Bu 11.0.4.0'da kesinlikle bir sorun var, telefonları mahvetti mal Xiaomi... Hoş, bunu Apple da çok yapıyor, bi güncelleme veriyorlar, sonra 50 tane düzeltme geliyor. Ya arkadaş, bunları hiç mi gözlemleyemiyorsunuz? Bu yazılımcılar bunları hiç mi göremiyor fark etmiyor? Bir uygulama mı tetikliyor ne oluyor, bu kadar beta testi bu kadar bilmemne...
Mix3 kullanıyorum, başka konularda da yazdım, miui 11 ile birlikte (android 9) pil eridi resmen.
Diyorlar ki bazı bilmemne ayarları açık geliyor, onlara bakın, şunu yapın bunu edin.
Geçende yabancı bir forumda temiz kurulum sıfır kurulum vs aksine, güncelleme kontrol ekranında üç noktaya tıklayın, son paketi indirin, ilgili miui sürümünü tekrar yükleyin denilmiş. Bunu yaptım, sonra da tavsiye üzerine ayarları baya bi kurcaladım, gereksiz senkronizasyonları ve cihazı bul özelliğini kapadım.
Ha bu arada Android sisteminin pil yiyişinde bi senkronizasyon var sanki, cihazı bul falan olabilir, ara ara çalışıp duruyor, pil grafiğine periyodik olarak daha hızlı çakılmalar şeklinde merdiven gibi yansıyor bu.
Bunları yapınca Mix3 11.0.4.0'ı yüklediğimden beri ilk defa uzun şarjla gitti, bugün ikinci gün, dün sabah 07:00'de aldım şarjdan, şu anda %27 şarj var.
Ha bu arada 11.0.4.0'ı ilk yüklediğimden beri değil, bir süre sonra bu pil sorunu çıktı aslında, başlarda millet bunu dillendirdiğinde "allah allah benimkinde yok böyle bişey" diyordum.