İnceleme [Mİ A2] GSİ Rom Denemeleri ve İncelemeleri [28.09.2019]

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Merhabalar,

Mi A2 cihazımla neredeyse her gün yeni tatlar aramaktayım. Cihazımız Project Treble ailesine mensup. Bunun anlamı bir çok cihazın sistem imajlarını cihazımızda deneyebiliyoruz. Tabi bu imajı yükle cihaz açılsın kullan gibi değil. Her cihazın farklı dosya sistemleri mevcut, bu sebeple kurmak ve çalıştırmak zor olmakla birlikte birazda riskli.

Mi A2 cihazımız sistem bölümü olarak 3 gb lık bir alan kullanıyor. Bu rakamı aşan cihazlarda mevcut. Bu sebeple imajı 3 gb üstü olanları cihazımızda denemek için bir kaç dizi riskli işlem yapmak gerekiyor. Henüz bunu yapmadım, çünkü bu sınırı aşmayan rom sayısı baya var. Bunları vakit buldukça hobi niyetine deniyorum. Sizlerle paylaşmak isterim..

1. Cihaz : Essantial Phone, PH-1 modeli

Bu imajı kurmak ile cihazın çalışması o kadar kolay oldu ki. Çünkü cihaz saf android arayüzüne sahip. Özelleştirmesi çok az. Cihaz candyrom boot logosuyla açılıyor. Ve gayetde düzgün çalışıyor. Ama Yinede günlük kullanıma hazır değil. Bir çok çalışma yapmak gerekiyor. Çok beğenmediğim için ekran görüntüsü bile almadan diğer imaja geçtim

2. Cihaz : OnePlus 6

Bu imajı kurulum sonrası cihaz açılışı esnasında ekranım bir kaç kez kaybolup geri geldi :D ( Anlık kalp krizi ). Ama yaptığımız işlemler sadece sistem klasörünü etkilediği için cihaza zarar vermesi zor. Yinede imajı boot edip açılış ekranını görünce herşeye değiyor. Android 9 kullanan sistemde Wifi, lte, bluetoth, vb uygulamalar düzgün çalıştı. Stok oneplus 6 kamera çalışmadı ama miui stok kamera ile işi hallettim. Ekran görüntülerini aldım, 1-2 saatliğine de olsa oneplus 6 kullanmış kadar oldum diyebilirim. Günlük kullanıma hazır mı? Bence değil, üzerinde çalışmak gerekiyor. Ama kim uğraşacak ?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

3. Cihaz : Mi 6x Miui 11 Çin beta 28.09.2019

Miui 11 kullanmadık olmayalım değil mi ? Mi a2 cihazımızda miui 11 deneyimini sonunda yaşadım. Açıkcası boot etmek beni çok zorladı. Malum stok romlar ana cihaz için hazırlanıyor, mi a2 ise google standartlarında bir cihaz. Dahili hafıza çift slot. Buda işimi zorlaştırıyor. Evett miui 11 çok şahane olmuş. Cihazda kamera,bluetoth çalıştı. Ama ne yazıkki imei, ve mac adresini okumadı. Yani şebeke ve wifi yoktu. Ama yinede her fonksiyonunu tek tek denedim. Cidden miui 10 dan bir kat üstün bir yazılım olmuş. Umarım ilerleyen süreçte sorunları çözüp bu romu kullanacağım .. Resimlerle başbaşasınız.

Son düzenleme:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni bir cihaz denemesi highfive~~ 3. cihaz denemem mi 6x ile miui 11 ... İlk mesaja eklenmiştir

Son düzenleme:
Üst Alt