burada Flat Build bölümünü seçin ve ardından Programmer Path bölümünün yanındaki "Gözat ..." (Browser) öğesini tıklayın ve servis rom paketinizi açtığınız yere gidin. "Görüntüler" i açın ve "prog_firehose_ddr.elf" i seçin. Ardından Load XML butonuna tıklayın. Sizden 2 şey isteyecektir - önce “rawprogram0.xml”, ardından “patch0.xml” seçin. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra Download butonuna tıklayın. İşlem biraz sürecektir. Her şey yolunda giderse, şöyle bir mesajla bitmelidir:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Download Succeed mesajını görmelisiniz. Bu işlemden sonra type-c kablosunu pcden çıkarın ve ardından cihazınızın (Mi A3) batarya bağlantısını dikkatli bir şekilde çıkarın ve birkaç saniye bekleyin. Bu işlemden sonra batarya bağlantısını tekrar yapın. Bundan sonra, tekrar test point noktalarını kısa devre ederek cihazı pcye bağlayın. Cihazımıza rawprogram.xml ce patch.xml dosyalarının ilkini yükledik ve rawprogram ve patch olmak üzere toplam 6 adet dosya var servis romunun içinde. Bunların tümünü yüklememiz gerekiyor ve hepsinde işlem aynı. Yani rawprogram0.xml ve patch0.xml yüklemesini yaptık ve sonra cihazın pc bağlantısını kestik ve cihazın bataryasını çıkardık ve tekrar cihazı bataryaya bağlayarak, cihazı edl modunda pcye bağladık. Aynen bu işlemlerde olduğu gibi rawprogram1.xml-pach1, rawprogram2.xml-patch2, rawprogram3.xml-patch3, rawprogram4.xml-patch4, rawprogram5.xml-patch5 dosyalarını da cihaza yüklüyoruz. Tüm bu işlemler Download Succeed ile tamamlandığında, cihazın pc bağlantısını kesiyoruz ve cihazın bataryasını da tekrar ayırıyoruz. Birkaç saniye bekleyip, bataryanın bağlantısını yapın ve cihazın power tuşuna basarak cihazı açın. Eğer açılmıyorsa, fastboot modda açmaya çalışın, o da olmuyorsa, recovery moduna (ses açma ve power) girmeye çalışın. Recovery moduna girerse cihazı fabrika ayarlarına alın ve cihazı yeniden başlatın. Cihazınız A11 ile açılacaktır.

Bu işlemleri iki adet Mi A3'te denedim ve kesinlikle başarılı oldu. Tüm bunlara rağmen cihazınız açılmadıysa, işlemleri tekrar edin, kesinlikle çalışıyor.

Bu arada, A11 berbat, A10'dan çok daha kötü, çünkü Xiaomi ilgilenmiyor bu cihazla. Tüm sorumluluk size ait tabi ki, ben sadece benim gibi mağdur olanlara yardımcı olmak istedim. İsteyen istediği yerde de paylaşabilir bu metni, babamın malı değil, ben de başkalarından yardım alarak yaptım bunları. Kolay gelsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu zaten paylaşılmış, özür dilerim kalabalık ettiysem, foruma göz atmadan yaptım bu paylaşımı ve paylaşımı nerden kaldıracağımı da bulamadım. Tekrar özür dilerim.
 
Son düzenleme:
Üst Alt