İpucu Mi A1 için 4.9 Kernel Üzerine Stock Kamera Yükleme

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Merhaba arkadaşlar, bu konuda 4.9 kernele sahip romlarda stock kameranın yükleme yöntemini paylaşacağım sizlerle.
Android 9.0 custom romlar genellikle 4.9 sürümüne sahip kernel ile beraber sunuluyor. Bunun sebebi ise 4.9 sürümüne sahip kernellerin daha verimli kullanılabiliyor olmasıdır.

Aşağıdaki modülü telefonunuza indirin:

İndirdiğiniz dosyayı, magisk manager uygulamasını açıp modüller bölümündeki + butonu ile seçerek yükleyin. Kurulum bittiğinde telefonu yeniden başlatın.

Telefon açıldıktan sonra magisk manager uygulamasına tekrar girin ve indir bölümüne girin. Arama kısmına a2 yazın, geliştiricisi Joey Huab olan "Mi A2 Camera app port" olan modülü indirip kurun. Kurulum bittiğinde telefonu yeniden başlatın.

Buraya kadar yaptığınız işlemlerden sonra telefona yüklenen stock kamera uygulamasını çalıştırın, gereken izinleri verin. Kurulum böylece olacaktır.

Portre moduna geçtiğinizde "kamera durduruldu" hatası alabilirsiniz, bu durumda aşağıdaki işlemleri uygulayın:

1. Play store üzerinden "termux" isimli uygulamayı kurun ve uygulamayı açın.(Arka planda magisk manager açık kalsın. Bu aşamada root izinleri gereklidir.)
2. Aşağıdaki komutları sırasıyla girin:

Bash:
su
setenforce 0

3. Şimdi Mi A2 kamerasını açın.
4. Portre modunu açın, çalışır hale gelecek ancak kasacaktır.
5. Kameradan çıkın ve şimdi tekrar termux'u açın
6. Aşağıdaki gibi tekrar komut verin:​

Bash:
su
setenforce 1

7. Tekrar Mi A2 kamerasını açın.
8. Telefonu yeniden başlatın ve tekrar portre çekim yapmayı deneyin kasma düzelecektir.
9. tadını çıkarın

Görüş ve önerilerinizi yorumlarda beklerim. Sağ altta bulunan "beğen" butonuna basmanız beni mutlu edecek ve birer teşekkür niteliği taşıyacaktır ;)
Saygılarımlahappy~~

mitux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
5
Ellerinize sağlık Yes~~

Telegram: @mia1turkiye
Facebook:

Son düzenleme:

SelimAtar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
7
Ellerinize sağlık Custom rom deneyen arkadaşlar için çok faydalı olacaktır :)

Üst Alt