Çözüldü Mi A1 Reklam Sorunu

SelimAtar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
7
Bugün sabah itibarıyla telefonumda bir şey farkettim. Önce WhatsApp'ta mesajlaşırken oldu, belki WhatsApp reklam yapmaya başlamıştır dedim. Sonra menüde arama yaparken oldu en son da telefon uygulamasından arama yapacakken oldu. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı aranızda? Ve bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim?

Sorunu da fotoğraf ile göstereyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190202-133602.png
    Screenshot_20190202-133602.png
    297,4 KB · Görüntüleme: 39

mitux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
5
Büyük ihtimalle cihazınıza bir adware bulaşmış. Adware'ler size sürekli reklam gösteren kötü amaçlı yazılımlardır. Kaldırmak için bir antivirüs kullanabilir veya en son indirdiğiniz şüpheli uygulamaları silerek reklamların gidip gitmediğini kontrol edebilirsiniz.

MI A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Telegram: @mia1turkiye
Facebook:

Son düzenleme:

SelimAtar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimalle cihazınıza bir adware bulaşmış. Adware'ler size sürekli reklam gösteren kötü amaçlı yazılımlardır. Kaldırmak için bir antivirüs kullanabilir veya en son indirdiğiniz şüpheli uygulamaları silerek reklamların gidip gitmediğini kontrol edebilirsiniz.

Aynen dediğiniz gibi bir şeyden şüphelendim. Öyle bir uygulama bulaştı telefona. İnternetten bir apk yükleyecektim başka bir şey yüklendi kaldıramadım sistem uygulaması gibi göründü telefonu yeniden başlattım silinmişti. Virüs taraması yapsam işe yarar mı ve uygulama olarak hangi defender uygulamasını önerirsiniz?

mitux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
5
Aynen dediğiniz gibi bir şeyden şüphelendim. Öyle bir uygulama bulaştı telefona. İnternetten bir apk yükleyecektim başka bir şey yüklendi kaldıramadım sistem uygulaması gibi göründü telefonu yeniden başlattım silinmişti. Virüs taraması yapsam işe yarar mı ve uygulama olarak hangi defender uygulamasını önerirsiniz?
Sophos kullanabilirsiniz. Root vb. durumları da risk olarak gösterecektir ama zaten arada Adware'i görürsünüz. En temizi sıfırlamak aslında ama böyle çözebilirseniz daha rahat olur sizin için.

Telegram: @mia1turkiye
Facebook:

Son düzenleme:

SelimAtar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırlamak da şimdi çok uğraştırır. Sıfırlayacağım 8.0 flaşlayıp gcam kurup 8.1e güncelleyeceğim filan. Zaten bilgisayarım da bozuk şuanda. Sophos deneyeceğim şimdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Virüsü buldum, tuttum ensesinden :D Eğer başka birilerinin başına gelirse başlıktan bulurlar en azından onlara yardımcı oluruz. Nasıl yaptığımı anlatayım; uygulamalara girdim, sistem uygulamalarını göster dedim, en altta isimsiz bir uygulama çıktı, onun tüm verilerini silip durdurmaya zorla dedim ve kaldırdım.

Son düzenleme:
Üst Alt