Yardım Mi A2 Telefonumda Odaklama Problemi [Örnekli]

Wraths

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serafettin
Cihazım
Mi A2
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Telefonu alalı 4 ay falan oldu. İlk zamanlarda kamerasından çok memnundum. Ama son 1 aydır çok rahatsız olduğum bir durum var. Kamera ilk zamanlardaki gibi net çekmiyor ve odaklama sorunu var. Örneğin dışarda bir van kedisi gördük. Zoomlayıp çekeyim dedim resmen "şaşı" çekti telefon. Abartısız söylüyorum 2 dakika durdum 40-50 kere odaklamaya çalıştım birtürlü odaklayamadı.

Güncellemeden sonra software sorunu mu yoksa donanım sorunu mu anlayamadım.

- Kamera camına baktığımda çizikler görüyorum. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

- Sizin düşünceleriniz nelerdir veya sizde böyle şeyler yaşandı mı?

Bir de fotoğrafı çekiyorum yarısı odaklanmış yarısı bulanık falan birsürü böyle sıkıntısı var çıldırtıyor insanı lütfen yardımcı olun...

Örnek olarak 2 gün önceki Anıtkabir gezimde çekmeye çalıştığım fotoğrafı saf şekilde buraya koyuyorum. Resmen delirtti beni kamera.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cevaplarınızı bekliyorum

Son düzenleme:

Wraths

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serafettin
Cihazım
Mi A2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu fotoğrafları camekanın arkasından çekmişsiniz ve cihazınız fotoğraflarda cama ve cam üzerindeki yansımalara odaklanmış...

Sorun o zaten. Ne yapsam ne etsem ileriye odaklanmıyor her zaman yakına odaklanıyor. Çoğu fotoğrafta fotoğrafın yarısı net yarısı bulanık çıkıyor. Bu problemi manuel moda aldıktan sonra düşük ışığı seçmeyle çözdüm. Bug gibi bişey var bunu yapınca kameradan tam verim alıyorum. Fakat video modunda da aynı şekilde ileriyi saçma sapan çekiyor resmen karıncalı şaşı şekilde çekiyor. Ne kadar uğraşsam da odaklamıyor. Manuel modda video çekme gibi bir şansım da yok nasıl çözeceğim bilmiyorum yardımcı olun lütfen teşekkürler

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Sorun o zaten. Ne yapsam ne etsem ileriye odaklanmıyor her zaman yakına odaklanıyor. Çoğu fotoğrafta fotoğrafın yarısı net yarısı bulanık çıkıyor. Bu problemi manuel moda aldıktan sonra düşük ışığı seçmeyle çözdüm. Bug gibi bişey var bunu yapınca kameradan tam verim alıyorum. Fakat video modunda da aynı şekilde ileriyi saçma sapan çekiyor resmen karıncalı şaşı şekilde çekiyor. Ne kadar uğraşsam da odaklamıyor. Manuel modda video çekme gibi bir şansım da yok nasıl çözeceğim bilmiyorum yardımcı olun lütfen teşekkürler
Farklı kamera uygulamaları ile denediniz mi?

Oyla:

turknet33

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
burhan
Cihazım
7100
Konular
6
İyide neden camekandan karşıyı çekiyorsun onu anlamadım yakındayken yakına odaklanmak isteyecek yazılımsal olarak normal bir nesneyı denedinmi ve başka uygulamalarda denedinmi androşd 8.1 de daha iyyidi kamera bence

Oyla:
Üst Alt